Ahol sok pénz van, ott minden van, gondolhatnánk látva a szaúdi foci igazolásait. Hatalmas összegekkel környékeznek meg minden nagyobb nevű focistát, edzőt, legfőbb célként a világbajnokságot szem előtt tartva. Ronaldo nyitotta meg igazán a csapot, de ez a csap mindenhogy kinyílt volna!

Ronaldo nyitotta meg a pokol kapuját

Nagy tervek születtek a sivatagban, az olajpénzből elképzelhetetlen gazdagságban élő milliárdosok meg akarják hódítani a sportot. Vittek már haza minden gálát, eseményt, és azon vannak, hogy Szaúd-Arábia focivilágbajnokságot rendezzen a közeljövőben. Létesítmények terén nem lesznek gondjaik, valahogy fel kell kerülniük a sportvilág térképére, és ennek érdekében megtesznek mindent. Mivel sok-sok pénzük van, ezért lényegében megvesznek sporteseményeket, sportolókat, ami nem hangzik túl jól, de mégis simán megcsinálhatják.

Természetesen voltak már nevesebb igazolásaik a szaúdi csapatoknak, de az igazán nagyot Cristiano Ronaldo robbantotta. Idén év elején a Manchester United csapatából igazolt egy halom pénzért Ronaldo az Al Nassr együtteséhez. Azóta már többször gólt is szerzett, és hangzatos nyilatkozatokkal emelni is próbálta a bajnokság szintjét és jövőjét. Ezen a ponton jön képbe egy érdekes dolog, a szaúdiak nem szimplán focistákat vesznek, hanem nagyköveteket vagy ha úgy tetszik, hírnököket!

Cristiano Ronaldo - Portugália 013
Cristiano Ronaldo - (Fotó: Maciej Rogowski Photo/Shutterstock.com)

Pénzt kapnak Szaúd-Arábia reklámozásáért

Lionel Messi mindössze nyaralni ment a szaúdiakhoz, és minden egyes onnan posztolt Instagram-bejegyzésért 2 millió dollárt kapott. Reklámoznia kellett az országot, népet, és a megállapodás értelmében nem lehet kritikus. Nem írhatja például ki a Facebook-oldalára, hogy milyen izé már, hogy a szaúdiak pénzen vesznek világbajnokságot, miközben lehetne amúgy Argentínában is a labdarúgás legnagyobb eseménye. Szponzorok állták a nyaralását, szállását, teljes családnak, lőttek pár fotót, és keresett pár milliót.

Karim Benzema is szaúdi bajnokság egyik csapatát választotta nemrégiben, az ő szerződésében is szerepel, hogy reklámoznia kell a világbajnokság rendezésének ötletét, nagykövete lesz az eseménynek. Ezért aztán sok-sok millió dollárt kap, csakúgy mint a mostanában oda szerződő labdarúgók többsége. Benzema bemutatása egészen parádés volt, egyfajta techdemónak is felfogható, semmiféle gondot nem okoz nekik a vébé megrendezése sem.

Kanté, Gerrard, mindenkit megkörnyékeznek

Karim Benzemát nem egy nyeretlen kétévesnek számító szaúdi edző fogja tréningezni minden héten, hanem Nuno Espírito Santo. A portugál mestert az Al-Ittihad győzte meg egy csinos összeggel, és gyorsan be is vált a döntés. Megnyerték a bajnokságot, ezért aztán a többi klub is ráébredt az edző fontosságára. Elkezdték megkörnyékezni az Európában dolgozó szakembereket, olyanokat is mint például José Mourinho vagy épp Steven Gerrard.

Sokáig terjengtek olyan pletykák, sztorik Kanté körül, hogy biciklivel jár edzésre, mert nem érdekli a pénz. Aztán olyan történet is nagyot ment a közösségi médiában, miszerint saját szurkolójával vacsorázott csak úgy bekopogva hozzá. Szóval olyan emberközeli, szerény sztárnak tűnt, de nagyon úgy fest, hogy Kanté is szaúdi csapatnál köthet ki, egy halom pénzért. Próbálkozott már ilyen sztárigazolási hullámmal Kína vagy épp India, de nagyon úgy fest, hogy a szaúdiaknál végtelen mennyiségű pénz és akarat van.

Fogadási lehetőségek szaúdi igazolás témában:

  • Angel Di Maria klubcsapata szeptemberben Al Nassr  5.50
  • Eden Hazard klubcsapata ősszel bármely szaúdi klub  2.75
  • Neymar szeptembertől az Al Hilal játékosa lesz  5.00

A cikkben közölt oddsok a(z) Unibet fogadóirodától származnak és a következő időpontban voltak érvényesek: 2023 június 19. 12:28 UTC.

100%-os első befizetési bónusz 35.000 Ft-ig

Regisztrálj a Betinia fogadóirodához és ne maradj le a 35.000 Ft-ig terjedő 100%-os első befizetési bónuszról.

Betinia regisztráció Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

hírdetés

Borítókép: Fotó: ph.FAB/Shutterstock, Alberto Loose/Shutterstock