Rybakina vs Azarenka (406208722, 2227485069) Fotó: Jimmie48 Photography/Shuttetstock, Rosanne de Vries/Shutterstock

Rybakina - Azarenka: A fehérorosznak újból papírformát kell borítania az AO döntőért

Tenisz tippek Victoria Azarenka Australian Open Elena Rybakina ászok

A keddi nap meglepetését Victoria Azarenka szállította, miután a rendkívül jó formában lévő Jessica Pegulát tulajdonképpen probléma nélkül búcsúztatta az Australian Open negyeddöntőjében. A következő feladata sem lesz egyszerű miután a regnáló wimbledoni bajnoki nőt is két vállra kell fektetnie, ha továbbra is harcban akar lenni a harmadik Australian Open sikeréért.

Rybakina újra Grand Slamet nyerne

Elena Rybakina (1.44) a tavalyi wimbledoni sikere után kerülte a közvéleményt és kicsit el is feledkezünk róla amikor az elmúlt évek GS győztesein gondolkodunk. A kazah-orosz nem kelt túlságosan nagy feltünést a női mezőnyben, pedig a nagy szerváira azért igencsak büszke lehet. A kazah elsőszámú fegyvere az adogatása, azonban a wimbledoni torna után nem igazán talált magára ilyen téren se. Úgy tűnik viszont, hogy a hosszú évek óta mellette dolgozó, Stefano Vukov vezetésével újra összerakták a szerváit és ez nyerő lehet ebben a kiegyensúlyozott mezőnyben.

Elena Rybakina Australian Open 2023
Elena Rybakina (Fotó: Maksim Konstantinov/shutterstock.com)

Rybakina búcsúztatta többek között Iga Swiateket és a sokak által nem kedvelt Ostapenkót is. Ettől függetlenül az ász számai nem kifejezetten magasak. Mindössze egyszer jutott 10 védhetetlen szerva főle - éppen az előző meccsen Ostapenko ellen. Ezt a meccset viszont korán játszottak meleg körülmények között és behúzott tetővel, így számára a legideálisabb körülmények produkálták Melbourne-ben. Egyébként a ász határ jelenleg 9,5-nél (1.83) van nála meghatározva, amit kizárólag a lett Grand Slam bajnok ellen lépett át.

Azarenkával innentől számolni kell

Azarenka (2.75) rendesen meglepett Pegula ellen. Az első perctől olyan teniszt mutatott, amit az előző két körben nem láthattunk tőle. Keys és Zhu ellen is produkált komoly hullámvölgyet és egyáltalán nem azt az arcát mutatta, mint kedd éjjel. A körülmények ugyanazok voltak pedig, miután Vikát a legutóbb három fordulóban is az éjszakai programba tették, így maradt neki a viszonylag lassú pálya. Látszik ez a számain is, mivel a Pegula elleni két szettben mindössze három ász született az egész találkozón.

Victoria Azarenka Australian Open 2023
Victoria Azarenka (Fotó: Jimmie48 Photography / Shutterstock.com)

Innentől Vikának két lépcső kell csak, hogy megcsinálja 2012 és 2013 után a harmadik AO sikerét - immáron édesanyaként. Pegula ellen talán pont ez az extra tapasztalat jött ki nála, hogy megnézte a táblát és nincs számára legyőzhetetlen ellenfél innentől. Az utóbbi években nem került már ennyire közel a tűzhöz és ez úgy néz ki pozitívan hat a teljesítményére, míg a mezőny jelentős része inkább bepánikol. Rybakina azért nem az a stresszelős fajta, ezt láthattuk a wimbledoni döntőben is, így kifejezetten érdekes meccs elé nézhetünk.

Hogyan döntenek az Australian Open szervezői?

Óriási kérdés számomra a fogadás megkötése előtt, hogy miként döntenek a szervezők. Berakják vajon Azarenkát zsinórban negyedik meccsére is az éjszakai programba, miután ő az egyetlen életben maradt korábbi bajnoknőjük. Lenne értelme, miután azért mégis a regnáló wimbledoni bajnokkal játszik, így könnyen indokolható lenne. Másrészről ezzel nagyobb lehetőséget adnának neki arra, hogy megverje a kazah-orosz Rybakinát. Nem sokat gondolkodnának azért a szervezők, hogy kettejük közül kit látnának szívesebben a döntőben azt hiszem.

Ne feledjük el, hogy a labdák annyira nem szállnak este, így ha ezek a körülmények összejönnek, akkor mindenképpen az ász underre mennék rá. A teljes meccsre a határ 12,5 (1.83), míg Rybakinára 9,5 (1,83), Azarenkára pedig 2,5 (1.83). Mindegyik úgy lett meghúzva, hogy a két játékos többnyire undert produkált az eddig lejátszott meccseiken. A teljes meccset nézve ketten együtt mindössze egyszer hozták az overt (a kazah az előző körben éppen Ostapenko ellen), míg Rybakina a saját határát egyszer, Azarenka pedig kétszer.

Az oddsok a bet365 fogadóirodától származnak és a következő időpontban voltak érvényesek: 2023-01-24, 21:50

Kapcsolódó mérkőzések:

  • Rybakina, Elena - Azarenka, Victoria Tipp

    Rybakina ászainak száma 9,5 alatt
    Bet365
    1.83

Számlanyitási ajánlat

Akár 15.000 Ft fogadási kreditekben új bet365 ügyfeleknek. Feltételek, időhatárok és kivételek érvényesek.

Bet365 regisztráció Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

hirdetés

Borítókép: Fotó: Jimmie48 Photography/Shuttetstock, Rosanne de Vries/ShutterstockSzólj hozzá

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned. Nem vagy fórumtag?

hirdetés
 

Beszélgetés: Australian Open 2023

gerry hozzászólt
2023 jan 30. 21:32
Engem is érdekelne. Csinálunk ott egy SPF találkozót?  ::)

Ki kezdi el szervezni?  :)
hubika88 hozzászólt
2023 jan 30. 20:06
Aki Nadalt akarja latni meg eloben az elso 3 napra vegye meg a jegyet a Chatrier palyara, es az fix ha indul, annyi h a jegyertekesitesnel noni resen kell lenni mer az olcso jegyeket elkapkodjak

peshark hozzászólt
2023 jan 30. 19:39
Idézetet írta: Pozzato Dátum január 29, 2023, 14:30:19Mi is beszéltük, ha már Federerről lecsúsztunk, azért Nadalt nem kéne elszalasztani, így az RG-t nézegetjük, még talán egy PSG-s zárófordulós hazai meccs is beleférne azon a héten.

Nekunk megvolt a jegy 2020-ban az Atp Finalsre. Mas kerdes, hogy RF nem indult ugye es a haverom miatta jott volna, de azert en megneztem volna Rafaekat...

Még több Tenisz