Serie A: Feljavult az Atalanta

Nagy Bence
2019 febr 3. 22:23
Szólj hozzá!

Foci serie a Cagliari Calcio Atalanta BC

Duván Zapata szorgosan termeli a gólokat, ez pedig sikerekben is megmutatkozik az Atalanta csapatánál. A kolumbiai támadóra most a Cagliari védelme vár. Képesek a hazaiak megállítani a gólgépet? 

Cagliari - Atalanta

Kapaszkodik az Atalanta, ami rossz hír lehet az élmezőnynek. Ez a csapat ugyanis már nem érdekelt az európai kupasorozatokban, maradt a bajnokság és a kupa. Az a Coppa Italia, ahol a Juventust verték nagyon magabiztosan 3-0-ra a hét közepén. Miért is rossz hír ez a többi csapatnak? Az Atalanta kerete erős, olyan szinten vannak, mint egy Bajnokok Ligájáért küzdő csapaté (Milan, Roma vagy Lazio). Védelem egyik vezére a brazil Rafael Tolói, aki a három belsővédős rendszerben komfortosan érzi magát. Gian Piero Gasperini nem változtat a megszokott rendszeren, két szélen univerzális játékosok futják be a területeket. 

Hateboer és Gosens a támadásokból is kiveszik a részüket, gólokkal és gólpasszokkal vétetik magukat észre. Egy masszív középpályával segíti a védelem munkáját, Martin de Roon és Remo Freuler a védekezést és a támadást is segítik. Elől pedig ott a Papu Gómez - Josip Ilicic - Duván Zapata hármas. Kiváló kombinációja ez a trió az erőnek, gyorsaságnak és a technikának. Alejandro Gómeznek nagyon jó a rúgótechnikája és jól érkezik a szélekről belőtt labdákra, ahogyan Zapata is. A kolumbiai támadó élete formájában van, legutóbbi 10 mérkőzésén 17 gólt rúgott, mindenki csodájára jár. 

Duvan Zapata. Fotó: Gennaro Di Rosa / Shutterstock.com

Mi az Atalanta egyik előnye? A két szélső hátvéd révén sok esetben tudnak kialakítani létszámfölényes helyzetet, hála a nagy munkabírásuknak. Védekezésben agresszívak, de nem túlságosan. Letámadást gyakorta alkalmazzák, ami főleg emberfogásos presszingben mutatkozik meg. Gómez gyakorlatilag szabad szerepkörben van a középpálya és a csatársor mögött, Ilicic pedig szépen megél Zapata árnyékában. Az Atalanta képes gyorsan kontrázni, Zapata pedig kiválóan érvényesíti fizikális fölényét a rivális védőkkel szemben. 

A vendégek formája alapján érthető, hogy 1.90-ről 1.66-ra csökkent a szorzójuk. Azt azonban érdemes megemlíteni, hogy Josic Ilicic nem léphet pályára, Pasalic helyettesítheti, akinek volt pár jobb meccse, de közel sem olyan játékos, mint Ilicic. Lehet, hogy a gyorsaságára építő Barrow jobb opció lenne Zapata mellé. A Cagliari hazai pályán mindenképpen a pontszerzésre törekszik, nehéz őket megverni. Nem erőltetik annyira a támadásokat, feleslegesen nem kockáztatnak. Mire fogadjunk? Könnyen megeshet, hogy az Atalanta fölénye egy meddő fölényt hoz, így érdemes a szögletek irányába elindulni, ahol az 5,5-es határ kellemes lehet. 

5.000 Forint Ingyenes Fogadás

Exkluzív ajánlat! Amennyiben általunk regisztrálsz az Unibet fogadóirodához, akkor egy extra 5.000 forint értékű ingyen fogadásban is részesülhetsz!

Regisztrálj itt Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

  • Atalanta 5,5 szöglet felett
    1.83 UnibetHozzászólások


Szólj hozzá fórumtagként

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned. Nem vagy fórumtag?

Nagy Bence

Nagy Bence

ROI -45.20 %

február

Tippek
Nyertes
Vesztes
Push

5.000 Forint Ingyenes Fogadás

  • Exkluzív ajánlat! Amennyiben általunk regisztrálsz az Unibet fogadóirodához, akkor egy extra 5.000 forint értékű ingyen fogadásban is részesülhetsz!

Unibet útmutató
18+ Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősségteljessen! BeGambleAware.org
 

Serie A 2018/19

SPF Előzetes hozzászólt
2019 febr 15. 23:27
Serie A: Versenyfutás

Mit választ a Milan? Biztos védekezést és az egy pontot, vagy a támadást és kockáztat? Olvasd tovább

SPF Előzetes hozzászólt
2019 febr 9. 17:11
Serie A: Meddig maradhat Luciano Spalletti?

Szombat este Luciano Spalletti állása a tét, Parma egy pontszerzéssel edzőt is buktathat Milánó kékebb felében! Olvasd tovább

SPF Előzetes hozzászólt
2019 febr 6. 18:20
Serie A: Akad még bevethető játékos?

Nehéz csütörtök este vár Simone Inzaghira és a csapatára. Mihez kezd a Lazio Immobile vagy Parolo nélkül az Empoli ellen? Olvasd tovább

Kapcsolódó cikkek