Ha valaki azt gondolta, hogy az idén letisztul egy kicsit a nagy kavarodás, ami a női teniszt jellemezte az utóbbi időben, az nagyot tévedett. Ennek egyre kifejezettebb ellenkezőjét tapasztalhatjuk, ami azt jelenti, hogy az idei Roland Garros még izgalmasabb lesz, mivel bármi történhet. Akár új Grand Slam-győztest is avathat a francia Grand Slam-torna, mivel a címvédő Simona Halep (WTA 3.) bizonytalan idénye a kedvenc borításán, a salakon is folytatódott.

Más fajta harc vár a volt világelsőre

Ebben a nagy salakviharban is, a bukmékerek szerint még mindig Simona a legesélyesebb játékos a tornagyőzelemre (5.50). Az vitathatatlan tény, hogy játékának technikai felépítése a legjobb salakjátékossá teszi, de a jelen helyzetkép szerint, túl sokan árthatnak neki a mezőnyben. Számára eddig a nagyobb kihívást az erős ütésekkel támadó játékosok jelentették, viszont most a türelmes, pontépítőbb ellenfelek is sérthetik. Fő erényei, a hihetetlen lábmunka és a harcvállalás helyén vannak, viszont mostanában mintha horizont nélküli csatákat vívna. Ütései túl rövidek, passzívak, támadhatóak és a taktikai tisztánlátás is hiányzik. Ami viszont jó jel az, hogy az elszenvedett madridi és római vereségei után sem olvastam le róla még a legkisebb elkeseredés nyomát sem, sőt derűsnek és optimistának látszott. Véleményem szerint, Simonát eléggé megviselhette a még áprilisban a Fed-Kupa elődöntőiben elszenvedett vereség, hiszen, állítólag az idei legnagyobb célja a világbajnoki cím megszerzése volt a válogatottal. A tavaly viszont teljesült a nagy álma Párizsban és Grand Slam-győztes lett, érződik is rajta a megkönnyebbülés. A nyilvánvalóan döcögő játéka mellett, nem tudom, hogy lesz eléggé hajtó mentális tűzereje is az ismétlésre. Nem tartom kizártnak, hogy legalábbis egy ideig más Grand Slam-tornákra jobban tudjon összpontosítani.

Bertenset sikerei igazolják

A bukmékerek második esélyese, Kiki Bertens (WTA 4.) (10.00), aki a salakidényben a legfolyamatosabban tartotta a jó színvonalat. Stuttgartban az elődöntőig jutott, Madridban bajnok lett, Rómában pedig szintén az elődöntőig menetelt.

Kiki Bertens (Fotó: Jimmie48 Photography / Shutterstock.com)

A holland játékos pörgetett tenyerese nagyon hatékony salakon és szervája is jól készíti elő a terepet ennek az indítványozó ütésének. Bár nem a legfürgébb játékos, a salakon nagyon jól érzi magát, mivel van ideje a pontépítésre és ezeket sokszor tenyeresével zárni. A lábmunkájában a roppant jó egyensúlyérzéke a jeles, ami segíti, hogy jól rá tudjon helyezkedjen ütéseire. Ilyen játékstílussal, Bertens az egyik legveszélyesebb játékos ezen a borításon. Nem a nagy védekezés játékosa és fonákjának színvonala nem éri el a tenyereséét, de jól tudja vele hátraszorítani ellenfeleit vagy okosan nyesni és ritmust törni. A folytonossága viszont kiváló, így elméletileg nehezen lesz legyőzhető Párizsban. A jelen játékformájában nehezen fogja valaki fonákját lebontani, vagy elég gyakran sikeresen támadásokkal lerohanni a hollandot. A fő esélyes Halepet a legutóbbi salakos összecsapásukon 2-0-ra verte a madridi döntőben. Szóval, hosszú menetelést hozhat össze Kiki a francia fővárosban.

Osaka barátkozik a salakkal

Nagy érdeklődés volt a salakidény elején a világelső Naomi Osaka szereplése iránt a vörös játékfelületen. Két negyeddöntő (Madrid, Róma) és egy elődöntő (Stuttgart) szárazon azt mutathatja , hogy a japán eleget tesz a lassú borítás követelményeinek is, de ezalatt nem játszott a már egyre több nevet magába foglaló élvonal egyik tagjával sem. Ezen kívül pedig, Stuttgartban és Rómában visszalépni kényszerült. A látottakból az következtethető, hogy Naominak salakon is hatalmas ütőereje van és a hátsó vonalmentéről ugyanúgy próbál irányítani. Jól tudja erre a borításra is rávinni leütő játékát, viszont lábmunkáján érződik a bizonytalanság, amely a hosszabb labdamenetekben látszik a legjobban. Általában véve, nem tud olyan indítványozó lenni mint a kemény borításon, a szervafogadásai sem olyan acélosak és a háló közeléből sem találja a legjobb megoldásokat. Akinek sikerül az a fertelmesen nehéz feladat (mert még salakon is az), hogy helyezetten tudja visszairányítani Osaka labdáit, megszakíthatja Naomi Grand Slam-győzelmeinek sorozatát. A japán esetleges győzelme Párizsban (15.00) a harmadik rangos bravúrja lenne zsinórban a 2018-as US Openen és a 2019-es Australian Openen elért sikerei után.

Tenisz gyűjtő bónusz


Akár 50% bónusz válogatott versenyekre tett gyűjtőkön a bet365-nél. Csak új és jogosult ügyfelek számára érhető el.

Regisztrálj itt

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

Kvitova marad a kiszámíthatatlan esélyes

A cseh játékos (WTA 6.) esetében minden a pillanattól függ (16.00). Amennyiben fizikai teljesítőképessége megengedi, a legveszélyesebb játékosok egyike, attól függetlenül, hogy milyen generációváltások történnének. Legélesebb játékával fiataloknak és rutinosoknak egyaránt hatalmas kihívást jelent függetlenül a borítástól. Az igaz, hogy eddigi pályafutása során a gyorsabbnak számító salakon jeleskedett inkább (háromszoros bajnok Madridban), de támadói játékának komplexitásával és erejével mindenhol lehetőségeket kovácsolhat magának. Bár lefogyott és mozgása dinamikusabbá vált, ezen a játékfelületen a legjobban használható ki enyhe merevsége. Petra esélyein az is ront, hogy a biztonság nem jellemzi legjobban játékát és a lassú párizsi játékfelületen könnyen hibasorozatokba torkolhatnak támadásai. Mivel nem tud olyan könnyen pontot zárni salakon mint máshol, az egyik legfontosabb feltétele, annak hogy a tornát megnyerje az, hogy minél hibamentesebben tudjon támadni a több ütést követelő labdamenetekben is és bírja szusszal is az iramot. Ez eddig nem jött össze neki, de nem kell leírni, mert Petra most könnyedebbnek látszik a pályán, mint valaha volt.

Pliskova is álmodhat

Nemvárt római győzelmével, Karolina Pliskova a világranglista második helyére kapaszkodott fel. A cseh játékos és a rajongók egy részének meglepetésére jött ez a siker, de a 27 éves teniszező jól csinálta dolgát az olasz fővárosban. Taktikailag az ő játékában sem számít rettenetesen, hogy milyen borításon játszik. Lapos, támadó ütéseinek elsütésére egy dologra van szüksége, éspedig időre a helyezkedésre, és ezt a lassú római salakon meg is kapta.

Kristyna Pliskova (Fotó: Dana Gardner / Shutterstock.com)

Bár nem annyira változatos a játéka mint előbb említett Petra Kvitováé, de stabilabb és nyugodtabb. Amennyiben Párizsban ellenfeleinek nem sikerül folytonosan mélyen helyezniük a labdákat, a francia Grand Slamen is elméletileg végigmasírozhat (16.00). Pliskova a pálya minden részéről veszélyes, de mivel lomhább (és nincs neki Kvitova technikája), a lábaihoz vagy a testéhez túl közel pattanó labdák nagyon kényelmetlenek számára. Nincs nagy védelme, ezért mindent támad és a hálót is jól fedi. Inkább alacsonyan pattanó (a háló felett közel áthaladó) labdákkal lehet komfortzónájából kiejteni. Salakon elméletileg könnyebben lehet kényelmetlenebb mozgásra bírni, de ellenfeleinek roppant jó és stabil lábmunkával kell rendelkezniük, hogy versenyképesen felvegyék a harcot erős ütéseivel. Tehát, a gyenge pontját kevesen használhatják ki ha Karolina pontosan játszik.

Van még sok név, akik okozhatnak szép meglepetéseket a francia fővárosban. Ezek közül megemlíteném Johanna Kontát (WTA 26.) és Maria Sakkarit (WTA 29.). Mindketten elég szépen teljesítettek az idei salakidényben. A régi játékformáját lassan visszanyerő Konta döntős volt Rabatban és Rómában, Sakkari pedig bajnok lett Rabatban és elődöntőt játszott Rómában. Az alacsony súlypontja segíti Johannának stabilitását, de lábmunkája nem biztosít akkora lendületet ütéseinek, amekkorát kellene, ezért többet kell építse a pontjait, de folytonossággal szép eredményt érhet el (51.00). Sakkari izmos vállaival és a hatalmasan pörgetett tenyeresével könnyen képes pontot építeni és zárni, de az ütésekhez való helyezkedésén igazítania kell, mert sok esetben a kezelhető labdákat is kényelmetlen, egyensúlyt veszített mozgással üti, ami túl sok könnyű hibához vezet. Amennyiben lépésein javít, és érik még taktikailag is játéka, okozhat meglepetéseket (51.00).

Zárógondolatként, azt a következtetést vonom le, hogy elég nagy a valószínűsége annak, hogy az idén (úgy mint már többször is megtörtént a közelmúltban) ismét az indítványozó hozzáállás győzzön a párizsi salakon. Mindenképp, elméletileg több esélyes tolong a női mezőnyben, mint a férfi mezőnyben idén is.

A bukmékerek top10 esélyese:

 1. Simona Halep: 5.50
 2. Kiki Bertens: 10.00
 3. Naomi Osaka: 15.00
 4. Petra Kvitova: 16.00
 5. Karolina Pliskova: 16.00
 6. Sloane Stephens: 17.00
 7. Serena Williams: 21.00
 8. Ashleigh Barty: 24.00
 9. Elina Svitolina: 24.00
 10. Victoria Azarenka: 31.00

Fogadj teniszre!

18+ Részvételi feltételek érvényesek! Játssz felelősen! BeGambleAware.org

Az oddsok az Unibet fogadóirodától származnak és a következő időpontban voltak érvényesek: 2019.05.22. (08:21).

Borítókép: Simona Halep (Fotó: Steven Hodel / Shutterstock.com)

1. gólszerző győztesre/helyre

Fogadjon a bet365 1. gólszerző Győztesre/Helyre piacán bármely mérkőzésen, és ha játékosa bármikor gólt szerez a mérkőzés folyamán, a bet365 fizet Önnek!

Regisztrálj itt Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org
Szólj hozzá

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned. Nem vagy fórumtag?

Gyerko Szabolcs

Gyerko Szabolcs

ROI 0.00 %

február

Tippek
Nyertes
Vesztes
Push

1. gólszerző győztesre/helyre

 • Fogadjon a bet365 1. gólszerző Győztesre/Helyre piacán bármely mérkőzésen, és ha játékosa bármikor gólt szerez a mérkőzés folyamán, a bet365 fizet Önnek!

Bet365 útmutató
18+ Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősségteljessen! BeGambleAware.org

Game-Set-Match

SPF Infó hozzászólt
2020 febr 26. 18:07
Visszavonult Marija Sarapova volt világelső teniszező

Visszavonult Marija Sarapova ötszörös Grand Slam-tornagyőztes, korábbi világelső teniszező.Olvasd to
Latzka hozzászólt
2020 febr 20. 13:06
Federer sérült, kihagyja a Roland Garrost! – hivatalos

Roger Federer a hivatalos közösségi oldalain jelentette be, hogy sérülés miatt kihagyja az idei Roland Garrost.

Alig egy héttel ezelőtt Federer menedzsere elmondta, az akkori állás szerint számoltak azzal, hogy elindulhat a párizsi viadalon a teniszező.

A 38 éves klasszi
SPF Előzetes hozzászólt
2020 febr 19. 18:02

Kapcsolódó cikkek