Roland Garros: Párizst kedvelő orosz

Szabi
2019 jún 4. 12:05
Szólj hozzá!

Tenisz Karen Khachanov Roland Garros Grand Slam

Nincsenek sokan, akik ne mondanák azt, hogy Párizs varázslatos, de Karen Khachanov (ATP. 11) különösképpen kedveli a francia fővárost. A 23 éves játékos itt szerezte meg a tavaly az első Masters-tornagyőzelmét (a világelső Djokovicot verve a döntőben) és itt lett az idei Roland Garroson először negyeddöntős Grand Slam-tornán. A hab a tortán pedig az, hogy immár a Top10-nek új tagja lett.

Ez az újabb szintáttörés nem bódíthatja el az orosz játékost, mivel a következő ellenfele, a torna egyik legnagyobb esélyese, a hazai kedvenc Gael Monfils legyőzője, Dominic Thiem lesz (ATP 4.).

június 06., csütörtök

Az a csavart tenyeres

A majdnem két méter magas játékos az új generáció egyik ígéretes játékosa, aki már a tavalyi US Openen jelezte, hogy helyet követel magának az élvonalban. A new yorki, szoros, Nadal elleni meccse ugródeszka volt számára, mert jobban kezdett bízni önmagában. Moszkvában tornát nyert, majd a már említett idényvégi francia Masters-tornán maradt végig talpon.
Legerősebb része játékának mindenképp a karjával és csuklójával rettenetesen megpörgetett tenyerese, amellyel támadja ellenfeleit. Kemény szerva erősíti indítványozó játékát és fonákjával is jól támad vonalmentén és jól védekezik átlósan, mivel nagy tűzerőt visz ezekbe az ütéseibe is. Karmozdulatai rövidebbek, ezért a korán tudja ütni a fonákját, ami sokat segíti abban, hogy színvonalas legyen, ezen az oldalon is, annak ellenére, hogy a pályán nem éppen a legjobban mozgó játékos. Talán ez az egyik oka annak, hogy a salakon is eredményesen tudja érvényesíteni játékstílusát. Érdekes mutatónak tartom, hogy a Juan Martin Del Potro elleni mérkőzésen az 58 nyerő ütéseiből, "csak" 25 volt tenyeresével.
A háló közelében sem a legnagyobb virtuóz, de én a gyakori rövid labdahelyezését tekintem gyenge pontjának. A tenyerese a pörgetés miatt, a fonákja pedig enyhe visszafogottság miatt elég sokszor rövidre és támadhatóra sikerül a labdamenetekben.

Tenisz gyűjtő bónusz


Nyerjen akár 70%-kal többet tenisz gyűjtői után.

Regisztrálj itt

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

Eddig tartott számára a torna?

Az osztrák játékos egyre határozottabb menetelése nyilvánvalóan esélyesebbé teszi az összecsapáson, de nem kell elfelejtenünk azt, hogy az egyetlen egymás elleni összecsapásukat Karen nyerte a tavalyi párizsi Masters-torna elődöntőjében, méghozzá két sima szettben (6-4, 6-1). Az tény, hogy teljesen másak az indoor kemény borításnak játékkörülményei, de legalábbis önbizalmilag sokat számíthat Khachanov tudatában ennek a bravúrnak élménye. Khachanov elég nyugodtnak tűnik, ami látszott is az említett Del Potro elleni nyolcaddöntőjében, mivel a két játszma megnyerése után, a harmadik elvesztése nem okozott pánikot. Ami viszont sokat számíthat az, hogy első szerváit többször kell beüsse, mivel az argentin ellen csak 58%-ban sikerült neki, még akkor is ha 74%-át nyerte ezeknek az adogatásainak. A nyolcaddöntős meccseiken az osztrák szervája magabiztosabb volt, és ezt nagyon jól érzékelteti az, hogy míg Monfilsnak  egy bréklabdája volt Thiem adogatásán, addig Del Potrónak kilenc a Khachanovén.

Karen Khachanov (Fotó: FRANCESCO PANUNZIO / Shutterstock.com)

Thiem változatosabb, de Khachanov tudja versenyképesen kezelni az osztráknak pörgetett labdáit. Mindkettőjüknek több idejük van ezen a borításon ütéseikre ráhelyezkedni, de úgy tűnik, hogy a jelen helyzetkép szerint ez inkább Thiemnek kedvezőbb, mert élesebben tud majd helyezni és lábmunkája is jobb (az ejtett labdái is hatékonyabbak). Thiemnek több esélye van manőverezni fonákjával Karent, mint az orosznak az ő fonákjával. Khachanov most jobban kell figyeljen a mélyebb labdahelyezéseire, mert amennyiben nem tudja ellenfelét kiejteni a komfortzónájából, lépéshátrányba kerülhet a labdamenetekben. Elméletileg, ezért most Thiem hamarabb kiharcolhatja a rövid, kezelhető labdát és ki is szoríthatja ellenfelét térfeléről főleg, hogy ennek irányváltásai nem a legfürgébbek. Az talán mindenki számára nyilvánvaló, hogy nagy meglepetés lenne ha Khachanov legyőzné Thiemet, de amennyiben magabiztosan és lendületesen hozza legtámadóbb játékát, Karen okozhat Dominicnek gondokat.

A bukmékerek néhány szorzója:

Thiem nyer 3-0-ra: 2.63
Thiem nyer 3-1-re: 3.65
Thiem nyer 3-2-re: 5.60
Khachanov nyer 3-1-re: 11.00
Khachanov nyer 3-2-re: 10.00
Szettek száma 3.5 Alatt: 2.28
Szettek száma 3.5 Felett: 1.64

Fogadj itt a mérkőzésre!

18+ Részvételi feltételek érvényesek! Játssz felelősen! BeGambleAware.org

Az oddsok az Unibet fogadóirodától származnak és a következő időpontban voltak érvényesek: 2019.06.04. (11:25).

Borítókép: Karen Khachanov (Fotó: FRANCESCO PANUNZIO / Shutterstock.com)

Nézzen sportot élőben

Nézzen labdarúgást, teniszt, kosárlabdát és más sportokat élőben mobilján, táblagépén vagy számítógépen. Csak fel kell töltenie a számláját vagy le kellett adnia egy fogadást az elmúlt 24 órában.

Regisztrálj itt Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org
Szólj hozzá

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned. Nem vagy fórumtag?

Szabi


A tenisz esztétikus, sportszerű de ugyanakkor versenyszerű világában élő ember vagyok. Nem túl pragmatikus álmodozóként állatok társasága vidít és a művészetek teszik szebbé napjaim.

Nézzen sportot élőben

  • Nézzen labdarúgást, teniszt, kosárlabdát és más sportokat élőben mobilján, táblagépén vagy számítógépen. Csak fel kell töltenie a számláját vagy le kellett adnia egy fogadást az elmúlt 24 órában.

Bet365 útmutató
18+ Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősségteljessen! BeGambleAware.org

Roland Garros 2019

peshark hozzászólt
2019 jún 9. 20:42
Annyira nem lett sima, mint vártam, a Thiem megrogyás nem az első szett után jött, hanem a második után, na mindegy, a lényeg a 12. Garros trófea.. és persze bíztam azért benne, hogy jöhet a profilkép csere... :)
alexthebest hozzászólt
2019 jún 9. 17:21
Egesz jo meccs lehetne ez (eddig az volt), de Nadal szintet lepett es ugy tunik Thiem is kezd elfogyni. Legalabb tenyleg lesz mit megkoszonni a szervezoknek a spicsnel  ;D
alexthebest hozzászólt
2019 jún 9. 12:56
Babos/Mladenovic  :beerchug: A masodik GS gyozelem, de aligha az utolso. Wimbledonban johet a negyedik GS-donto zsinorban  :ok:

Kapcsolódó cikkek