Szerdán este a Bajnokok Ligája selejtezőkörének második fordulójában a dán Midtjylland hátrányban látja vendégül a visszavágón a kazah Astana együttesét! Ég a ház rendesen a hazaiak feje felett, hiszen pocsékul indították a mostani szezont, s egyáltalán nem biztos, hogy képesek lesznek ledolgozni a hátrányt! A SPF pedig ezúttal a meccs kapcsán egy podcast erejéig Jonas Roelsgaardot hívta segítségül, hogy fejtse ki számunkra, mit is várhatunk idén a nemzetközi porondon a dán együttesektől!

Kleinheisler eldönti?

Az odavágón még menedzselhető hátrányt szedett össze a Midtjylland (1.90) csapata (1:2), de sokat kell javulniuk a visszavágóra, ha meg akarják szerezni a továbbjutást. A védelmük sok esetben nem állt a helyzet magaslatán, nem zárták le a területeket a második hullámban érkezők elől, illetve túl nagy teret engedtek az Astana (4.10) játékosainak, köztük Kleinheisler Lászlónak, aki két góllal büntette őket. Pontrúgások után is veszélyes volt a kazah gárda, nem áll jól tehát az északiak szénája. A hétvégi bajnoki bizakodásra adhat okot a támadójáték szempontjából, de megint ott a bekapott gól, ami beárnyékolja a teljesítményüket. Ez az ötvédős rendszer egyelőre nem működik, sok esetben nincsen meg az összhang a három belső védő között, míg a szélsők rosszul zárnak vissza. Az Astanának nem kell semmi extrát csinálnia, mindössze kivédekeznie a dánokat.

Kleinheislerék már az elmúlt évben az Európa Liga csoportkörében is bizonyították, hogy idegenben is bárkire veszélyesek (1:0-ra verték egyaránt a Maccabi Tel-Avivot és a Slavia Prágát), azóta a csapatuk sem gyengült különösebben, sőt, inkább erősödtek. Elsősorban ez az edzői posztra érvényes, mivel érkezett Grygorchuk, aki egy tapasztalt és rutinos tréner. Az utóbbi három évben a Gabala csapatát irányította és ismerős is lehet, mivel az MTK-t is ők ejtették ki, de a Lille vagy a Panathinaikosszal szintén elbántak a selejtezőben (nélküle az azeri klub már az első selejtezőkörben kiesett idén a luxemburgi riválisával szemben). Az ukrán tréner lehet tehát a döntő faktor, mivel jóval erősebb kerettel dolgozhat, mint az azeri években és ezt eddig okosan ki is használja. Az Astana szervezett csapat képét kelti, akik tudatosan és jól játszanak. A Midtjylland ennek épp az ellentettje, ezek után erősen kérdéses, hogy vajon képesek-e nyerni? Ha egy gólt kapnak, máris kettőt kéne rúgniuk, márpedig ebben az Astanában simán benne van idegenben is egy találat. Az 1.81-es dupla esélyben a kazah csapat szempontjából lehet érték, de a bátrabbak egy DNB-vel (2.95) is megpróbálkozhatnak.

Innen már csak a svédek szúrhatják el!

Kisebb meglepetésre előnyből várhatja a visszavágót a Malmö (1.85) csapata! A svéd bajnok ugyanis múlt héten 0:1-es győzelmet tudott aratni a román címvédő, a CFR Cluj (4.30) otthonában! Ahogyan az odavágó előzetesében megjósoltuk, Uwe Rösler legénysége ténylegesen defenzívebb taktikát alkalmazott, s a Rosenberg-Strandberg duó révén pedig sikerült is találatot elérniük, ami egyben a győzelmet is jelentette a vikingek számára!

Markus Rosenberg gólpasszal járult hozzá a Kolozsvár elleni sikerhez! (Fotó: Fabian Kruuse/Flickr)

Továbbra is elmondható tehát a Malmöről, hogy a júniusi edzőváltást követően futószalagon hozzák a győzelmeket! Nyert helyzetben várhatják hazai pályán az amúgy szezon kezdetén lévő románokat, akik ráadásul a bajnokságban is rosszul rajtoltak! Legutóbb az újonc Calarasi otthonában játszottak egy unalmas 0:0-lás eredményt, ami nem éppen biztató előjel a svédországi túrát megelőzően! Annyi bizonyos, hogy a svédek ebben a helyzetben nem fognak kapkodni, valószínűsíthetően igyekeznek majd a támadási kényszerben lévő vendégek hibáit kihasználni! Úgy véljük, hogy egy esetleges Malmö találat el is döntheti a párharc sorsát, hiszen a kolozsvári támadósor igencsak impotensnek mutatkozik eddig! Nem is csoda, hogy a bukik soványka szorzót adnak legerősebb fogadási megérzésünkre a 2.5 underre (1.57). Megvalljuk őszintén napokon át szemezgettünk, a mindkét csapat gól szerez opcióval is (2.06), viszont a hétvégén látva a Cluj szenvedését, messze nem biztos, hogy a románok képesek lesznek találatot elérni. Pedig a hazaiak bajnokságban rendre kapnak legalább egy dugót a Swedbank Arénában, ennek ellenére nem merjük készpénznek venni ezt a fogadási lehetőséget.

Borítókép: Midtjylland. Fotó: Laszlo Szirtesi/Shutterstock.com

Fogadj kötésben akár 30%-s nyereménynövelővel

Három futball eseménnyel a fogadószelvényeden extra nyereményt nyerhetsz akár 1 500 000Ft értékben.

Regisztrálj itt Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

  • Midtjylland - Astana X2
    1.81 Unibet