Izraelnek nem jött be a magyar környezet, Romániának viszont nagyon is, hiszen Felcsúton jutottak ki az Európa-bajnokságra. Megtörtént az az érdekesség, hogy Puscas gólt szerzett a Pancho Arénában. Hátrányból álltak fel a románok, eközben Svájc döntetlent játszott. Az első két helyen továbbjutó együttes összecsapása következik, nyilván van tétje, de talán már nem olyan nagy, mintha nem zárult volna le az egyenes ágon való kijutás kérdése.

2023 nov 21. 20:45
Tipp: 2.5 gólnál kevesebb lesz
Unibet
1.85

Hátrányból álltak fel a románok

Elég volt a döntetlen a román válogatottnak Felcsúton, ahol Izrael ellen játszottak, melynek az volt ideiglenes otthona a háborús helyzet miatt. A mérkőzés előtti előzetesben említettem, hogy kellene egy Eran Zahavi utód az izraeli focinak, erre ki szerzi az első gólt? Nyilván a 36 éves Zahavi, konkrétan a harmadik percben. Valószínűleg minden román szurkoló teljes sokkban lehetett, hiszen legalább ikszért szorítottak, erre rögtön hátrányba kerültek.

De nem tartott sokáig az izraeli előny, köszönhetően annak, hogy George Puscas a 10. percben eredményes tudott lenni. Magyar felmenői vannak ugyan, de nem Puskásként szerepel, pedig izgalmas lett volna elmondani, hogy a Puskás Ferencről elnevezett Panchóban Puskás gólt szerez. Ez már tökéletes állás volt a románoknak, nem annyira az ellenfélnek, mely ugyan többet birtokolta a labdát, de végül a második játékrészben kapott még egy gólt. Így aztán Románia 2:1-re nyerve, kijutott az Európa-bajnokságra.

Labdarúgó Eb-selejtező - Izrael-Románia 002
A román válogatott játékosai ünnepelnek a felcsúti Pancho Arénában. Fotó: MTI/Vasvári Tamás

Svájc nem viszi túlzásba a focit

Felcsúton jártak a svájciak is nemrég, amikor Izrael ellen játszottak döntetlent. Én azt vártam simán nyernek, de a svájci gólszerzés nehézkesen megy. Kicsivel többet birtokolták akkor a labdát, mint az ellenfél, voltak helyzeteik, de az xG mutató, tehát a várható gólok száma nem verdeste az ég alját. Végül az eredmény 1:1 lett, 7 kaput eltaláló svájci lövésből és 2 pontos izraeli lövésből. Szóval nagy helyzetek nem voltak, meg izgalom sem.

Aztán legutóbb szintén 1:1-es eredményt értek el, ekkor már a Svájc - Koszovó mérkőzésen, amelyen kijutottak azért az Európa-bajnokságra. Újra vártam a svájci győzelmet, ami megint nem jött el. Értem én a matekozást, meg hogy elég az elegendő eredmény, de támadásban erősebbnek hittem Svájcot. Viszont beigazolódott, hogy nem vitte túlzásba a selejtezés végét, támadásban gondjai vannak és inkább egy jó iparos csapat lesz majd az Eb-n.

Románia - Svájc mérkőzés tippek

Pontosan ilyen lesz a román csapat is, egy munkás és taktikusan focizó válogatott, világsztárok hiányában. Vagy mondhatnánk úgy, hogy nyerőemberek nélkül? Mindenesetre adja magát a döntetlen, amire az Unibet kínálatában 3.50-ért fogadhatunk. Figyelembe véve, hogy teljes tévúton vagyok a svájciakat illetően, tuti most nyernek majd, amikor épp nem várom. De az biztos, hogy egyik fél sem túl acélos gólszerzésben, ezért underre tippelek!

november 21., kedd

Ingyenes fogadás a Románia - Svájc mérkőzésre a Betfair fogadóirodánál

Amennyiben fogadnál a Románia - Svájc meccsre, a Betfairnél 5 RON értékű ingyenes fogadásban részesülhetsz.

Így működik a Betfair ajánlata:

  1. Regisztrálj a Betfairre!
  2. Ígényeld az ingyenes fogadásod és fogadj a Románia - Svájc összecsapásra.

FOGADJ MOST a Betfairen!

18+ Részvételi feltételek érvényesek! Játssz felelősen! BeGambleAware.org.

A cikkben közölt oddsok a(z) Unibet fogadóirodától származnak és a következő időpontban voltak érvényesek: 2023 november 20. 11:48 UTC.

  • Románia - Svájc tipp

    2.5 gólnál kevesebb lesz
    Unibet
    1.85

20.000 Ft sportfogadás üdvözlő bónusz + 60 ingyen pörgetés + 10.000 Ft ingyenes fogadás

Az új Unibet játékosok akár egy 20.000 Ft értékű befizetési bónuszban, valamint 60 ingyen pörgetésben részesülhetnek, sőt ha általunk regisztrálnak és befizetnek akkor 10.000 Ft ingyenes fogadást is kapnak!

Unibet regisztráció Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

hírdetés

Borítókép: Dor Peretz, az izraeli és Denis Dragus, a román válogatott játékosa a labdarúgó Európa-bajnoki selejtezők 9. fordulójában 2023. november 18-án. Fotó: MTI/Vasvári Tamás