Befejeződhet egy rossz korszak az Inter életében, ugyanis amellett, hogy megnyerték a bajnoki címet, idén kieshet egy olyan klub az olasz első osztályból, aki folyamatosan borsot tört az orruk alá. 

máj 4. 20:45 Közvetítés: Unibet
Tipp: Inter 2,5 gól felett + Sassuolo 1,5 gól alatt
Unibet
3.00

Sassuolo - Inter forma és egymás elleni múlt

Ritka az, amikor ténylegesen érdemes évekkel ezelőtti meccsek adatait megnézni egy jelenlegi párosításnál, de ez pont ilyen. Nem azért, mert messzemenő következtetést lehet belőle leszűrni, hanem az érdekességként, ugyanis a Sassuolo volt a 11 során az a csapat, amely a kicsit közül a legtöbb pontot vette el az Intertől. A másik a milánói városi rivális, minden bizonnyal ennél a két klubnál nem szomorkodnak majd a Sassuolo esetleges kiesése miatt. 

 • Sassuolo győzelem: 9 alkalommal
 • Döntetlen: 2 alkalommal
 • Inter győzelem: 10 alkalommal
 • Sassuolo megszerzett pontjai: 29 pont (46%)

Sassuolo: Búcsúzunk az óriásölőtől?

Eusebio Di Francesco irányításával 2013-ban jutott fel a Sassuolo. Azóta még olyan szakvezetők irányították a klubot, mint Roberto De Zerbi, Alessio Dionisi és Giuseppe Iachini. Ezen szakemberekkel pedig a Sassuolo vált azzá a csapattá, akik megtréfálják a nagyokat. 

 • Inter: 9 győzelem
 • Milan: 8 győzelem
 • Fiorentina: 7 győzelem
 • Lazio: 5 győzelem
 • Juventus: 4 győzelem
 • Atalanta: 3 győzelem
 • Napoli: 2 győzelem
 • Roma: 2 győzelem

Jól látható, hogy a 11 szezon során minimum mindenkit kétszer legyőztek, sok volt a döntetlen, szóval gondot okoztak a nagyoknak. Azonban egy korszak végéhez értünk, ugyanis a csapat idén komoly lejtmenetbe került, Dionisi is távozott, újdonsült edzőnek pedig nem sikerült megállítani a negatív tendenciát. A szezon ott ment a kukába, amikor a legjobb játékosuk, Domenico Berardi megsérült.

 • Berardival a pályán a Sassuolo: 17 meccsen 19 pontot szereztek (megszerezhető pontok 37%-a)
 • Berardni nélkül a Sassuolo: 17 meccsen 7 pontot szereztek (megszerezhető pontok 14%-a)

Jól látható a különbség, milyen volt vele a Sassuolo és milyen volt nélküle. Amikor Berardi kidőlt, akkor még a 14-15. hely környékén álltak, mostanra pedig a 19. pozícióban állnak, nem mellesleg 5 pontra a biztos bennmaradást jelentő 17. helytől. Nincsen olyan játékosuk, aki vállára tudná venni a csapatot, egyértelműen látszik, hogy ez egy visszafordíthatatlan folyamat.

Inter: Egy következő korszakos csapat alakul?

Simone Inzaghi bajnok lett hosszú évek után, megérdemelte a milánói klub, mert tudatosan és okosan építettek jó klubot, pont ahogyan a Calciopoli után. Talán véletlen egybeesés, de megint egy bundabotrány után épült fel az újabb kiemelkedő Inter, amire most már egyértelműen az ország legerősebb csapataként lehet tekinteni. A Scudettót semmi sem veszélyeztette, közben tudtak figyelni a BL-re is, de ott nem sikerült megismételni a tavalyi döntőjüket, pedig tegyük hozzá, megint könnyű ágra kerültek. 

Nyáron ezt a csapatot tovább fogják erősíteni, minden bizonnyal most már a cél a nemzetközi kupasiker lesz, az újdonsült Bajnokok Ligájában. Elengedhetnék már a hátralévő meccseket, nincsen már semmi tétje, ugyanis a Cagliari elleni döntetlen alkalmával elment a Juventus által tartott pontrekord lehetőségének megdöntése. Az indok, ami motiválhatja őket, bosszút állni azon a csapaton, akik éveken át szivatták őket. 

Sassuolo - Inter taktika és felállás

Hiányzó nincsen, így az Inter a legerősebb és mindenki által jól ismert felállásában léphet pályára, taktika sem változik, mert nincsen oka rá. Folyamatosan nyomás alatt tartják majd a Sassuolo kapuját, szélekről több labda is érkezhet majd Thuramék irányába, emellett gondban lehetnek majd a hazaiak, mivel gyengék a pontrúgások levédekezésben, míg az Inter ebben is kiemelkedő, a Serie A legjobbja a pontrúgásokból elért gólokat tekintve. Az elmúlt években veszélyes volt a Sassuolo a milánóiakra, de most egy annyira komplett csapat Simone Inzaghi részéről, hogy nem érzünk rajta gyenge pontot. 

Fc Inter Serie A

Sassuolo - Inter tipp

Az Inter még ősszel hazai pályán 2-1-re kikapott a Sassuolótól - akkor Berardi a pályán volt, sőt, ő volt a meccs hőse góljával és gólpasszával -, most azonban fordulhat a kocka. Egy elemi erejű vendégsikert várunk, nem fogják kímélni a Sassuolót, így bevállalós szorzóval érkeztünk, talán túlságosan is sokat akarunk, de itt az utolsó két fordulóban kiütötték a Sassuolót, most Inzaghiékon a sor. 

Sassuolo - Inter élő közvetítés

Hol nézhető a Sassuolo - Inter mérkőzés? Az Unibet oldalán szombat 20:45-től. 

 • Sassuolo - Inter Milano tipp

  Inter 2,5 gól felett + Sassuolo 1,5 gól alatt
  Unibet
  3.00

20.000 Ft sportfogadás üdvözlő bónusz + 60 ingyen pörgetés + 10.000 Ft ingyenes fogadás

Az új Unibet játékosok akár egy 20.000 Ft értékű befizetési bónuszban, valamint 60 ingyen pörgetésben részesülhetnek, sőt ha általunk regisztrálnak és befizetnek akkor 10.000 Ft ingyenes fogadást is kapnak!

Unibet regisztráció Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

hírdetés