Serie A: Feszített tempóban a Milan

Nagy Bence
2018 nov 2. 16:24
Szólj hozzá!

Foci ac milan serie a Chievo

A Chievo esélyt adott az egykori bukott olasz szövetségi kapitánynak, Gian Piero Venturának. Él-e a lehetőséggel a 70 éves edző, vagy ez lesz az utolsó bukása? 

Udinese - Milan

A válogatott szünet óta nem pihent a Milan. Összesen 5 mérkőzést játszanak 12 nap alatt, ami még a mélyebb kerettel rendelkező sztárcsapatokat is megterhelné. Mit szóljon akkor Gattuso, aki többségében ragaszkodik a bejáratott kezdőjéhez és taktikájához? Ha ez nem lenne elég, akkor jövőhéten még Európa Liga is lesz, ahol fontos találkozóra készülnek a Betis ellenében (azaz 16 nap alatt 6 találkozó). Vereség esetén könnyen hátrányba kerülhet az Olympiacosszal szemben. 

Ezen információk tudatában látogatnak az Udinese otthonába. Lucas Biglia sérült, ő egyik fontos láncszeme Gattuso csapatának, de Bonaventura sem 100%-os. A milánói taktikáról már írtunk részletesebben, ezt most egy apró infóval egészítenénk ki: az Inter elleni városi rangadón Spalletti egy húzással teljesen megölte Gattuso elképzeléseit. Az aktív presszing helyett inkább az emberfogást választotta. A Milan alig tudta felhozni a labdát, ez nagy valószínűséggel a riválisoknak is feltűnt. Ha nem tudja megoldani a labdafelhozatal problémáját Gattuso, akkor Udinében is bajban lehet. 

Gonzalo Higuain (Fotó: cristiano barni / Shutterstock.com)

Az Udinese nagyon egysíkú csapat, ami a támadásokat illeti. Mivel Rodrigo de Paul formája ingadozó, ezért a csapaté is, mert rá épül szinte minden. A nagyok ellen nem megy az argentin támadónak, ezért a Lazio - Juventus - Fiorentina - Napoli négyessel szemben nem szereztek pontot. Kicsit karcsú érv, de a vendégek fáradtságában bízunk, mikor a hazaiakat ajánljuk (Udinese vagy döntetlen: 1.87). Julio Velázquez gárdája nem jó, cserébe az év végén bennmaradnak, mert a kisebb csapatokkal szemben rendre szerzik a pontokat. A Milan viszont kiismerhető, Gattuso nem egy taktikai zseni, emiatt egy-két meglepőbb húzással sarokba lehet őt szorítani. 

Chievo - Sassuolo

Nem hittük volna, hogy az olaszok világbajnoki kvalifikációs bukása után, munkát kap még valaha hazájában Gian Piero Ventura. Az egykori szövetségi kapitány a Chievo edzője lett, bátor döntés a veronai klubtól. A 70 éves szakember a bajnokság végéig kapott szerződést és úgy gondolkozhattak a klub vezetői, hogy nincsen veszteni valójuk. A Chievo -3 ponttal kezdte a bajnokságot, 10 forduló után mindössze két döntetlenre futotta. Ventura két meccs alatt 2-7-es gólkülönbséget hozott össze. Semmi váratlant nem húzott, jött a szokásos 3-5-2-es rendszerével, ami egyből csődöt mondott. Szervezett védekezésben hisz, amely elsősorban a területek levédésére összpontosít. 

A rendszer legnagyobb problémája, hogy ennek hosszú idő kell, míg a játékosok megtanulják, hogy mikor váltsák az adott ellenfél fogását, mikor ér át az ő "zónájukba". A másik gond, hogy legutóbbi két edzőjük alatt négyvédős rendszerben játszottak. Sok esetben hasonlítanak Ventura elképzelései Antonio Conte taktikához. Ennek egyik eleme az offenzív játékot aktívan támogató univerzális szélsők. Depaoli és Jaroszynski abszolút nem valóak ebbe a rendszerbe. Az a helyzet, hogy Ventura a saját elképzeléseihez akarja idomítani a keretet és nem ahhoz akar egy jó taktikát felépíteni. Ez az elképzelés ilyen rövid idő alatt bukásra van ítélve. 

Ezt használhatja ki a Sassuolo. Roberto De Zerbi csapata a kiváló rajt után behúzta a kéziféket. A háromszögelések mestere De Zerbi, ami dinamikus focihoz vezetett. Támadásoknál a középről szélek felé üres területekbe bejátszott labdákkal operálnak, védekezésnél pedig a passzsávokat zárják el a feltolt presszingnek hála. Érdekes találkozó lehet, mert a Chievo is elsősorban középen próbál érvényesülni (onnan teszik ki szélekre a labdákat). Sajnos a fogadóirodák is tudják, hogy itt a Chievótól csoda kéne, de 2.08-as szorzón a vendégekben sincsen érték. 

1. gólszerző győztesre/helyre

Fogadjon a bet365 1. gólszerző Győztesre/Helyre piacán bármely mérkőzésen, és ha játékosa bármikor gólt szerez a mérkőzés folyamán, a bet365 fizet Önnek!

Regisztrálj itt Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org
Hozzászólások


Szólj hozzá fórumtagként

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned. Nem vagy fórumtag?

Nagy Bence

Nagy Bence

ROI 19.12 %

március

Tippek
Nyertes
Vesztes
Push

1. gólszerző győztesre/helyre

  • Fogadjon a bet365 1. gólszerző Győztesre/Helyre piacán bármely mérkőzésen, és ha játékosa bármikor gólt szerez a mérkőzés folyamán, a bet365 fizet Önnek!

Bet365 útmutató
18+ Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősségteljessen! BeGambleAware.org

Serie A 2018/19

Greipel hozzászólt
2019 márc 17. 14:11
No CR, no party.
knosy hozzászólt
2019 márc 17. 12:05
Azért kiváncsi leszek,hogy ma is lejön-e a 6 gól az Empoli-Frosione meccsen.Apróval azért megjátszottam.
SPF Előzetes hozzászólt
2019 márc 17. 10:56
Serie A: Egyoldalú milánói derbi?

Egy városi derbi, melyet könnyedén egy lengyel támadó dönthet el! Olvasd tovább

Kapcsolódó cikkek

2019 márc 17. 00:10
Serie A: AC Milan - Inter

2019 febr 26. 10:36
Coppa Italia: Revans