Nincs mit szépíteni, olyan szinten leépítették a Sevillát, hogy az egykor szebb napokat megélő andalúz egyesület mostanra a középmezőnyben tanyázik, elsősorban a kiesés elkerülése a cél, mint ahogyan az idei kupadöntős Mallorcának is. 

ápr 22. 21:00 Közvetítés: Unibet
Tipp: 5,5 büntető lap felett
Unibet
1.76

Sevilla: Sergio Ramos nem erre számított

Amit műveltek a pénzügyi fair play gyanánt a spanyolok a Sevillával, arra nehéz szavakat találni. Javier Tebas vezeti a spanyol szövetséget - aki erősen Real Madrid szimpatizáns -, elmúlt években módszeresen bosszút állt több riválison, így a mélybe taszítva a Sevillát, de nehéz pillanatokat okoztak a Barcelonának és a Valenciának is. Lehet itt magyarázkodni, hogy de a pénzügyi szabályokat be kell tartani, hirtelen ez csak akkor lett fontos, amikor a Real Madrid megfelelt minden előírásnak, míg a riválisok nem, korábban, ha más helyzet állt fent, akkor abból nem voltak gondok. 

A Sevillát egyetlen nyár alatt leépítették, utána ugyan még nyertek egy Európa Ligát, de már akkor is érződött, hogy csak rutinból hozták a sikert, idén pedig megmutatkozott minden hibája a csapatnak. Hiába érkezett Sergio Ramos vissza egykori klubjához, nem tudta összefogni a keretet, rossz igazolásoknak köszönhetően, illetve a többszöri edzőváltásoknak, nem találta a fonalat egész évben a Sevilla. Hiába a sok kapura lövés és a labdabirtoklás, helyzeteiket rosszul használják ki, Youssef En-Nesyri szerzett ugyan 11 gólt, de nem az a típusú támadó, akire egy komplett csapatot lehet építeni, nincsen meghatározó játékosa az idei keretnek. 

Mallorca: A kupadöntő után vissza a valóságba

A Spanyol Kupa döntőjére jó taktikát választott a Mallorca, majdnem össze is jött a győzelem, nem tudtak volna más módon nyerni. Megpróbálták, nem sikerült, mindenesetre nagy menetelés dicséretet érdemel, viszont ezek után visszazuhantak a valóságba, ahol folytatódik a küzdelem a spanyol pontvadászatban. A LaLiga tabellát figyelve a 15. helyen áll a Mallorca, kényelmesnek mondható hat pontra a kiesést jelentő helyektől, de azért nem mehetnek biztosra. 

Sevilla Mallorca
Dani Rodríguez (Fotó: Christian Bertrand/Shutterstock.com)

A Baleár-szigetekről származó gárda továbbra is a kemény játékával hívja fel magára a figyelmet, masszív védekezés, sok szabálytalanság, legutóbb a Real Madridnak sem volt könnyű dolga ellenük. Végül a királyiak 1-0-ra nyertek egy Aurélian Tchouméni bombagóllal, Mallorca igazán nem volt veszélyes a madridi kapura. A gárda szerencséje, hogy a sorsolásuk nem nehéz, így a bennmaradás könnyedén megoldható. Amire figyelniük kell, hogy több játékosuk is az eltiltás határán a sárga lapjaik miatt. 

Sevilla - Mallorca tipp

A decemberi egymás elleni mérkőzésüket 1-0-ra a Mallorca nyerte, akkor mindössze 4 sárga lap villant. Ezt 21 szabálytalanságból sikerült összehozni, nem volt kiemelkedően durva mérkőzés, ennél azért jóval többet várnánk tőlük. Hazai környezetben a Sevilla sem szokott finomkodni (4. legtöbb sárga lap), ilyen mérkőzésben, mikor középcsapatok küzdenek, benne van, hogy elszabadulnak az indulatok. A játékvezető az az Alejandro Hernández Hernández lesz, aki idei 14 LaLiga mérkőzésén 80 sárga és 6 piros lapot osztott ki (6 büntető lap meccsenként), emiatt lehet érték a büntető lapok piacán az 5,5-es határon az overben. 

Sevilla - Mallorca élő közvetítés

Hol nézhető a Sevilla - Mallorca mérkőzés? Magyar kommentárral a Spíler 2 felületén, illetve az Unibet oldalán hétfő este 21:00-től. 

A cikkben közölt oddsok a(z) Unibet fogadóirodától származnak és a következő időpontban voltak érvényesek: 2024 április 19. 8:8 UTC.

  • Sevilla - Mallorca tipp

    5,5 büntető lap felett
    Unibet
    1.76

100% befizetési bónusz akár 300 RON-ig + 200 ingyenes pörgetés

Az új Unibet játékosok akár egy 300 RON értékű befizetési bónuszban, valamint 200 ingyenes pörgetésben is részesülhetnek.

Unibet regisztráció Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

hírdetés