1954 óta minden évben megválasztják a legjobb brit sportolót.

Kevés labdarúgó tudott nyerni

Először egy atléta nyerte a kitüntető címet, és az utána következő több mint 60 esztendőben is túlnyomó többségében erről a területről kerültek ki a legjobbak. Mindössze ötször nyert labdarúgó. 1966-ban Bobby Moore kezdte a sort, akit Paul Gascoigne, Michael Owen, David Beckham és Ryan Giggs követett. A walesi szélső volt az utolsó focista, akinek sikerült nyerni. Ez 2009-ben történt, azóta több sportág is képviseltette magát a győztesek között, de elmondható, hogy Andy Murray uralta a mezőnyt három sikerével.

Harry Kane 2.25

A Tottenham történetének ötödik legeredményesebb gólszerzője Harry Kane, aki csapatában a Bajnokok Ligájában és a Premier League-ben is sokszor betalál, igazi húzóember. Nem véletlen, hogy többször is szóba hozták például a Real Madriddal. Az év sportolója cím közelébe viszont nem a klubjában nyújtott teljesítménye miatt került, hanem a nyári világbajnokság okán. A torna gólkirálya lett, az angol válogatott menetelésében hatalmas szerepe volt, többször is a meccs legjobbjának választották.

Harry Kane (Fotó: CosminIftode / Shutterstock.com)

Geraint Thomas 3.50

A 32 éves kerékpáros életében 2018 hozta el a legnagyobb sikert. 2007-ben indult először a Tour de France-on, azóta pedig legjobb eredménye a 15. hely volt. Ez múlta felül idén, amikor is sikerült megnyernie a körversenyt. A Sky kerekese pályafutása első háromhetes viadalán diadalmaskodott, ezzel pedig a BBC díjánál is az élmezőnybe került. "Az volt a legfontosabb a verseny alatt, hogy a fiúkkal össze tudtunk tartani a nehéz időkben is, és erősek maradtunk. Egyszerűen minden klappolt, ezért tudtam nyerni" - mondta Geraint Thomas a Tour de France után.

Lewis Hamilton 6.00

Meghozta az elsöprő sikert Hamilton számára a Mercedes, mellyel idén meg tudta védeni világbajnoki címét. "13 esztendős korom óta Mercedes motorral hajtott autókat vezetek. Ez egyfajta megkoronázása ennek, egy elképesztő siker. A családomnak is nagyon hálás vagyok. Az édesapám nélkül biztosan nem érhettem volna el ezt. Rendkívül hálás vagyok" - nyilatkozta az immáron ötszörös bajnok. Sikerével beérte a legendás Juan Manuel Fangiót, aki a pályafutása során szintén öt alkalommal ért fel a csúcsra.

Tyson Fury és a többiek

A fogadási kínálat meglehetősen hosszú, a favoritok után jön mindenféle sportoló, például Tyson Fury is. A nemrég döntetlenre végződő meccsét Deontay Wilder ellen sokan sikernek könyvelik el, mert ilyen nagy fogyás és a visszavonulás után már ez is hatalmas teljesítmény pártolói szerint. A futottak még kategóriát tényleg sokan erősítik, köztük olyan focistákkal, mint Dele Alli (81.00) vagy Kieran Trippier (101.00). Ha fogadnál az év legjobb brit sportolójára, az Unibetnél a Speciális kategórián belül megteheted!

20.000 Ft sportfogadás üdvözlő bónusz + 60 ingyen pörgetés + 10.000 Ft ingyenes fogadás

Az új Unibet játékosok akár egy 20.000 Ft értékű befizetési bónuszban, valamint 60 ingyen pörgetésben részesülhetnek, sőt ha általunk regisztrálnak és befizetnek akkor 10.000 Ft ingyenes fogadást is kapnak!

Unibet regisztráció Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

hírdetés

Borítókép: Harry Kane (Fotó: CosminIftode / Shutterstock.com)