Még javában tart az újabb Vinícius-botrány, de a spanyol bajnokságban nincs megállás. A hétközi fordulót követően, hétvégén egy izgalmasnak ígérkező derbi következik, ahol a Sevilla hosszú évek után, újból nyerne. 

2023 máj 27. 19:00 Közvetítés: UnibetBet365

Botrány a Real Madrid körül

Mekkora presztízs lehet a Real Madrid labdarúgóinak a második helyért küzdeni, amikor pár hete még BL-címvédésről álmodoztak? Maximum annyi a motiváció, hogy megelőzzék a városi rivális Atlético Madrid csapatát, esetleg még ezért érdemes küzdeni. Eközben a csapatnál zajlik az élet, mivel a Valencia mérkőzés után akkora port vert a Vinícius-botrány, hogy szinte napok óta csak ezzel foglalkozik a világsajtó. 

Nem azzal, hogy Hanga Ádámot soraiban tudó gárda Euroligát nyert, hanem egy sajnálatos esettel, amibe ráadásul a liga is beavatkozott. Történt ugyanis, hogy a Valencia elleni találkozó hajrájában kisebb csete-paté alakult ki a pályán, ahol Vinícius megütötte az ellenfelét, ezért kiállították. A liga ezt visszavonta, arra alapozva, hogy mire is? A hivatalos indoklás, hogy a bíró nem tudta megfelelően megítélni a helyzetet, mivel a bizonyítékok egy részét nem tekinthette meg. 

Sevilla Real Madrid
Vinicius Junior (Fotó: Saolab Press/shutterstock.com)

Szóval, ha valakit megütünk a pályán, akkor az nem piros lap, főleg akkor nem, ha nemzetközi botrány lesz a mérkőzésből és politikai érdekek feszülnek egymásnak. Vinícius esetében ugyanis felmerült a rasszizmus a szurkolói rigmusok után, amiért a Real Madrid feljelentést tett. Azt viszont továbbra sem értjük, miért vonták vissza Vinícius eltiltását, hiszen az indoklás nem állja meg a helyét. 

Melyik madridi klub lesz a második?

A Real Madrid kikapott Valenciában, majd, ha nagy nehezen is, de legyőzte a Vallecanót a hétközi fordulóban 2-1-re. Ezzel feljött a második helyre, mivel az Atlético Madrid elszórakozta a 3-0-s előnyét az Espanyol otthonában. A madridi csapatok között nagy harc megy, úgy tűnik, hogy a 37. forduló lehet a döntő, amikor az Atlético a Sociedadot fogadja, míg a Real Madrid a Sevilla otthonába látogat. 

Az a Sevilla lesz az ellenfél, aki megint EL-döntőt játszik, kiejtették óriási csatában a Juventust az elődöntőben, a szezon második felében pedig Mendilibar irányításával sorra hozzák a sikereket. A bajnokságban ugyan az elmúlt hetekben annyira nem remekeltek, csak döntetlent értek el az andalúz rangadón is az ősi rivális Betis ellen, de még így is van esélyük a Konferencia Ligát jelentő hely elérésére. 

Mendilibar együttese jelenleg jobb formában van, öt éve nem nyertek hazai pályán a Real Madrid ellen. Elérkezett a revans ideje, ráadásul a madridiak a szezon végéhez közeledve már eléggé szenvednek. Ha idegenben játszanak és egy kicsit komolyabb ellenfél következik, akkor jön egy vereség, idén már hetet gyűjtöttek idegenbeli találkozóikon. Mi megelégednénk egy hazai pontszerzéssel is, nem kell feltétlenül nyernie a Sevillának. Az igazán bátrak pedig behúzhatnak egy Vinícius lapot, ugyanis az biztos, hogy Andalúziában is utazni fognak rá, az pedig látható, hogy a brazil nehezen tűri, ha nem úgy alakulnak a dolgok, ahogyan ő szeretné.

  • Sevilla - Real Madrid tipp

    Sevilla vagy döntetlen
    Bet365
    1.67

100%-os első befizetési bónusz 35.000 Ft-ig

Regisztrálj a Betinia fogadóirodához és ne maradj le a 35.000 Ft-ig terjedő 100%-os első befizetési bónuszról.

Betinia regisztráció Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

hírdetés

Borítókép: Fotó: Krakenimages.com/Shutterstock