Miközben a Fiorentina és az Inter európai kupadöntőkre készülnek, addig a Roma elveszítette a sajátját Budapesten, ezért is lesz számára rendkívül fontos a hétvégi bajnoki. A cél ugyanis az EL-indulást jelentő helyek elérése, ha ezt sem érik el, akkor az eléggé nagy csalódás lenne, ahogyan a Juventusnak és az Atalantának is. 

2023 jún 4. 21:00 Közvetítés: UnibetBet365
Tipp: 5,5 büntető lap felett
Unibet
1.84

Feláll a bukás után a Roma?

Megtört a Mourinho-trend, hiszen elveszítette a Sevilla elleni EL-döntőt, volt is belőle kisebb botrány a budapesti éjszakában és másnap a reptéren, nehezen tűrték az olaszok a vereséget. Vajon innen még képesek felállni egy utolsó bajnoki meccsre, hiszen mindent az Európa-ligára tettek fel, ezért engedték el a Serie A találkozókat. Az sem segíti a Roma helyzetét, hogy a Speziát fogadják, akik a kiesés elől menekülnek, gyakorlatilag a bennmaradásuk múlik azon, hogy minimum egy, de inkább három pontot szerezzenek Rómában. A fővárosban, ahová csütörtökön tért vissza az EL-döntős csapat, valószíűleg csak két napot készülnek a Spezia elleni mérkőzésre, rutinnak tekintik majd. 

Pont az ilyen rutin találkozókat bukták el az utóbbi hetekben, ráadásul a Spezia idén az ilyen nagyobb csapatokkal szemben tudott hatékonyan játszani. Legyőzték a Milan és az Inter párosát, pontot szereztek a Fiorentina és az Atalanta ellen. Kétségtelen, hogy idegenben nem remekelnek, kevés gólt szereznek, ami a rossz helyzetkihasználásnak is köszönhető, sokat szabálytalankodnak, agresszívan játszanak, ezért sok lapot is kapnak. Ez viszont nem biztos, hogy jó előjel a Roma elleni meccsen, akik azért bármikor képesek szervezett védekezésre, illetve kihozni az ellenfelet a sodrából. A feszültség tapintható lesz a találkozón (egyikük az EL-helyért, másik a bennmaradásért küzd), lehet érdemes inkább a büntető lapokba fektetni. 

Juventus még nem adta fel

A torinói csapat idei szezonja kaotikus volt, ami egyfelől a botránynak is köszönhető - jelenleg 10 levonásnál tartanak -, illetve annak is, hogy Allegri nem tudott szintet lépni, minden bizonnyal emiatt adta be távozási kérelmét a csapat sztárja, Dusan Vlahovic is, aki nem lesz ott a sorsdöntő Udinese elleni bajnokin. A Konferencia Liga biztosított a Juventus számára - ha nem jön megint egy szövetségi csavar -, de az Európa-ligához meg kéne előzniük az Atalanta - Roma duó egyikét. Ehhez nyernie kell a Juventusnak, míg az előbb említett páros egyik tagjának pontokat kell veszítenie.

Serie A Európa-liga
Dusan Vlahovic (Fotó: Maciej Rogowski Photo/Shutterstock.com)

El lehet képzelni, milyen a lelkiállapot Torinóban, akik pár hete még a következő évi BL-re készültek, most pedig egy EL-helyért küzdenek, miközben nagy pofont kaptak az Empolitól, majd a rangadón a Milan is legyőzte őket, ráadásul az első számú csatáruk biztosan távozik. Egyáltalán nincsen érték abban, hogy a Juventus nyerni fog az Udinese ellen, hiába lesz ott a kezdőben Milik, Kostic és Di María, lehet, ezen a kereten már senki sem tud segíteni. 

Atalanta van a legjobb helyzetben

A Roma és a Juventus mentálisan tehát nincsen a csúcsponton, viszont az Atalanta egy pocsék szezon után korrigálhat. A Bajnokok Ligáját érő helyeket nem sikerült megszerezni, az sem segített rajtuk, hogy a szezon során csak a bajnokságra kellett koncentrálni, végig súlytalan volt a bergamói klub. Ennek ellenére odaérhetnek az ötödik helyre, ők vannak a legjobb helyzetben, pontelőnnyel rendelkeznek a két riválissal szemben, kaptak egy olyan ellenfelet, akik számára teljesen mindegy az utolsó forduló eredménye. A Monza hozta a kötelezőt, Berlusconi örülhet, középmezőny meglett, jövőre mehetnek a top6-ért. 

Mi várható az utolsó fordulóban?

Az Atalanta általában hazai pályán jobbik arcát mutatja, de mostanság a Monza is elkapta a fonalat, főleg idegenben. Nagyon jól használják ki a helyzeteiket, építik fel a támadásaikat, így kevés helyzetből is képesek gólokat szerezni. Papíron az Atalanta dolga a legkönnyebb, de nem tennénk nagy összeget a győzelmükre, hiába mindegy a találkozó sorsa a Monza számára. A Juventus esetében is hasonló nézetek vallunk, bizonytalan, hogy ilyen mentális állapotban mire lehet képes a klub, így a legjobb megoldás az over, mégpedig a Roma - Spezia mérkőzésen a büntető lapok piacán. 

  • Roma - Spezia tipp

    5,5 büntető lap felett
    Unibet
    1.84

20.000 Ft sportfogadás üdvözlő bónusz + 60 ingyen pörgetés + 10.000 Ft ingyenes fogadás

Az új Unibet játékosok akár egy 20.000 Ft értékű befizetési bónuszban, valamint 60 ingyen pörgetésben részesülhetnek, sőt ha általunk regisztrálnak és befizetnek akkor 10.000 Ft ingyenes fogadást is kapnak!

Unibet regisztráció Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

hírdetés

Borítókép: Arkadiusz Milik (Fotó: Maciej Rogowski Photo/Shutterstock.com)