Két olyan csapat mérkőzését rendezik hétfő este a román bajnokságban, akiktől a szezon előtt sokkal többet vártak, de nem tudták elkapni a fonalat, így komoly bajban vannak.

2023 dec 4. 19:00 Közvetítés:

Sepsi: Megérkezett Bernd Storck

November végén érkezett a hír, miszerint már nem Liviu Ciobotariu a Sepsi edzője. Az 52 szakember alig fél évet húzott ki a sepsiszentgyörgyi klub kispadján, hiába nyert szuperkupát, majd menetelt a Konferencia Liga selejtezőiben, végül a csoportkört nem érték el. A rossz erőbeosztásnak köszönhetően, olyan negatív széria vette kezdetét, amiből nem volt kiút. A Sepsi mutatott játékával rengeteg probléma volt, kiestek időközben a Román Kupából, miközben a felsőház csak álomnak tűnt, sorra jöttek a vereségek a bajnokságban is. 

Bűnhődniük kell, mert nemcsak jogaik, hanem kötelezettségeik is vannak. Idáig, ha túl finoman álltunk hozzá a dolgokhoz, akkor ezután vasmarokkal teszünk rendet, és nem engedjük meg senkinek, hogy csúfolkodjon a klubunkkal.

Kétségtelen, hogy Diószegi sem volt teljesen őszinte, hiszen előbb belengette Ciobotariu távozását, majd állítása szerint ez fel sem merült, de végül kirúgta a szakvezetőt novermber végén, hogy aztán néhány nappal később már tudvalevő volt az utódja is, aki nem más, mint a magyar válogatott korábbi szövetségi kapitánya, Bernd Storck. Az lehetett gondolni november elején, hogy Diószegi csapata fellégezhet, hiszen jöttek a sikerek, döntetlent értek el a Rapid Bukaresttel szemben is, majd megint hullámvölgybe kerültek.

Nagyon jó játékosok alkotják a keretet, ezt már nagyon jól tudom. Vannak köztük fiatalok, tapasztaltak, de legtöbbükben hatalmas a potenciál, ráadásul vannak olyan labdarúgók is, akiket már ismerek például a magyar válogatottból. Elsődleges célunk az lesz, hogy látványos focit produkáljunk és boldoggá tegyük a szurkolókat.

Feltámadhat a Sepsi, összeomlik a Dinamo?

A Sepsinél tehát mindenki nagyon bizakodó, de mindössze két nappal a hétfői Dinamo Bukarest elleni mérkőzés előtt érkezett Storck a csapathoz. Talán a legjobb pillanatban fogadják a Dinamót, ugyanis a vendégek rosszabb formában vannak, mint a sepsiszentgyörgyi alakulat. Korábban írtunk a Dinamo Bukarest vesszőfutásáról, kikaptak legutóbb az FCSB-től, de ez nem meglepő, az már sokkal inkább, mennyire impotens a Dinamo támadójátéka. Messze a legkevesebb gólt szerezték a román élvonalban, idegenben ráadásul meccsenként 2-3 gólt kapnak, így szinte kötelező elvárás a Sepsinek a győzelem, mi pedig ezt megtoldjuk ázsiai hendikeppel.

  • ACS Sepsi OSK Sfântul Gheorghe - Dinamo Bucureşti tipp

    Sepsi -1 góllal (AH)
    Unibet
    1.84

100% befizetési bónusz akár 300 RON-ig + 200 ingyenes pörgetés

Az új Unibet játékosok akár egy 300 RON értékű befizetési bónuszban, valamint 200 ingyenes pörgetésben is részesülhetnek.

Unibet regisztráció Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

hírdetés

Borítókép: A sepsiszentgyörgyi Cosmin Matei és Alibek Kaszim a kazah csapat játékosa. Fotó: MTI/Veres Nándor