Serie A: Nemzetközi kupáért harcolnak!

Bence
1 tipp
2019 nov 8. 11:32
Szólj hozzá!

Foci serie a Fiorentina Cagliari Calcio

Feltörekvő csapatok mérkőzését rendezik vasárnap ebédidőben. Mire képes a Fiorentina a Cagliari otthonában?

Cagliari - Fiorentina

Két rutinos edző ül a csapatok kispadján, akik egyaránt 250 Serie A mérkőzést tudhatnak maguk mögött. Óriási a tapasztalat, ami idén kifizetődő lehet? Mindkét csapat tágabb élmezőnyben, ahol a nemzetközi kupás helyekért folyik a harc. A jelenlegi Cagliari a rutinos játékos és a tehetséges fiatalok jó ötvezete, Rolando Maran egyelőre örülhet. Az olasz szakember már 2012 óta az első osztályban dolgozik, de komolyabb eredményei még nem voltak főleg alsóházban rekedt klubokkal vergődött. 

Az idei csapatára azért érdemes figyelni, mert elverte a Napolit és az Atalantát. Ez annak is köszönhető, hogy nyáron megfelelő erősítéseket sikerült eszközölni, végre a megálmodott taktikához alakították a keretet, ezért érkezett Radja Nainggolan, Nahitan Nández és Marko Rog. Három olyan játékos, akik mind kiválóan védekeznek, nagy a munkabírásuk. A középpályán így négy stabilan védekező labdarúgó kap helyet, Cigarinival kiegészítve. Ezzel egy falat képeznek a védelem előtt, kvázi 8 emberrel képes védekezni Maran együttese. Ezek után egyáltalán nem meglepő, hogy a csapat a harmadik legkevesebb gólt kapta a bajnokságban. 

"Te menj oda, ő jöjjön ide" - Vincenzo Montella (Fotó: Fabrizio Andrea Bertani / Shutterstock.com)

Maran defenzív taktikája kifizetődő, de ez önmagában kevés lenne, ha elől a gólok nem jönnének. A Cagliari kiemelkedő, a hatékonysági szegmensben, majd minden második helyzetükből (47%) gólt szereznek. Hiába a negyedik legkevesebb kaput eltaláló lövéssel rendelkező csapat, mégis nyernek. A Cagliari igazi ereje abban rejlik, hogy a játékosok képesek összhangban, csapatként védekezni, együtt mozogni, létszámfölényes helyzeteket kialakítani az ellenfél labdás játékosaival szemben. Hogyan reagálhat erre Montella?

Marannak hagyományosan nem megy jól Montella csapatai ellen, de most fordulhat a helyzet. Eddig egyértelműen Montella klubjai voltak az erősebbek, akik jobb formában vannak, de most más a helyzet. Montella ráadásul szintén defenzív taktikát használ, annyi differenciával, hogy elől a Ribéry - Chiesa páros teljesen szabadon mozoghat. Nincsenek megkötések, nem kell mindenáron a védekezésből kivenni a részüket. 

A firenzei klub ereje a gyors támadásokban rejlik, széleken felfutó védőkkel dolgoznak, akik aktívan támogatják a helyzetek kidolgozását, ezzel megteremtve a létszámfölényes szituációkat a riválisok kapuja előtt. Taktikus mérkőzésre van kilátás, ahol a defenzív játékfelfogás dominálhat. A Cagliari fegyelmezett játéka problémát jelenthet a vendégek számára, emiatt érdemes elgondolkozni egy kevés gólos fogadáson.

Borítókép: Federico Chiesa (Fotó: ph.FAB / Shutterstock.com)

0:0 - pénzvisszafizetés

Visszafizetés válogatott piacokon, 0:0 esetén. Csak új és jogosult ügyfelek számára érhető el.

Regisztrálj itt Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

  • Cagliari - Fiorentina Tipp

    2,5 gól alatt
    1.90 Bet365Szólj hozzá

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned. Nem vagy fórumtag?

Bence

ROI -19.00 %

június

Tippek
Nyertes
Vesztes
Push

0:0 - pénzvisszafizetés

  • Visszafizetés válogatott piacokon, 0:0 esetén. Csak új és jogosult ügyfelek számára érhető el.

Bet365 útmutató
18+ Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősségteljessen! BeGambleAware.org

Serie A 2019/20

SPF Infó hozzászólt
2020 máj 11. 15:07
Serie A - Fél tucat csapatnál nem kaptak fizetést a játékosok

Január óta nem kapták meg a fizetésüket legalább hat élvonalbeli olasz klubcsapat labdarúgói a La Repubblica szerint.


Az olasz lap úgy tudja, a bérelmaradás oka, hogy a felek eddig nem tudtak megállapodásra jutni, milyen mértékben csökkenjenek a játékosok járandóságai a koro
SPF Előzetes hozzászólt
2020 ápr 26. 14:35
Átigazolások: Közel négyszeres szorzó egy reális csapatváltásra?

Kicsoda Dries Mertens, és miért fontos, hogy hová igazol? Olvasd tovább

Kapcsolódó cikkek