Serie A: Nemzetközi kupáért harcolnak!

Nagy Bence
2019 nov 8. 11:32
Szólj hozzá!

Foci serie a Fiorentina Cagliari Calcio

Feltörekvő csapatok mérkőzését rendezik vasárnap ebédidőben. Mire képes a Fiorentina a Cagliari otthonában?

Cagliari - Fiorentina

Két rutinos edző ül a csapatok kispadján, akik egyaránt 250 Serie A mérkőzést tudhatnak maguk mögött. Óriási a tapasztalat, ami idén kifizetődő lehet? Mindkét csapat tágabb élmezőnyben, ahol a nemzetközi kupás helyekért folyik a harc. A jelenlegi Cagliari a rutinos játékos és a tehetséges fiatalok jó ötvezete, Rolando Maran egyelőre örülhet. Az olasz szakember már 2012 óta az első osztályban dolgozik, de komolyabb eredményei még nem voltak főleg alsóházban rekedt klubokkal vergődött. 

Az idei csapatára azért érdemes figyelni, mert elverte a Napolit és az Atalantát. Ez annak is köszönhető, hogy nyáron megfelelő erősítéseket sikerült eszközölni, végre a megálmodott taktikához alakították a keretet, ezért érkezett Radja Nainggolan, Nahitan Nández és Marko Rog. Három olyan játékos, akik mind kiválóan védekeznek, nagy a munkabírásuk. A középpályán így négy stabilan védekező labdarúgó kap helyet, Cigarinival kiegészítve. Ezzel egy falat képeznek a védelem előtt, kvázi 8 emberrel képes védekezni Maran együttese. Ezek után egyáltalán nem meglepő, hogy a csapat a harmadik legkevesebb gólt kapta a bajnokságban. 

"Te menj oda, ő jöjjön ide" - Vincenzo Montella (Fotó: Fabrizio Andrea Bertani / Shutterstock.com)

Maran defenzív taktikája kifizetődő, de ez önmagában kevés lenne, ha elől a gólok nem jönnének. A Cagliari kiemelkedő, a hatékonysági szegmensben, majd minden második helyzetükből (47%) gólt szereznek. Hiába a negyedik legkevesebb kaput eltaláló lövéssel rendelkező csapat, mégis nyernek. A Cagliari igazi ereje abban rejlik, hogy a játékosok képesek összhangban, csapatként védekezni, együtt mozogni, létszámfölényes helyzeteket kialakítani az ellenfél labdás játékosaival szemben. Hogyan reagálhat erre Montella?

Marannak hagyományosan nem megy jól Montella csapatai ellen, de most fordulhat a helyzet. Eddig egyértelműen Montella klubjai voltak az erősebbek, akik jobb formában vannak, de most más a helyzet. Montella ráadásul szintén defenzív taktikát használ, annyi differenciával, hogy elől a Ribéry - Chiesa páros teljesen szabadon mozoghat. Nincsenek megkötések, nem kell mindenáron a védekezésből kivenni a részüket. 

A firenzei klub ereje a gyors támadásokban rejlik, széleken felfutó védőkkel dolgoznak, akik aktívan támogatják a helyzetek kidolgozását, ezzel megteremtve a létszámfölényes szituációkat a riválisok kapuja előtt. Taktikus mérkőzésre van kilátás, ahol a defenzív játékfelfogás dominálhat. A Cagliari fegyelmezett játéka problémát jelenthet a vendégek számára, emiatt érdemes elgondolkozni egy kevés gólos fogadáson.

Borítókép: Federico Chiesa (Fotó: ph.FAB / Shutterstock.com)

Nézzen sportot élőben

Nézzen labdarúgást, teniszt, kosárlabdát és más sportokat élőben mobilján, táblagépén vagy számítógépen. Csak fel kell töltenie a számláját vagy le kellett adnia egy fogadást az elmúlt 24 órában.

Regisztrálj itt Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org
Szólj hozzá

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned. Nem vagy fórumtag?

Nagy Bence

Nagy Bence

ROI -19.47 %

november

Tippek
Nyertes
Vesztes
Push

Nézzen sportot élőben

  • Nézzen labdarúgást, teniszt, kosárlabdát és más sportokat élőben mobilján, táblagépén vagy számítógépen. Csak fel kell töltenie a számláját vagy le kellett adnia egy fogadást az elmúlt 24 órában.

Bet365 útmutató
18+ Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősségteljessen! BeGambleAware.org

Serie A 2019/20

SPF Előzetes hozzászólt
Ma, 10:00
Serie A: Újabb pofon?

Egy szupersztárra van szüksége a Milannak? Olvasd tovább

SPF Előzetes hozzászólt
2019 nov 10. 00:21
Serie A: Rangadó a javából?

Érvényesíti a papírformát a Juventus? Olvasd tovább

Kapcsolódó cikkek

2019 nov 19. 19:18
Serie A: Újabb pofon?

2019 nov 10. 00:10
Serie A: Juventus - AC Milan