Alig maradt ideje Cristiano Ronaldónak és a Manchester Unitednek rendeznie a konfliktust. Egyáltalán sikerülhet nekik? Ki nyújthat segítséget? Elfogadja Ronaldo vagy most már dacol mindenkivel és várja a Chelsea megkeresését?

Nincs idő 

Nem túl gyakori, hogy idézettel kezdünk, de ez most tökéletesen passzol Cristiano Ronaldo helyzetéhez, aki eléggé nagy bajban van: 

„Gyakorlatilag a 24., de inkább már a 25. órában vagyunk."

Napok, sőt, inkább már órák vannak csak hátra a nyári átigazolási időszakból, kis túlzással, de az egészet átszőtte Cristiano Ronaldo drámája. A portugál klasszis hajszolja a BL-győzelmet, minden más trófeánál fontosabb számára - lehet, hogy még a vb-címnél is -, már-már megrögzöttnek mondhatnánk. A gond az, hogy a Manchester United az Európa-ligában indulhat a 2022/23-as szezon, így Ronaldónak derogál segítenie azt a klubot, amely felemelte és világklasszist csinált belőle. 

Erős kijelentések, de sajnos így van, hiszen Ronaldo csak akkor akar Manchester United játékos lenni, amikor a csapatnak legalább minimális esélye van a BL-győzelemre. Idén semmi nincsen, viszont klublegenda lehetett volna, ha beáll a sorba, megcsinálja az alapozást, majd az EL-ben is odateszi magát. Ehelyett később csatlakozott a többiekhez, felkészültségi szintje pocsék volt, pályára se nagyon lehetett így küldeni. 

Közben Ronaldo és az ügynöke bejárták fél Európát, hogy Ronaldónak Bajnokok Ligája főtáblás klubot találjanak. Mennyire lehet elkeseredett az a játékos, aki inkább már elmenne az OM-hez, csak szerepelhessen végre a BL-főtáblán? Eléggé. Hiába szeretjük a francia klubot, náluk akad bőven botrány, BL-győzelemre a minimálisnál is kevesebb az esélyük. Ekkor jött képbe a Sporting és a Napoli, mint utolsó mentsvár.

Edzői ultimátum

Korábban mi is felvetettük, hogy a Sporting lehetne az egyik megoldás Cristiano Ronaldo számára. A klub edzője, Ruben Amorim azonban nem így gondolta, azt mondta: azonnal lemond, ha Ronaldo érkezik. Nincsen rá szükség, túlságosan nagy a bére, nem illik bele a játékrendszerbe. Ahogyan mondjuk Tuchel és még rajta kívül jó pár edző élből visszautasította Ronaldo leigazolását, úgy tett egy viszonylag ismeretlen szakember is. Ez elgondolkodtató. Ahogyan az is, hogy a Dortmund csatárgondokkal küzdött, de inkább igazoltak a Bundesliga középmezőnyéből, illetve 17-22 éves játékosokra bízzák a gólokat, mint a portugálra. 

Maradonát megmentették, most Ronaldót is?

Diego Maradonát "megmentette" a Barcelonától a Napoli, amikor az argentin játékos nem találta a fonalat. Felemelték, majd később egy "nemzeti konfliktus" miatt a mélybe taszították az egykori bálványukat. Most könnyedén megeshet, hogy újból segítő jobbot nyújtanak egy problémákkal küzdő aktuális klasszisnak. Egyetlen csapat segíthet Ronaldónak, ez a Napoli. 

Az olasz sajtóban pár nappal ezelőtt merült fel ez a pletyka, ami már eléggé szépen kinőtte magát. A probléma azonban még mindig összetett. Ronaldo ugyanis nem tartja BL-győzelemre alkalmasnak a Napolit, míg a nápolyi klub nem venné át ilyen bérrel a portugál játékost. Cristiano Ronaldo vágya ugyanis továbbra is egy Chelsea, Bayern München vagy PSG-szintű csapat, akivel megnyerheti a trófeát. 

Nem hajlandó belátni, hogy egyik klub sem akarja leigazolni. Olyannyira nem, hogy már a kisebbek is sorra mondják vissza, ha pedig marad Manchesterben, akkor olyan kockázatot vállal, amivel lerombolhatja azt, amit idáig felépített. Az ugyanis látszik, hogy a MU-nak nincsen szüksége a portugálra, akár ücsöröghet a padon heteket vagy hónapokat, úgy viszont nem lesz formában a világbajnokság idejére sem. 

Ronaldo a makacssága miatt mindent elveszíthet. Normális felkészülés a vb-re, BL-főtábla, végül pedig dicstelenül kell majd távoznia a Manchester Unitedtől is. Egyelőre itt tartunk, hiszen hiába csábító a Napoli-opció, realitás az, hogy Ronaldo marad a padon Manchesterben (1.50). Alig maradt ideje ugyanis a Unitednek, hogy egy olyan üzletet üssön nyélbe, ami megfelelő a klubnak és Ronaldónak is. Ha heteken, sőt hónapokon át ez nem működött, akkor most már valakinek az utolsó órákban áldozatokat kell hoznia. 

Ki lesz az? Ronaldo? Lemond a topcsapatokról és minden mindegy alapon eligazol egy BL-főtábláshoz, ahol bércsökkentésbe is belemegye? Esetleg a Manchester United lesz az? Elfogadnak valami speciális szerződést csak azért, hogy Ronaldo ne rombolja tovább az öltöző morálját? 

Borítókép: Cristiano Ronaldo (Fotó: Saolab Press / Shutterstock.com)

10.000 forint ingyenes fogadás - Exkluzív ajánlat!

Amennyiben általunk regisztrálsz az Unibet fogadóirodához, akkor egy extra 10.000 forint értékű ingyenes fogadásban is részesülhetsz!

Unibet regisztráció Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org