Gyászosan indult a norvég csapatok európai kupaszereplése, miután kiemeltként a Brann már az első körben búcsúzott. A második kör első felvonását is mindössze egy győzelemmel kezdték, azonban a visszavágók mindenhol jól sikerültek, így továbbra is versenyben van a csoportkörért a Rosenborg, a Molde és az FK Haugesund is! Előbbi kettőről könnyedén elképzelhető, hogy a playoff körét is eléri, azonban az FKH-tól ehhez csoda kellene. Ha valahol megtörtént ez az említhet csoda, akkor az a Haugesund Stadion!

A példa adva van

Az első körben voltak egyedül kiemeltek a norvégok (6.00) és akkor simán búcsúztatták is az észak-ír Cliftonville-t. Ezután a Sturm Graz ellen nem adtak már nekik esélyt a bukik, azonban a hazai 2-0-ra alapozva kiharcolták a továbbjutást is. Most pedig egy még nagyobb falat jön, mégpedig a holland PSV, amelynél nívósabb csapat még sosem járt Haugesundben tétmeccsen! A tavalyi évben norvég kiscsapatként a Sarpsborg is elérte az Európa Liga csoportkörét ez pedig erőt adhat az FKH játékosainak is. Az első meccsre adva van a feladat: győzni kell mindenáron - lehetőleg kapott gól nélkül!

Haugesund stadion. Fotó: gavrilo14

Több sebből vérzik továbbra is a hazai gárda, miután van egy rakat sérült (Stølås, Karamoko, Horneland), Wadji doppingvétség miatt kapott kényszerpihenőt, míg a csapatkapitány Grindheim hetek óta jegelve van. Azonban úgy néz ki a keret maradék része hozzászokott a kulcsemberek hiányához és többen is a lehetőséget látják ebben a periódusban. Két játékost emelnék ki az eddigi kupamenetelés résztvevői közül, akik korábban csak epizódszerepeket kaptak, viszont mindketten saját nevelések és egyre jobbak. Kristoffer Velde (19) két éve robbant be a csapatba a szezon végén, azonban az igazi áttörés elmaradt 2018-ban. Az idei szezon elején kölcsön is adták a másodosztályú Nest Sotrának, azonban a felkészülési időszakban úgy döntött, hogy inkább visszatér az FKH-hoz, mivel túl gyengének találta új csapattársait. A tavaszi szezonban főleg csereként jutott szóhoz, viszont az egyre több hiányzó, egyre több időt jelentett neki a pályán. A pontrúgásai életveszélyesek és egyre több gólpasszt is ad a fiatal játékos. Hozzá hasonlóan norvég U-válogatott Kevin Krygård (19), aki az idény elejétől látogatja az első csapat edzéseit. Neki a májusi hónap jelentette a mélypontot, miután elment Oslóba az érettségizők fesztiváljára a klub szabályzatával ellentétben. Ezután a második csapathoz száműzték, azonban a nyárra visszahívták a már említett hiányzók miatt. A Sturm Graz elleni párharc mindkét meccsén betalált, illetve kedden hosszabbított szerződést, így nehéz lenne azt gondolni, hogy csütörtökön nem kap újabb lehetőséget.

Ami a csapat főerejét jelenti, az a saját nevelésű játékosok akarata és a hazai pálya előnye. Az utóbbi két nemzetközi szereplésük alatt otthon megvertek mindenkit (két északír gárda, Lech Poznan, Sturm Graz), így a PSV-nek nem olyan csapatra kell számítania, aki beállna védekezni. Itt bizony futás és támadófoci lesz a hazai oldalon ez pedig remek lehetőséget biztosíthat nekünk a fogadásra.

PSV. Fotó: kivnl/Shutterstock.com

Nem indult jól a szezon

A PSV (1.57) az Ajax mögött második helyen zárt a holland bajnokság tavalyi kiírásában. Azonban a Bajnokok Ligája nem bajnoki ágán már búcsúztak is a további küzdelmektől, miután a Basel több idegenben rúgott góllal felülmúlta őket. Emellett elvesztették a holland szuperkupát és a bajnokságban is csak döntetlennel kezdtek. Ami közös az eddigi négy tétmeccsükben, az a kapott gól. Hiányzók náluk is vannak, miután a védelemben nem lesz ott a frissen igazol Timo Baumgartl, illetve a támadók között Sam Lammers. Ettől függetlenül a PSV a párharc toronymagas esélyese, azonban a clean sheet nehezen fog összejönni Haugesundben. Látható, hogy a hollandok nincsenek jó passzban és a csütörtöki ellenfelük egy nagyon fizikális, lelkes játékot fog a pályára tenni, ami okozhat nekik kellemetlenséget.

Az FKH-tól egyértelműen gólt várok, amit igen jó szorzón is fogadhatunk meg (1.63). Tekintve, hogy a nemzetközi porondon nem annyira ismertek a PSV-vel ellentétben, így ez az odds még nőhet is a meccs kezdetéig. Nekik ez az egy esélyük van, illetve ha a hollandok nagyobb előnyt szereznének, akkor is biztosak lehetünk benne, hogy a hazaiak 90 percen keresztül hajtani fognak a gólért. A szurkolóknak egy lőtt gól győzelemmel érne fel, míg a keret legtöbb tagjának ez lesz élete legnagyobb meccse, így az elszántság is adott.

Borítókép: Haugesund. Fotó: gavrilo14

Unibet TV

Fogadj kockázatmentesen akár 20 000 Forintért és nézd a meccseket élőben az UNIBET TV-n!

Regisztrálj itt Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

  • FK Haugesund - PSV Eindhoven; hazai csapat lő gólt
    1.63 Unibet