Kapásból rávághatnánk, hogy Diego Simeone legnagyobb ellenfele Cristiano Ronaldo, egyfelől nem is tévedünk, de van még egy olyan játékos, akit nem sikerül a csapatával semlegesítenie az argentin edzőnek. 

Ambivalens érzések

Rá is térünk a címben szereplő másik nemezisre: Lionel Messi. Az Atlético Madrid ellen 28 bajnoki mérkőzésen 26 gólt szerzett, ebből Simeone "Ticója" ellen 17 bajnokin 12 gólt. A világ egyik legjobban védekező csapata ellen nem véletlen, ha ennyi gólt szerez egy játékos. Külön Messire készülnek az Atlético védői, de még ez is kevés. Van, hogy addig tologatja a labdát, addig keresi a területet, amíg a hajrában nem csökken a koncentráció, meg nem találja azt a megfelelő pozíciót, amibőlt gólt szerezhet. 

Lionel Messi azonban gyengén kezdte a szezont. Lehet, hogy ebben közrejátszott a nyári szappanopera és a folyamatos vita az exelnökkel, de azért lássuk be: Messi már nem fiatal, olykor a motivációja is megkérdőjelezhető. Erről beszélt az argentin klasszis a nyári interjújában is, hogy új kihívásra van szüksége. Messit igazán egy dolog érdekli: világbajnoki cím. Valószínű, hogy ezért utazik haza, játszik olyan csapatok ellen, mint Peru vagy Venezuela, miközben a többiek is megoldanák a kötelezőt. 

November közepén is mindkét válogatott meccset végigjátszotta, aminek nem valószínű, hogy örült Ronald Koeman, ugyanis sérült Ansu Fati. Hiába tért vissza Ousmane Dembélé, hiába szerzett gólt legutóbb Antoine Griezmann, ilyen meccseken szinte csak Messitől (és Fatitól) várhatják a gólokat. Messi ráadásul az őszi válogatott meccsek után rendre gyengébb (elmúlt három évben 4 mérkőzésen 0 gól), szóval kérdés: ki szerez gólt az Atlético Madrid ellen?

Suárez nélkül

Eljöhetett volna a nagy revans Luis Suárez számára, azonban az egykori Barcelona játékos, nem léphet pályára, így minden feladat a Joao Félix - Marcos Llorente duóra hárul a gólszerzés szempontjából. Egyikük sem szerzett még gólt a Barcelona ellen, viszont az Atlético Madrid összességében egyre jobb formát mutat. Mindezek ellenére nem gondoljuk, hogy simán megnyernék a mérkőzést, annál is inkább, mert Busquets hiányában, dinamikusabb lehet a Barcelona. 

A katalán középpályás helyett Pjanic és de Jong kezdhet, talán még Pedri is szerephez juthat, amivel gyorsabb lehet a támadásvezetése a vendégeknek. Ez összességében kedvezhetne egy vendég sikernek, de ebben akkora érték nincsen (érdekesség: sosem tudott nyerni bajnoki mérkőzésen Simeone a Barcelona ellen). Dembélé gól/perc aránya eléggé jó az Atlético ellen (10 perc alatt 1 gól), de mi inkább egy kevés gólos mérkőzés mellett tesszük le a voksunkat. Hiába pocsék a Barcelona védelme, valószínűleg Messi miatt - és Suárez hiányában - óvatos lesz Simeone, ahogyan mostanság hazai pályán szokott a katalánok ellen. 

Borítókép: Diego Simeone. Fotó: mr3002/Shutterstock.com

NBA korai kifizetés ajánlat

Egyszeri fogadásait kifizetik, ha a csapata 20 pontos előnyt szerez. Többszörös fogadásoknál a választást nyertesnek jelölik.

Regisztrálj itt Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

  • Atlético Madrid - FC Barcelona Tipp

    2,5 gól alatt
    1.90 Bet365