1954 óta minden évben megválasztják a legjobb brit sportolót.

Kevés labdarúgó tudott nyerni

Először egy atléta nyerte a kitüntető címet, és az utána következő több mint 60 esztendőben is túlnyomó többségében erről a területről kerültek ki a legjobbak. Mindössze ötször nyert labdarúgó. 1966-ban Bobby Moore kezdte a sort, akit Paul Gascoigne, Michael Owen, David Beckham és Ryan Giggs követett. A walesi szélső volt az utolsó focista, akinek sikerült nyerni. Ez 2009-ben történt, azóta több sportág is képviseltette magát a győztesek között, de elmondható, hogy Andy Murray uralta a mezőnyt három sikerével.

Harry Kane 2.25

A Tottenham történetének ötödik legeredményesebb gólszerzője Harry Kane, aki csapatában a Bajnokok Ligájában és a Premier League-ben is sokszor betalál, igazi húzóember. Nem véletlen, hogy többször is szóba hozták például a Real Madriddal. Az év sportolója cím közelébe viszont nem a klubjában nyújtott teljesítménye miatt került, hanem a nyári világbajnokság okán. A torna gólkirálya lett, az angol válogatott menetelésében hatalmas szerepe volt, többször is a meccs legjobbjának választották.

Harry Kane (Fotó: CosminIftode / Shutterstock.com)

Geraint Thomas 3.50

A 32 éves kerékpáros életében 2018 hozta el a legnagyobb sikert. 2007-ben indult először a Tour de France-on, azóta pedig legjobb eredménye a 15. hely volt. Ez múlta felül idén, amikor is sikerült megnyernie a körversenyt. A Sky kerekese pályafutása első háromhetes viadalán diadalmaskodott, ezzel pedig a BBC díjánál is az élmezőnybe került. "Az volt a legfontosabb a verseny alatt, hogy a fiúkkal össze tudtunk tartani a nehéz időkben is, és erősek maradtunk. Egyszerűen minden klappolt, ezért tudtam nyerni" - mondta Geraint Thomas a Tour de France után.

Lewis Hamilton 6.00

Meghozta az elsöprő sikert Hamilton számára a Mercedes, mellyel idén meg tudta védeni világbajnoki címét. "13 esztendős korom óta Mercedes motorral hajtott autókat vezetek. Ez egyfajta megkoronázása ennek, egy elképesztő siker. A családomnak is nagyon hálás vagyok. Az édesapám nélkül biztosan nem érhettem volna el ezt. Rendkívül hálás vagyok" - nyilatkozta az immáron ötszörös bajnok. Sikerével beérte a legendás Juan Manuel Fangiót, aki a pályafutása során szintén öt alkalommal ért fel a csúcsra.

Tyson Fury és a többiek

A fogadási kínálat meglehetősen hosszú, a favoritok után jön mindenféle sportoló, például Tyson Fury is. A nemrég döntetlenre végződő meccsét Deontay Wilder ellen sokan sikernek könyvelik el, mert ilyen nagy fogyás és a visszavonulás után már ez is hatalmas teljesítmény pártolói szerint. A futottak még kategóriát tényleg sokan erősítik, köztük olyan focistákkal, mint Dele Alli (81.00) vagy Kieran Trippier (101.00). Ha fogadnál az év legjobb brit sportolójára, az Unibetnél a Speciális kategórián belül megteheted!

Borítókép: Harry Kane (Fotó: CosminIftode / Shutterstock.com)

Nézzen sportot élőben

Nézzen labdarúgást, teniszt, kosárlabdát és más sportokat élőben mobilján, táblagépén vagy számítógépen. Csak fel kell töltenie a számláját vagy le kellett adnia egy fogadást az elmúlt 24 órában.

Regisztrálj itt Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org