Roland Garros döntő: Simona Halep álma valóra válhat

Tenisz Sloane Stephens Simona Halep Roland Garros Grand Slam női döntő

A világelső Simona Halep újra egy győzelem távolságra van Párizsban, hogy teljesüljön vágya, hogy Grand Slam győztes legyen. Az ellenfél, aki halasztaná ezt, az Sloane Stephens lesz.

Lesz Grand Slam győzelem?

A román lány negyedik alkalommal fog játszani Grand Slam döntőben, egyben harmadjára Párizsban. Mindkét döntőjét a Garroson kemény harc után veszítette. Első alkalommal 2014-ben, Maria Sharapova győzte le, a tavaly pedig, a meglepetésként feltűnő Jelena Ostapenko bizonyult nála jobbnak. Érdekes egybeesés, hogy ugyanúgy mint az említett két alkalommal, most is egy erőjáték szakértővel kell szembenéznie. Sloane Stephens eddigi egyetlen tornagyőzelmét salak borításon Charlestonban szerezte 2016-ban, és ez is zöld salakon történt, amely gyorsabb játékfelület mint a hagyományos. Az idei salakszezonban nem remekelt a világranglista 10. játékosa, nem sok jel volt arra, hogy a Garroson idáig menetel, de ő már a nagyok közé tartózik (hiszen ő a tavalyi US Open nyertese), és tudja a nagy alkalmakkor emelni játékát.

Sloane Stephens (Fotó: Andrew Makedonski / Shutterstock.com)

A papírforma a jelenlegi világelsőt tartja esélyesebbnek (1.44), az amerikai játékos szorzója 2.90. Simona sem volt a salakszezonban olyan meggyőző mint az előző években, de ő is az utolsó felvonásra az elvárások színvonalára emelte játékát. Simona lábmunkáját (amelyik talán a legjobb a női teniszben) nem is lehet összehasonlítani a Sloanéval, viszont Sloane tűzereje fölényes. Halep meg kell ismételje taktikailag azt a játékot, amivel az elődöntőben kényelmesen nyert az ugyancsak támadó játékot űző Garbine Muguruza ellen. Mélyen helyezett labdákkal kell mozgatnia ellenfelét a pályán addig, amíg fölényes helyzetbe kerül a labdamenetekben. Akár kísérletezhet is a labdák pörgetésének és magasságának intenzitásával, hogy megkapja az ellenfelére kényelmetlenül ható megoldásokat. Meg kell akadályoznia, hogy Stephens érvényesíteni tudja indítványozó ütéseit. Ha viszont Sloane mégis komfortzónából játszik, akkor esélyesebb az erőfölénye miatt. Stephens laposabb támadásokkal érvényesülhet ha kiharcolja ezek használatának lehetőségét. Az amerikainak nincsen akkora játéktapasztalata salakon, ezért a mozgáselőnyét kellene Halepnek elsősorban érvényesítenie játékában.

20.000 Forint Kockázatmentesen!


Az új Unibet játékosok akár egy 20.000 Forint értékű kockázatmentes fogadásban is részesülhetnek.

Regisztrálj itt

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

A mentális rész

Ha a taktikai játékkép kedvez is Halepnek, mentális szempontból vannak némi kérdőjelek. Sloane "nincs mit veszítsen", tehát nem igazán a legnagyobb nyomás fogja nyomni vállait (főleg, hogy ő már nyert Slamet), viszont Simonát annál inkább befolyásolhatja a helyzet fontossága. Először úgy veszített Párizsban, hogy nem ő volt az esélyes, másodjára viszont majdnem senki nem gondolta komolyan, hogy Ostapenko legyőzheti. Az idei Ausztrál Openen is esélyesebb volt mint ellenfele és mégsem sikerült az álmának valóra váltása. Ezek mind kételyeket hagyhatnak az elmében. Az a tudat viszont segíthet neki, hogy hét egymás elleni meccsből ötöt nyert, és ezekhez hozzátartózik két salakon elért sikere is (Barcelona 2012, Roland Garros 2014).

Simona Halep (Fotó: melis / Shutterstock.com)

Egy jól kivitelezett salakos borításra jellemző klasszikus játékkal nyerhet, de másképp borulhat a papírforma. Simona két játszmás győzelmére a bukik 2.14-s szorzót ajánlanak, ha veszít egy játszmát de mégis nyer, akkor 4.10-est. Sloane győzelmét két játszmában 5.00-s szorzóval, három játszmában pedig 6.50-s szorzóval számolják.

Borítókép: Simona Halep (Fotó: salajean / Shutterstock.com)

5.000 Forint Ingyenes Fogadás

Exkluzív ajánlat! Amennyiben általunk regisztrálsz az Unibet fogadóirodához, akkor egy extra 5.000 forint értékű ingyen fogadásban is részesülhetsz!

Regisztrálj itt Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org
Szólj hozzá

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned. Nem vagy fórumtag?

Gyerko Szabolcs

Gyerko Szabolcs

ROI 0.00 %

augusztus

Tippek
Nyertes
Vesztes
Push

5.000 Forint Ingyenes Fogadás

  • Exkluzív ajánlat! Amennyiben általunk regisztrálsz az Unibet fogadóirodához, akkor egy extra 5.000 forint értékű ingyen fogadásban is részesülhetsz!

Unibet útmutató
18+ Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősségteljessen! BeGambleAware.org

Kapcsolódó cikkek