Akár egy meglepő eredmény is kisülhet az utolsó fordulóban Andalúziában, ahol a hitehagyott Sevilla már teljesen elengedte a bajnoki hajrát, míg a Barcelona szépen szeretné zárni ezt a finoman szólva sem sikeres évet.

Sevilla: Megújulás kell, minél előbb!

Elvileg még a 11-15. hely között bárhol végezhet a Sevilla, de ez nem az a pozíció, amit Andalúziában reméltek a szezon elején. Hiába tért vissza Sergio Ramos, nem tudott lökést adni korábbi csapatának, akik a szövetség vegzálása miatt, hamar padlóra kerültek, ahonnét nehéz lesz felállni. A pénzügyi okokból távozó kulcsjátékosokat nem sikerült megfelelően pótolni, majd a sikeres korszakot lehetővé tevő sportigazgató, Monchi is távozott. 

Sevilla - Barcelona statisztika: Sevilla hazai mérkőzéseken átlagban 1.4 gólt szerzett, FC Barcelona pedig vendégként átlagosan 1.9 gólt. Sevilla hazai mérkőzéseken átlagban 1.39 gólt kapott, FC Barcelona pedig vendégként átlagosan 1.22 gólt.

A klub vezetősége ezeken felül is hibát hibára halmozott, hiszen elküldték az első kisebb megingás után José Luis Mendilibart, aki most döntős az Olympiakosszal a Konferencia Ligában. A körülményekhez képest is rosszul erősítették meg a keretet, ahogyan az sem volt bölcs döntés, Quique Sánchez Flores érkezett edzőnek szezon közben, akivel semmi sem változott. Az utóbbi három mérkőzést elveszítették, pedig a helyzeteik megvoltak. 

Barcelona: Kellemes sorsolás és az ezüstérem

Ahogyan arról az Almeria - Barcelona mérkőzés kapcsán írtunk, hiába kapott ki a Gironától kétszer idén Xavi együttese, mégis második lesznek, köszönhetően a könnyebb sorsolásnak a bajnoki hajrában. Ez végül megvalósult, hozták a két kötelező győzelmet előbb az említett Almeriával szemben, majd a Rayo Vallecanót intézték el 3-0-ra. Ehhez kellett Pedri, aki a hajrában lépett pályára és pillanatok alatt szerzet két gólt, amivel lezárta a mérkőzést.

Nagyon boldog vagyok a második hely megszerzése miatt, ami végül is a célunk volt. Több olyan labdát is elvesztettem, amit nem kellett volna, de természetesen a két gólom boldoggá tesz, ezután sokkal nagyobb önbizalommal fejezed be a meccset. A hibáinkat viszont javítanunk kell.

Szeretett volna mesterhármast szerezni, ezt Pedri is elmondta viccelődve, de a legfontosabb a siker, amivel bebiztosították az ezüstérmet és a Spanyol Szuperkupán való részvételt. A Barcelona felemás szezont tudhat maga mögött, hullámvölgyből nem volt hiány, emiatt lemondott Xavi is, majd meggondolta magát, hogy aztán nyár közeledtével megint bizonytalan legyen a helyzet. A Barcelona ugyan második erő hivatalosan a Real Madrid mögött, de ez a játékban nem érződött idén. 

Sevilla - Barcelona felállás és hiányzók

Az andalúz csapatnál sok a sérült, négy kulcsjátékos is kidőlt a bajnoki hajrára, motiváció szinte semmi sem maradt. Nemanja Gudelj, Jesús Navas vagy Djibril Sow távollétében azért nem olyan hatékony a defenzív játék, ezt kihasználhatja a Barcelona, ahol Xavi már a jövő szezon fényében is variálhat a kezdővel. Az előző mérkőzésen csereként szerepet kapó Pedri a kezdőbe kerülhet, védelemben pedig Araújo kaphat nagyobb szerepet, illetve Christensen is visszakerülhet a középpályára.

FC Barcelona LaLiga

Sevilla - Barcelona mérkőzés tipp

Reményeink szerint, lehet ebből egy felszabadult utolsó bajnoki mérkőzés, ahol nem a görcsösségé lesz a főszerep, hanem bátran mernek majd támadni, ugyanis itt már tényleg felesleges tartalékolni. Nem véletlen ezek alapján, hogy a gólok piacán a 3,5-es határt húzták meg, még talán over szempontjából ebben is van érték (2.25), mint ahogyan a 9,5 kaput eltaláló lövés feletti opcióban is (1.67).

Sevilla - Barcelona élő közvetítés

Hol nézhető a Sevilla - Barcelona mérkőzés? Magyar kommentárral a Spíler 2 felületén, illetve az Unibet oldalán vasárnap 21:00-től.

Nyerj 100.000 dollár értékű USDT-t pontos eredményekre tippelve

A Sportsbet.io ingyenes játékán te is részt vehetsz, a heti versenyeken pedig garantált az 1000 USDT értékű nyereményalap.

Sportsbet.io regisztráció Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

hírdetés