Nehéz helyzetben van a Spurs vezetősége, folyton negatív kontextusban nyilatkoznak róluk a korábbi menedzserek, továbbá mintha senki sem akarná ezt a csapatot irányítani. Legalábbis a nevesebb edzők közül, korábban írtunk néhány Tottenham edző jelöltről, mind kacsának bizonyult. Vajon ki lesz végül a befutó?

Mourinho utálja őket, Conte szerint amatőrök

Ha bajnoki címről van szó, akkor Antonio Conte nem kispályás, az egyik legjobb választás. Miután hullámzott a csapat teljesítménye, és jött egy Southampton elleni 3:3-as döntetlen, elgurult a pöttyös nála. "Legyünk őszinték a problémát illetően. Nem egy csapatot látok, hanem 11 önző játékost. Nem akarnak nyomás alatt játszani, nem akarnak semmi fontosat. Ez a Tottenham története. 20 éve van a mostani tulajdonos, és nem nyernek semmit, soha. De vajon miért? A menedzsereket lehet cserélgetni a kispadon, de ez nem változtat a helyzeten, higgyék el nekem" - mondta kissé ingerülten, a szerintem genetikailag lúzer Tottenham csapatáról, a mostanra menesztett Conte.

Ha ez nem lenne elég, a semmiből jött José Mourinho és belerúgott ő is egyet a Spursbe. Elmondta egy interjú során, hogy minden korábbi klubját imádja, és akármerre is jár a világban, mindenhol találkozik olyan szurkolókkal, akikkel tud azonosulni. Korábbi klubjai miatt nyilván, gondolva itt az Interre és Olaszországra, Chelsea-re és Angliára, Portóra és Portugáliára, Real Madridra és Spanyolországra, de a Tottenhamhez semmilyen érzelem nem köti. Sőt, a vezetőséget egyenesen nem kedveli. Nem jó reklám ez, az éppen edzőt kereső klubnak.

Antonio Conte Tottenham 001
Antonio Conte még a Tottenham vezetőedzőjeként. Fotó: Maciej Rogowski Photo/Shutterstock

Ange Postecoglou vagy Brendan Rodgers?

Korábban már írtunk cikket a témában, akkor a Tottenham lehetséges jelöltjei még a prémiumból kerültek ki. Azóta kissé visszább esett a színvonal, már nem Julian Nagelsmann, Vincent Kompany vagy épp Mauricio Pochettino nevei keringenek a pletykák során. Hanem egy sokkal kevésbé ismert név, Ange Postecoglou. A mainstream biztos nem ismeri annyira, az ausztrál edző jelenleg a Celtic kispadján üldögél. Görögországban született, a neve elég romános amúgy és mindezek ellenére, Ausztráliában nőtt fel és lett focista, majd edző.

Amikor megkérdezték, hogy érdekli-e a Tottenhamnél megüresedett poszt, egész egyszerűen azt nyilatkozta, hogy ő nem tervez előre semmit. Király hozzáállás, igazából passzol a Spurshöz. A másik jelenlegi favorit Brendan Rodgers, aki jelenleg munkanélküli. Nagyon jól ismeri a Premier League közegét, voltak jó húzásai a Liverpool élén, de a Leicesterrel is megélt sikereket. Egész jó jelölt, még akár működhetne is, ilyen lassú víz partot mos, tűz közelében, de mégse tűzben menve sikeresen.

Ki lesz a Tottenham következő állandó szakvezetője?

Postecoglou - 2.35  Rodgers - 4.00  Nagelsmann - 9.00

A cikkben közölt oddsok a(z) Unibet fogadóirodától származnak és a következő időpontban voltak érvényesek: 2023 május 31. 15:5 UTC.

100%-os első befizetési bónusz 35.000 Ft-ig

A 20Bet új játékosai remek sportfogadás bónuszban részesülhetnek első befizetésük során.

20Bet regisztráció Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

hírdetés

Borítókép: Harry Kane (Fotó: Ververidis Vasilis / Shutterstock.com)