Serie A: Feljavult az Atalanta

Nagy Bence
2019 febr 3. 22:23
Szólj hozzá!

Foci serie a Cagliari Calcio Atalanta BC

Duván Zapata szorgosan termeli a gólokat, ez pedig sikerekben is megmutatkozik az Atalanta csapatánál. A kolumbiai támadóra most a Cagliari védelme vár. Képesek a hazaiak megállítani a gólgépet? 

Cagliari - Atalanta

Kapaszkodik az Atalanta, ami rossz hír lehet az élmezőnynek. Ez a csapat ugyanis már nem érdekelt az európai kupasorozatokban, maradt a bajnokság és a kupa. Az a Coppa Italia, ahol a Juventust verték nagyon magabiztosan 3-0-ra a hét közepén. Miért is rossz hír ez a többi csapatnak? Az Atalanta kerete erős, olyan szinten vannak, mint egy Bajnokok Ligájáért küzdő csapaté (Milan, Roma vagy Lazio). Védelem egyik vezére a brazil Rafael Tolói, aki a három belsővédős rendszerben komfortosan érzi magát. Gian Piero Gasperini nem változtat a megszokott rendszeren, két szélen univerzális játékosok futják be a területeket. 

Hateboer és Gosens a támadásokból is kiveszik a részüket, gólokkal és gólpasszokkal vétetik magukat észre. Egy masszív középpályával segíti a védelem munkáját, Martin de Roon és Remo Freuler a védekezést és a támadást is segítik. Elől pedig ott a Papu Gómez - Josip Ilicic - Duván Zapata hármas. Kiváló kombinációja ez a trió az erőnek, gyorsaságnak és a technikának. Alejandro Gómeznek nagyon jó a rúgótechnikája és jól érkezik a szélekről belőtt labdákra, ahogyan Zapata is. A kolumbiai támadó élete formájában van, legutóbbi 10 mérkőzésén 17 gólt rúgott, mindenki csodájára jár. 

Duvan Zapata. Fotó: Gennaro Di Rosa / Shutterstock.com

Mi az Atalanta egyik előnye? A két szélső hátvéd révén sok esetben tudnak kialakítani létszámfölényes helyzetet, hála a nagy munkabírásuknak. Védekezésben agresszívak, de nem túlságosan. Letámadást gyakorta alkalmazzák, ami főleg emberfogásos presszingben mutatkozik meg. Gómez gyakorlatilag szabad szerepkörben van a középpálya és a csatársor mögött, Ilicic pedig szépen megél Zapata árnyékában. Az Atalanta képes gyorsan kontrázni, Zapata pedig kiválóan érvényesíti fizikális fölényét a rivális védőkkel szemben. 

A vendégek formája alapján érthető, hogy 1.90-ről 1.66-ra csökkent a szorzójuk. Azt azonban érdemes megemlíteni, hogy Josic Ilicic nem léphet pályára, Pasalic helyettesítheti, akinek volt pár jobb meccse, de közel sem olyan játékos, mint Ilicic. Lehet, hogy a gyorsaságára építő Barrow jobb opció lenne Zapata mellé. A Cagliari hazai pályán mindenképpen a pontszerzésre törekszik, nehéz őket megverni. Nem erőltetik annyira a támadásokat, feleslegesen nem kockáztatnak. Mire fogadjunk? Könnyen megeshet, hogy az Atalanta fölénye egy meddő fölényt hoz, így érdemes a szögletek irányába elindulni, ahol az 5,5-es határ kellemes lehet. 

20.000 Forint Kockázatmentesen!

Az új Unibet játékosok akár egy 20.000 Forint értékű kockázatmentes fogadásban is részesülhetnek.

Regisztrálj itt Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

  • Atalanta 5,5 szöglet felett
    1.83 UnibetHozzászólások


Szólj hozzá fórumtagként

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned. Nem vagy fórumtag?

Nagy Bence

Nagy Bence

ROI 1.62 %

április

Tippek
Nyertes
Vesztes
Push

20.000 Forint Kockázatmentesen!

  • Az új Unibet játékosok akár egy 20.000 Forint értékű kockázatmentes fogadásban is részesülhetnek.

Unibet útmutató
18+ Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősségteljessen! BeGambleAware.org
 

Serie A 2018/19

SPF Előzetes hozzászólt
2019 ápr 11. 17:18
Serie A: Belerondít a SPAL?

Pontot tesz a bajnokság végére a Juventus? Olvasd tovább

TiB hozzászólt
2019 ápr 8. 10:57
http://www.nemzetisport.hu/spanyol_labdarugas/barcelona-rakitic-igent-mondott-a-juventusnak-sajtohir-2693575

Ha igazak lennének ezek a hírek, akkor jövőre három Juventus is indulhatna komoly sztárokkal teli kezdővel. Amióta Ronaldo ott van, azóta minden játékost oda ad el a sajtó, előtte ingyen vettek meg ilyenek, annyira nem volt piacképes az ilyesmi hír velük kapcsolat
SPF Előzetes hozzászólt
2019 ápr 7. 11:53
Serie A: Feljövőben az Atalanta

Az Atalanta tovább tapadna az élmezőnyre egy milánói pontszerzéssel.  Olvasd tovább

Kapcsolódó cikkek

2019 ápr 22. 06:50
Serie A: Napoli - Atalanta

2019 ápr 20. 00:10
Serie A: Inter - Roma

2019 ápr 15. 06:20
Serie A: Atalanta - Empoli