José Mourinho számára nem jó a csoport második helye, mint ahogyan az olasz klub vezetősége sem örülne neki, így mindent elkövetnek, hogy a moldáv riválisukat kiüssé.

2023 dec 14. 18:45

Roma: Győzelmi kényszerben

Az olasz gárda magának nehezítette a helyzetét, ugyanis minden adott volt, hogy megnyerjék a csoportot, ezzel pedig a nyolcaddöntőben csatlakozzanak majd az egyenes kieséses szakaszhoz. Ehhez képest, hiába kezdtek 9 ponttal, itt megrekedtek, sőt, már érezhető volt a harmadik körben a Sparta Prague ellen, hogy csak a szerencsének köszönhetik a győzelmet, de a visszavágón a csehek már nem kegyelmeztek nekik, ugyanis 2-0-ra nyert a Sparta Prague

Ezek után következett a mérkőzés, amely a csoport első helyéről döntött, de Svájcban sem tudott nyerni a Roma, mindössze 1-1-re voltak képesek a Servette otthonában. Hiába szereztek vezetést, belealudtak a mérkőzésbe. A hatodik forduló előtt, emiatt kétpontos hátrányban vannak a csehekkel szemben, tehát az sem elég, ha nyernek hazai pályán a moldávokkal szemben, ugyanis, ha a Sparta nyer, akkor csoportelső, pontegyenlőségnél még van remény, de ehhez ki kell ütniük a Sheriff csapatát. 

Holnap nyernünk kell a szurkolóinkért, magunkért és a futballért. Tisztelnünk kell a futballt."És bár senki sem várja el, hogy a Slavia ne nyerje meg a meccsét, a futball az futball. Azt kell gondolnunk, hogy ez lehetséges. És ha lehetséges, hogy ők nem nyerik meg a meccsüket, akkor nekünk mindenképpen meg kell nyernünk a sajátunkat.

forrás

Azok alapján, amiket José Mourinho mondott, ezt a találkozót komolyan fogja venni a Roma, mindent meg kell tenniük, mert egy esetleg BL-ellenféllel szemben nem mehetnek biztosra, főleg annak tekintetében, hogy olyan csapatok végeztek harmadik helyen a BL-ben - és ezzel estek ki az Európa-ligába -, mint Benfica, Milan vagy a Feyenoord. Ennek tükrében, lehetnek ugyan néhány változtatások a kezdőben, de valószínűleg megközelítően a legerősebb csapatát küldi pályára a Roma, hiszen ötgóllal kell nyerniük.

Sheriff: A moldáv, de valójában orosz gárda

Papíron moldáv, de a gyakorlatban a Dnyeszter Menti Moldáv Köztársaság (Transznisztria) csapata, akik a Szovjetunió szétesésekor szintén kikiáltották függetlenségüket, csak ezt senki sem ismerte el. Ettől függetlenül a régióban ugyanúgy zajlott az élet, mit sem törődtek a nemzetközi eseményekkel. Transznisztria elsősorban orosz pénzekből tudja magát fenntartani, így semmi közük nincsen a moldávokhoz. 

Gyakorlatilag Igor Szmirnov hozta létre Transznisztriát, melynek "fővárosa" Tiraspol. Az egykori KGB-sek uralják a régiót, Moszkva befolyása eléggé komoly, a focicsapat alapítói között is megtalálható olyan személy, aki egykor az orosz titkosszolgálatokhoz tartozott. A klub tulajdonosai mára milliárdosokká váltak, rendkívüli a gazdagságuk, míg a régió többi része szegénységben rekedt. A Sheriff Tiraspol a mérhetetlen vagyoni háttérnek köszönhetően dominálja a moldáv ligát, játékosai elsősorban külföldiek.

Ez a Sheriff viszont senkire sem veszélyes, utolsóként estek ki a csoportból, idegenben a pofozógép szerepét töltik be, tavaly sokkan jobban játszottak, de mióta egyre inkább érezteti hatását az oroszok elleni szankció, úgy fogy a vagyon is a hozzájuk köthető milliárdosoknál. A moldáv gárda így valószínűleg csak azért fog küzdeni a Roma ellen, hogy ne kapjon ki 6-0-ra, mint ahogyan a Sparta Prague otthonában. 

  • Roma - Sheriff Tiraspol tipp

    Roma -2 góllal (AH)
    Unibet
    1.82

100% befizetési bónusz akár 300 RON-ig + 200 ingyenes pörgetés

Az új Unibet játékosok akár egy 300 RON értékű befizetési bónuszban, valamint 200 ingyenes pörgetésben is részesülhetnek.

Unibet regisztráció Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

hírdetés

Borítókép: Jose Mourinho (Fotó: Raffaele Conti 88/Shutterstock.com)