Rendkívül izgalmas, valódi téttel rendelkező meccseket rendeznek szombaton és vasárnap a Serie A-ban. Az olasz második hely egyenes ágon Bajnokok Ligája főtáblára kvalifikál. Sok jóval nem kecsegtet a harmadik pozíció, mert „csizma ország” csapatai rendre elbukják a BL-selejtezőt, elég csak az utolsó három esztendőt vizsgálni: a Lazio, a Napoli és a Roma is kiesett az Európa Ligába. A szombat a Farkasok és nápolyiak versenyfutásáról szól majd.

Chievo – Roma

Spalletti együttese jobb helyzetben van, mint az Azzurri. Egyrészt egy pont az előnye, másrészt korábban játszik riválisánál, így nyomás alá helyezheti egy győzelemmel a Napolit. Ne felejtsük el, hogy a Roma hazai pályán a Genoa ellen zárja a szezont. Totti ugyan nem mondta még ki, hogy befejezi, mégis mindenki úgy készül, hogy a Griffek ellen játssza (ha a tar edző beteszi) utolsó tétmeccsét. A jövő heti szezonzáróra minden jegy elkelt, és a halovány Griffekkel szemben biztosra vehetjük a rómaiak győzelmét. Következtetve a fentiekből úgy vélem, hogy a Farkasok számára „ez a harc lesz a végső” a BL-csoportkör szempontjából. Vérmesebb rómaiak reménykednek még a scudettóban is. Haloványan teljesít a Juve a Serie A-ban (három forduló óta nyeretlen), így még nem védte meg bajnoki címét.

Francesco Totti Roma 018

Francesco Totti. Fotó: Marco Iacobucci EPP/Shutterstock.com

A vehemensen szárnyaló Crotone látogat Torinóba, győzelmi kényszerrel. Amennyiben a Roma megszerzi a pontokat Veronában, egy pontra csökken a Zebrák előnye, de ne gondoljuk azt, hogy Allegri tovább húzza a bajnokavatást. Két rangadót nyert meg zsinórban a fővárosi csapat (Milan 1:4, Juve 3:1), kijelenthető, hogy megbízható, látványos, jó játékkal. Spalletti a már eldőlt meccsbe cserélte be legutóbb Tottit, dühöngött emiatt a lelátó, a média, durcáskodott Francesco. Szerintem idegből már a talpáig szőrtelen a fővárosiak edzője az eset kapcsán, és többször lenyilatkozta, hogy óriási hiba volt, hogy elvállalta a római munkát. Dzeko nélkül is meggyőző focit mutatott a csapat a Juventusszal szemben, mégis Tottiról szól minden. Megemberelte magát a Chievo, és vereségsorozat után képes volt pontokat gyűjteni a gárda. Ne essünk hasra, a Genoa, Palermo, Sampdoria trió nincs egy fajsúlyban mostani ellenfelével. Azt gondolom, hogy kíméletlenül behúzza a meccset a vendég együttes, nem lepődnék meg azon, ha az első félidőben eldőlne a találkozó.

Napoli – Fiorentina

Próbálja megragadni a veszett fejsze nyelét a Napoli. Esélyt se adott a Bikáknak Torinóban Sarri együttese. Brutális szinten szállta meg a középpályát a BL-főtáblára hajtó gárda, a Granata alig tudta kihozni a labdát saját térfeléről. A Toro vesztét a csapatrészek közötti nagy területek okozták, a vége kiütéses 0:5 lett. Kísértetiesen hasonlított a meccs taktikailag a tavalyi belga-magyarhoz. Teljesen más forgatókönyv várható a Vioalával szemben. Motivációs szempontból sok függ a délutáni meccstől, ha meglepetésre pontokat veszít a Roma, akkor brutálisan odapakol majd a Napoli.  Ha győznek a Farkasok Veronában – a papírforma alapján valószínű -, akkor a San Paolo közönsége egy szenvedős meccset láthat majd. A hírek szerint az Intertől búcsúzó Pioli vesz majd át Souzától a Fiorentinát. érdekes, hogy a csalódást keltő idény ellenére, még mindig odaérhetne az Európa Liga selejtezőjébe a firenzei gárda, ha akarna. Olvastam egy elemzést arról, hogy miért nem akarja a Milan, Inter, Fiorentina trió a kisebbik európai kupát. A megfejtés egyszerű: a pénzügyi fegyelem, „az annyit költs, amennyid van” be nem tartása miatt. Astori, Badelj és Valero biztosan kihagyja a nápolyi kalandot, és az előzmények ismeretében sima hazai győzelem (1.22) várható.

Lorenzo Insigne Napoli 006

Lorenzo Insigne. Fotó: Marco Iacobucci EPP/Shutterstock.com

Milan – Bologna

Szóval az ötödik hely, automatikus Európa Liga főtáblát ér. Az Atalanta 66 ponttal birtokolja a pozíciót, mögötte a Milan 60 ponttal, csak selejtezős. Lehet, hogy ezt is bánja a csapat vezetősége, hiszen kötelező lesz számukra az UEFA által előírt pénzügyi fegyelem betartása. Ráadásul jeles eseménynek minősül a Bologna elleni meccs, mert most búcsúzik közönségétől a Rossoneri. Harmatos szezonon van túl Donadoni együttese, de a kötelező, biztos bennmaradást lehozta. Örömmel követtük Nagy Ádám olaszországi karrierkezdését, de kábé ennyi a Bologna. A hazai győzelem kötelező (1.36), de érték nincs a fogadásban.

Empoli – Atalanta

Érdekes összecsapásra kerül sor Empoliban. A Crotone menetelése miatt megérkezett riválisai mögé, és az utolsó két fordulóban akarja kiharcolni a bennmaradást. Giovanni Martusciello együttese pár alkalommal aratott már váratlan győzelmeket, de sorsolása nehéz. Nem tudom elképzelni az Atalantáról, hogy csak úgy leadja a vasárnapi meccset, utána pedig a dafkéból küzdő Palermóhoz kell menni. Elrettentő, hogy a Genoát a már kiesett szicíliaiak elkalapálták az előző fordulóban. A Crotone nehéz sorsolásában bízhat még az Empoli. Kötve hiszem, hogy az újonc meg tudja akadályozni a Juventust abban, hogy újra felüljön a bajnoki trónra. A záró fordulóban a karakteres Laziót fogadja Davide Nikola csapata. Papíron a Sasoké az a meccs, de itt is kombinálhatunk. A rómaiak páholyban vannak a 4. pozícióban, az elbukott kupadöntő mentálisan levehette az együttest, tehát simán benne van a hazai győzelem lehetősége. Akkor viszont győznie kell az Empolinak. A napnál is világosabb, hogy Gasperini nem tudja egyben tartani sikercsapatát. Kissié már a Miláné, és Spinazzola, Conti, Petagna, Gomez, Caldara vagy Kurtic simán eladható „termék” egy ilyen szezon után. Ősszel tehát szopópályára áll a Bergamascha. Szétkapott csapat, Európa Liga, ők lesznek a következő szezon Sassuolója. A jövő héten fanatikus közönsége előtt biztos győzni fog a Chievóval szemben az Atalanta, ez a meccs viszont a leadható kategóriába tartozik. A probléma csupán az, hogy Gasperini szerintem nem az a bundás fajta. A játékerőt illetőleg sima 0:3-ra tippelnék! Kérdés az, hogy a játékerő dönt-e vasárnap?

Genoa – Torino

Nagyon nehéz kiigazodni a Torón. Heroikus küzdelemben pontrablás a városi derbin, majd egy kiütéses vereség a Napolival szemben. A Griffeknek nagyon kellene a győzelem, ha bajnokot avat a liga, azaz kikap a Crotone, akkor a Bikák legyűrésével lezárhatja katasztrofális szezonját Ivan Juric. Szerintem ez manipulált kimenetel lesz!

20.000 Forint Kockázatmentesen!

Az új Unibet játékosok akár egy 20.000 Forint értékű kockázatmentes fogadásban is részesülhetnek.

Regisztrálj itt Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

  • Chievo - Roma, Félidő/Végeredmény 2/2
    1.61 Bet365
  • Genoa - Torino, 1
    2.05 Bet365