Roland Garros: Dimitrov térdéig érhet ismét a salak

Szabi
2019 máj 27. 12:01
Szólj hozzá!

Tenisz Marin Cilic Grigor Dimitrov Roland Garros Grand Slam

A 2017-es ATP-világbajnok Grigor Dimitrov (ATP 46.) már közel másfél éve csak árnyéka önmagának. Az említett bravúrja után nem csak tornát nem tudott nyerni, hanem még figyelemreméltó menetelése sem volt. Novak Djokovic tavalyi edzői stábjához fordult, de nem úgy néz ki, hogy a Roland Garroson fogja elkapni ismét az eredményesség fonalát.

A 28 éves bolgár játékos nemrég szakította meg együttműködését Dani Vallverduval és Radek Stepanek lett a megbízott ember a felkészülésével. Emellett, Andre Agassi tanácsaival erősíti játékát. Kíváncsi vagyok, hogy ezúttal mennyire lesz sikeres Grigor, miután Radeknek és Andrénak nem volt valami eredményes a rövid együttműködésük a szerb világelsővel. Minden bizonnyal, Stepanek és Agassi is bizonyítani akar.

Dimitrovnak nem jött be eddig Párizs

Bár tehetségét nézve kissé hihetetlennek tűnhet, Grigor nem igazán dicsekedhet a Grand Slam-tornákon elért eredményeivel. A Wimbledonon elért 2014-es elődöntője a legjobb teljesítménye és emellett még csak két negyedöntőt játszott Melbourneban. A Roland Garros a legkevésbé eredményes tornájának számít, a párizsi salakon eddig sosem jutott tovább a harmadik fordulónál. Az idei tornát sem kezdte valami fényesen és a folytatás még nehezebbnek ígérkezik, hiszen a következő ellenfele Marin Cilic lesz (ATP 13.).

Marin Cilic (Fotó: FRANCESCO PANUNZIO / Shutterstock.com)

A 30 éves horvát játékosnak szintén a párizsi verseny a leggyengébb Grand Slam-tornája eredményesség szempontjából, mégis 2017-ben és 2018-ban negyeddöntős volt. Bár már hosszú ideje gyenge játékformát mutat, a jelen helyzetkép a mérkőzés esélyeseként emeli. Míg Grigor egy több mint három órás, öt szettes mérkőzésen kellett túlküzdenie magát Janko Tipsarevic ellen, addig Cilic körülbelül egy órával kevesebbet töltött pályán a Thomas Fabbiano elleni sima győzelmében. Nem szabad eltekinteni viszont attól a ténytől sem, hogy Cilic még mindig első szervájával küszködik. Fabbiano ellen csak 57%-ban voltak érvényesek első adogatásai. Szerencséjére, ezeknek 86%-át nyerni tudta. Még mindig rengeteget hibázik, a 32 nyerő ütés mellett, 36 ki nem kényszerített hibája is volt. Dimitrov két szettel többet játszott és mégis neki "csak" 30 volt összesen. Grigor, elméletileg képes lehet ilyen körülmények között acélos ellenállásra, ha fizikailag optimális formában lesz. Erre van esély, mivel sok tornáról hamar búcsúzott, így talán az állóképessége is hamarabb helyreállhat. Ehhez van is egy kis ideje, mert szerdán kerül sor az összecsapásra.

Tenisz gyűjtő bónusz


Nyerjen akár 70%-kal többet tenisz gyűjtői után.

Regisztrálj itt

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

Jelen pillanatban az egymás elleni meccseiken a horvát játékos 4-1-re vezet, salakon viszont még sosem játszottak. Mindkét játékos a gyorsabb borítást kedveli ezért a játékfelület egyiknek sem jelent előnyt, mégis Cilic mintha jobban teljesítene ezen a borításon, hiszen a tavaly Davis Kupa-győztes lett salakon. Dimitrov technikásabb, esztétikusabb játékot játszik, nem hiába nevezték sok ideig "Baby Federernek", de ütései után gyakran billen ki egyensúlyából, így értékes pillanatokat veszít el a labdamenetekben míg lábmunkájában visszanyeri stabilitását. Talán salakon ez még jobban körvonalazódik, viszont több időt is kaphat ennek visszanyerésére, amennyiben ezt ki tudja harcolni. Gyönyörű egykezes fonákjának változatossága nagy segítségére lehet, de mindenképp az el kell kerülje, hogy a pörgetett fonákja rövid legyen és a nyesett pedig passzív. Cilic magassága ellenére, az alacsony labdákat is jól kezeli, de nem olyan hatékonyan mint a derékmagasságra pattanókat, ezért a bolgár éles fonáknyesésével előkészíthet fölényes helyzetet magának a horvát fonákján. Véleményem szerint, Grigornak jobban jönnének a hosszabb labdamenetek, mivel fürgébb ellenfelénél a pályán, de erre folytonosságra lesz szüksége. Talán az is segítene, ha ellenfele térfelének oldalain élesebb szögeket keresne, még akkor is ha ezek lassúbb, pörgetett labdákat igényelnek. Fontos lesz a horvát mozgatása és erre több labdaváltásra lehet szükség, ezért Dimitrov labdahelyezése külön fontosságot kap, az ejtett labdák gyakorisága is segíthet ebből a szempontból.

Cilic a fonákjával a labda mélységére kell figyeljen. Erőfölényt kell biztosítson magának minél korábban a labdamenetekben és (főleg) tenyeresével minél több nyerőt átirányítani a hálón. Talán az lesz számára a legfontosabb, hogy Dimitrovot minél jobban hátranyomni annak térfelén. Hidegen gondolkodva, Cilic továbbjutása valószínűbb, de nagyon meglepne ha ezt szettvesztesség(ek) nélkül tenné. A gémek számára is érdemes lesz figyelni, mivel egy mérkőzésük kivételével, mindegyik meccsen volt legalább egy olyan játszma, amely hosszabbítást igényelt.

A bukmékerek szorzóiból:

Cilic nyer: 1.48
Dimitrov nyer: 2.65
Cilic nyer 3-1-re: 4.25
Szettek száma 3.5 Felett: 1.57
1. Szett Játékainak száma 9.5 Felett: 1.64

Fogadj a Roland Garrosra!

18+ Részvételi feltételek érvényesek! Játssz felelősen! BeGambleAware.org

Az oddsok az Unibet fogadóirodától származnak és a következő időpontban voltak érvényesek: 2019.05.27. (11:14).

Borítókép: Grigor Dimitrov (Fotó: Dana Gardner / Shutterstock.com)

NFL korai kifizetés ajánlat

Egyszeri fogadásait kifizetjük, ha a csapata 17 pontos előnyt szerez - többszörös fogadásoknál a választást nyertesnek jelöljük

Regisztrálj itt Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org
Szólj hozzá

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned. Nem vagy fórumtag?

Szabi


A tenisz esztétikus, sportszerű de ugyanakkor versenyszerű világában élő ember vagyok. Nem túl pragmatikus álmodozóként állatok társasága vidít és a művészetek teszik szebbé napjaim.

NFL korai kifizetés ajánlat

  • Egyszeri fogadásait kifizetjük, ha a csapata 17 pontos előnyt szerez - többszörös fogadásoknál a választást nyertesnek jelöljük

Bet365 útmutató
18+ Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősségteljessen! BeGambleAware.org

Roland Garros 2019

peshark hozzászólt
2019 jún 9. 20:42
Annyira nem lett sima, mint vártam, a Thiem megrogyás nem az első szett után jött, hanem a második után, na mindegy, a lényeg a 12. Garros trófea.. és persze bíztam azért benne, hogy jöhet a profilkép csere... :)
alexthebest hozzászólt
2019 jún 9. 17:21
Egesz jo meccs lehetne ez (eddig az volt), de Nadal szintet lepett es ugy tunik Thiem is kezd elfogyni. Legalabb tenyleg lesz mit megkoszonni a szervezoknek a spicsnel  ;D
alexthebest hozzászólt
2019 jún 9. 12:56
Babos/Mladenovic  :beerchug: A masodik GS gyozelem, de aligha az utolso. Wimbledonban johet a negyedik GS-donto zsinorban  :ok:

Kapcsolódó cikkek