Olyan pofonba szaladt bele az elmúlt hétvégén a Sevilla, amiből kijózanodni sincs idejük, hiszen következik az Európa-liga nyolcaddöntő a Fenerbahce ellen. Nem lehet hibázni, mert azzal végleg a padlóra kerülhet a csapat. 

márc 9. 21:00
Tipp: Fenerbahce vagy döntetlen
Unibet
2.18

Egyre nehezebb helyzetben a Sevilla

A Sevilla helyzete nem rózsás, és akkor még lehet, hogy finoman fogalmaztunk. A történelmük is eléggé kacskaringós, de az elmúlt két évtized EL-győzelmei után azt lehetett gondolni, hogy egy olyan klub, amely több nemzetközi kupát nyert szinte minden más csapatnál az elmúlt 17 évben, annak nincsenek anyagi gondjai, nincsen veszélyben a jövője. Ehelyett egymással vitatkozó elnökségi tagok, ingatag pénzügyi helyzet és a kiesőzóna az, amivel meg kell küzdenie az andalúz gárdának. 

Szó szerint, mindent megpróbáltak az elmúlt időszakban, hiszen érkezett edzőnek Jorge Sampaoli is, aki kiválóan oldja meg a hasonló szituációkat, de most olyan mélyen van a Sevilla, ahonnét lehet, hogy ő sem húzza ki őket. Az Európa-ligában hozták a kötelezőt a PSV-vel szemben, bár a visszavágón rezgett a léc, de végül megoldották a problémát. A bajnokság azonban szenvedős, vetélkednek a Valenciával, melyik egykori nagycsapat essen ki. 

Sevilla Fenerbahce
Karim Rekik és Ivan Rakitic, a Sevilla játékosai (Fotó: Saolab Press/shutterstock.com)

A hétvégén az Atlético Madrid otthonába látogatott a Sevilla, sok köszönet ebben sem volt, ugyanis Diego Simeone csapata a sírból feltámadva ütötte ki Sampaoliékat. Az Osasuna ellen folyamatosan futottak az eredmény után, mindig egyenlítettek, de végül kikaptak hazai pályán, itt meg már futni sem tudtak, mert olyan méretes pofont kaptak. Az Atlético 6-1-re nyert, 26. percre eldőlt a meccs lényegi kérdése, Depay kétszer lekontrázta a Sevillát. 

Elsőre lefutotta a komplett andalúz védelmet, amely amúgy is eléggé hézagos, majd másodjára hülyét csinált belőlük és egy irgalmatlanul nagy gólt szerzett. A Sevilla becsületére váljék, nem adták fel, félidő vége előtt szépítettek. Ez azonban csak felpörgette a madridiakat, Griezmann is óriási gólt szerzett, onnantól pedig nem volt megállás. Amik az elmúlt hónapok során kimaradtak, most azokat kapta vissza Simeone csapata. 

Nem szabad leírni a Fenerbahcét

Február elején egy 7,8-as földrengés rázta meg Törökországot, 40 ezernél is többen haltak meg a tragédiában. A sportéletet hetekre felfüggesztették, de a nemzetközi kupákban pályára kellett lépnie a klubcsapatoknak. A Fenerbahcénak szerencséje volt, miután megnyerték a csoportjukat az EL-ben, így csak a nyolcaddöntőben kellett csatlakozniuk a sorozathoz, ráadásul kiemeltként, így idegenben kezdhetik a párharcot. 

A törökök a csoportkörben egy Sevillához fogható csapattal felvették a versenyt (Rennes), egyszer sem kaptak ki, ráadásul a majd egyhónapos kényszer kihagyás sem zavarta meg a csapatot, ott folytatták, ahol február elején abbahagyták. Mindkét bajnoki mérkőzésüket megnyerték, Enner Valencia 2023-ban eddig 8 meccsen 11 gólt szerzett, tartja azt a formát, amit a katari világbajnokságon is mutatott. 

Mennyit ér a rutin?

A török és a spanyol bajnokságot nehezen lehet összehasonlítani, de más bajnokságokkal összemérve, a franciákat már képesek legyőzni a Süper Lig csapatai, illetve a Serie A csapatokkal is felveszik a versenyt (hazai pályán legyőzték a Fiorentinát). Azzal kalkulálva, mekkora bajban van jelenleg a Sevilla, nem vennénk mérget a hazai győzelemre, ezért sem tudjuk elengedni a dupla esélyben a vendégeket, mert irreálisan nagy a szorzójuk. 

  • Sevilla - Fenerbahçe Tipp

    Fenerbahce vagy döntetlen
    Unibet
    2.18

20.000 Ft sportfogadás üdvözlő bónusz + 60 ingyen pörgetés + 10.000 Ft ingyenes fogadás

Az új Unibet játékosok akár egy 20.000 Ft értékű befizetési bónuszban, valamint 60 ingyen pörgetésben részesülhetnek, sőt ha általunk regisztrálnak és befizetnek akkor 10.000 Ft ingyenes fogadást is kapnak!

Unibet regisztráció Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

hirdetés