Rendkívül izgalmas, valódi téttel rendelkező meccseket rendeznek szombaton és vasárnap a Serie A-ban. Az olasz második hely egyenes ágon Bajnokok Ligája főtáblára kvalifikál. Sok jóval nem kecsegtet a harmadik pozíció, mert „csizma ország” csapatai rendre elbukják a BL-selejtezőt, elég csak az utolsó három esztendőt vizsgálni: a Lazio, a Napoli és a Roma is kiesett az Európa Ligába. A szombat a Farkasok és nápolyiak versenyfutásáról szól majd.

Chievo – Roma

Spalletti együttese jobb helyzetben van, mint az Azzurri. Egyrészt egy pont az előnye, másrészt korábban játszik riválisánál, így nyomás alá helyezheti egy győzelemmel a Napolit. Ne felejtsük el, hogy a Roma hazai pályán a Genoa ellen zárja a szezont. Totti ugyan nem mondta még ki, hogy befejezi, mégis mindenki úgy készül, hogy a Griffek ellen játssza (ha a tar edző beteszi) utolsó tétmeccsét. A jövő heti szezonzáróra minden jegy elkelt, és a halovány Griffekkel szemben biztosra vehetjük a rómaiak győzelmét. Következtetve a fentiekből úgy vélem, hogy a Farkasok számára „ez a harc lesz a végső” a BL-csoportkör szempontjából. Vérmesebb rómaiak reménykednek még a scudettóban is. Haloványan teljesít a Juve a Serie A-ban (három forduló óta nyeretlen), így még nem védte meg bajnoki címét.

Francesco Totti Roma 018

Francesco Totti. Fotó: Marco Iacobucci EPP/Shutterstock.com

A vehemensen szárnyaló Crotone látogat Torinóba, győzelmi kényszerrel. Amennyiben a Roma megszerzi a pontokat Veronában, egy pontra csökken a Zebrák előnye, de ne gondoljuk azt, hogy Allegri tovább húzza a bajnokavatást. Két rangadót nyert meg zsinórban a fővárosi csapat (Milan 1:4, Juve 3:1), kijelenthető, hogy megbízható, látványos, jó játékkal. Spalletti a már eldőlt meccsbe cserélte be legutóbb Tottit, dühöngött emiatt a lelátó, a média, durcáskodott Francesco. Szerintem idegből már a talpáig szőrtelen a fővárosiak edzője az eset kapcsán, és többször lenyilatkozta, hogy óriási hiba volt, hogy elvállalta a római munkát. Dzeko nélkül is meggyőző focit mutatott a csapat a Juventusszal szemben, mégis Tottiról szól minden. Megemberelte magát a Chievo, és vereségsorozat után képes volt pontokat gyűjteni a gárda. Ne essünk hasra, a Genoa, Palermo, Sampdoria trió nincs egy fajsúlyban mostani ellenfelével. Azt gondolom, hogy kíméletlenül behúzza a meccset a vendég együttes, nem lepődnék meg azon, ha az első félidőben eldőlne a találkozó.

Napoli – Fiorentina

Próbálja megragadni a veszett fejsze nyelét a Napoli. Esélyt se adott a Bikáknak Torinóban Sarri együttese. Brutális szinten szállta meg a középpályát a BL-főtáblára hajtó gárda, a Granata alig tudta kihozni a labdát saját térfeléről. A Toro vesztét a csapatrészek közötti nagy területek okozták, a vége kiütéses 0:5 lett. Kísértetiesen hasonlított a meccs taktikailag a tavalyi belga-magyarhoz. Teljesen más forgatókönyv várható a Vioalával szemben. Motivációs szempontból sok függ a délutáni meccstől, ha meglepetésre pontokat veszít a Roma, akkor brutálisan odapakol majd a Napoli.  Ha győznek a Farkasok Veronában – a papírforma alapján valószínű -, akkor a San Paolo közönsége egy szenvedős meccset láthat majd. A hírek szerint az Intertől búcsúzó Pioli vesz majd át Souzától a Fiorentinát. érdekes, hogy a csalódást keltő idény ellenére, még mindig odaérhetne az Európa Liga selejtezőjébe a firenzei gárda, ha akarna. Olvastam egy elemzést arról, hogy miért nem akarja a Milan, Inter, Fiorentina trió a kisebbik európai kupát. A megfejtés egyszerű: a pénzügyi fegyelem, „az annyit költs, amennyid van” be nem tartása miatt. Astori, Badelj és Valero biztosan kihagyja a nápolyi kalandot, és az előzmények ismeretében sima hazai győzelem (1.22) várható.

Lorenzo Insigne Napoli 006

Lorenzo Insigne. Fotó: Marco Iacobucci EPP/Shutterstock.com

Milan – Bologna

Szóval az ötödik hely, automatikus Európa Liga főtáblát ér. Az Atalanta 66 ponttal birtokolja a pozíciót, mögötte a Milan 60 ponttal, csak selejtezős. Lehet, hogy ezt is bánja a csapat vezetősége, hiszen kötelező lesz számukra az UEFA által előírt pénzügyi fegyelem betartása. Ráadásul jeles eseménynek minősül a Bologna elleni meccs, mert most búcsúzik közönségétől a Rossoneri. Harmatos szezonon van túl Donadoni együttese, de a kötelező, biztos bennmaradást lehozta. Örömmel követtük Nagy Ádám olaszországi karrierkezdését, de kábé ennyi a Bologna. A hazai győzelem kötelező (1.36), de érték nincs a fogadásban.

Empoli – Atalanta

Érdekes összecsapásra kerül sor Empoliban. A Crotone menetelése miatt megérkezett riválisai mögé, és az utolsó két fordulóban akarja kiharcolni a bennmaradást. Giovanni Martusciello együttese pár alkalommal aratott már váratlan győzelmeket, de sorsolása nehéz. Nem tudom elképzelni az Atalantáról, hogy csak úgy leadja a vasárnapi meccset, utána pedig a dafkéból küzdő Palermóhoz kell menni. Elrettentő, hogy a Genoát a már kiesett szicíliaiak elkalapálták az előző fordulóban. A Crotone nehéz sorsolásában bízhat még az Empoli. Kötve hiszem, hogy az újonc meg tudja akadályozni a Juventust abban, hogy újra felüljön a bajnoki trónra. A záró fordulóban a karakteres Laziót fogadja Davide Nikola csapata. Papíron a Sasoké az a meccs, de itt is kombinálhatunk. A rómaiak páholyban vannak a 4. pozícióban, az elbukott kupadöntő mentálisan levehette az együttest, tehát simán benne van a hazai győzelem lehetősége. Akkor viszont győznie kell az Empolinak. A napnál is világosabb, hogy Gasperini nem tudja egyben tartani sikercsapatát. Kissié már a Miláné, és Spinazzola, Conti, Petagna, Gomez, Caldara vagy Kurtic simán eladható „termék” egy ilyen szezon után. Ősszel tehát szopópályára áll a Bergamascha. Szétkapott csapat, Európa Liga, ők lesznek a következő szezon Sassuolója. A jövő héten fanatikus közönsége előtt biztos győzni fog a Chievóval szemben az Atalanta, ez a meccs viszont a leadható kategóriába tartozik. A probléma csupán az, hogy Gasperini szerintem nem az a bundás fajta. A játékerőt illetőleg sima 0:3-ra tippelnék! Kérdés az, hogy a játékerő dönt-e vasárnap?

Genoa – Torino

Nagyon nehéz kiigazodni a Torón. Heroikus küzdelemben pontrablás a városi derbin, majd egy kiütéses vereség a Napolival szemben. A Griffeknek nagyon kellene a győzelem, ha bajnokot avat a liga, azaz kikap a Crotone, akkor a Bikák legyűrésével lezárhatja katasztrofális szezonját Ivan Juric. Szerintem ez manipulált kimenetel lesz!

Számlanyitási ajánlat

Nyisson számlát a bet365-nél ma és igényelje 100%-os Kezdő bónuszát.

Regisztrálj itt Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

  • Chievo - Roma, Félidő/Végeredmény 2/2
    1.61 Bet365
  • Genoa - Torino, 1
    2.05 Bet365