A magyar és a svéd bajnok kedden, míg a norvég szerda éjjel kezdi meg szereplését a Bajnokok Ligája selejtezőjében. Mindkét skandináv együttes - az oddsok alapján - könnyű mérkőzésre számíthat, azonban trükkös lehet számukra az koszovói, illetve az izlandi túra. Nézzük a Malmö és a Rosenborg első körös ellenfeleit!

Kötelező a kettős győzelem

Bár Svédországban a válogatott nem várt jó szereplése hozta focilázba a skandináv lakosságot, a tavalyi bajnok Malmö szimpatizánsai az angolok elleni kiesés után már a BL-selejtezőkre koncentrálhatnak! Az idei pontvadászatra valószínűsíthetően nem szívesen emlékeznek majd vissza a jövőben, hiszen a bajnokság harmadánál mindössze a hetedik pozíciót foglalják el a kék-fehérek! Az utóbbi években példa nélküli gyenge szezonrajt edzőváltást is eredményezett: a 2016 óta regnáló Magnus Pehrssont menesztette a klubvezetés úgy, hogy a tréner minden idényében első helyen kormányozta be a Malmöt! Nem hiába, a svéd topcsapatoknál is magasak az elvárások. A júniusi bő egy hónapos szünet alatt a távozó edzőt a német Uwe Rösler váltotta, aki szombati első tétmeccsén 4:0-ás idegenbeli győzelemmel mutatkozott be a kispadon. Az áldozat a sereghajtó Sirius volt, akinél alkalmasabb felkészülési ellenfelet aligha kaphattak volna, ugyanis a koszovói bajnok Drita talán azt a színvonalat közelíti meg, amit a Sirius produkált.
 
Markus Rosenberg. Fotó: Fabian Kruuse/Flickr
A balkáni alakulatról (8.00) meglehetősen kevés információval rendelkezünk. A klub történetében első ízben szerepelnek a BL-selejtezőkben, s az előkvalifikáció során az andorrai Santa Colomát (0:2), majd a gibraltári Lincolnt ütötték ki (1:4). Sokat elárul az erőviszonyokról, hogy a miniállamok bajnokait mindkétszer csak hosszabbítás során tudták legyőzni! A keret és a szakmai vezetés szinte 100%-ban koszovói születésű játékosokból áll. Gyaníthatóan eddigi karrierjük legfontosabb mérkőzésére készülnek kedd este hazai pályán a Malmö ellen.
A párharcnak természetesen óriási favoritja a svéd bajnok, elképzelhetetlen az a blama, hogy ne jussanak a következő körbe. Ennek következtében a vendéggyőzelemre is csupán 1.33-as oddsot kínálnak a bukik. Mivel bővített kínálattal még nem rendelkezünk, ezért nehéz tippet ajánlani, de talán vállalható oddson kínálják majd nekünk a Félidő/Végeredmény vendéget (1.91), illetve a góllövők piacán érték lehet Marcus Rosenberg esetleges találatában, hiszen a korosodó csapatkapitány még mindig a Malmö leggólerősebb playere. Szombaton a Sirius ellen kétszer is betalált, továbbá rendre ő lövi a 11-eseket is! Esetlegesen vállalható oddsot  kínálnak a „Malmö nyer és nem kap gólt” opcióra, bár kérdés, hogy a vb árnyékában kapunk-e a fogadóirodáktól ennyire kibővített kínálatot a BL-selejtezők kapcsán.

20.000 Forint Kockázatmentesen!


Az új Unibet játékosok akár egy 20.000 Forint értékű kockázatmentes fogadásban is részesülhetnek.

Regisztrálj itt

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

Fagyos lehet az izlandi vendéglátás

Kisebb meglepetésre a Valur szerezte meg az izlandi bajnoki címet tavaly,  aminek jutalma most a Rosenborg elleni mérkőzés. Érdekesség az északi bajnokságokban, hogy mivel tavaszi - őszi rendszerűek, ezért már október/november óta készülhetnek a tavalyi bajnokok az idei kiirásra, illetve szezon közben vannak most is, így nekünk több információnk lehet róluk. A Valur idén is vezeti a bajnokságot holtversenyben és az egyik legszilárdabb védelemmel rendelkeznek (12 meccs, 11 kapott gól) és ennek köszönhetően én nem írnám le őket hazai pályán. Ráadásul ismert játékosuk is van, mivel a világbajnokságon nagyon felkapott lett Birkir Sævarsson története, aki a futball mellett egy gyárban is dolgozik. A bekk pár hete még Messit szedte le a pályáról, míg szerdán a Bendtner - Søderlund párossal próbálkozhat. A két - norvég szinten - klasszis csatár valószínűleg együtt lép majd pályára, miután több szélső is a sérült listára került és egyedül csak Levi maradt erre a posztra. Samuel Adegbenro, Helland, de Lanlay sérültek, így ők kihúzhatók a veszélylistáról.  

Az utóbbi időben a RBK több kiscsapat ellen is megszenvedett, illetve tavaly a nemzetközi kupa első fordulójában, az ír Dundalk is fejtörést okozott Ingebrigtssen legénységének. Ezt várom a Valurtól is, ennél fogva pedig a hazai meccsre túlzónak érzem az izlandi győzelmi oddsot (7.00) és a 2,5 gól undert (2.35) is. Két hete a Rosenborg a Sandefjord otthonában, a 83. percig hatástalanul ostromolta az ellenfél kapuját (végül 0-1 lett). Az akkori ellenfele a ligában utolsó volt és idén több kiütéses vereséget is szenvedett már (rá egy hétre a Haugesund rámolt be neki négy gólt egy félidő alatt), így igencsak mérvadó az a meccs. Ezzel szemben viszont a védelem stabilan áll a korábbi évekhez hasonlóan, így könnyen lehet hogy kapott gól nélkül hozzák le a találkozót (2.4). Egy nagyon harcos izlandi gárdára számítok, akiknek meg kell szorongatniuk a nagyobb nevű ellenfelüket. Mindenki láthatja azokat a tendenciákat, amelyek alapján a kis csapatok egyre veszélyesebbek. Ettől függetlenül most vonatkoztassunk el attól, hogy az izlandi válogatott milyen magasságokban jár. Nem a hazai bajnokságra épít az a csapat, hanem a topligás légiósokra, azonban a mentalitás hasonló lesz szerda éjjel is és kellemetlen 90 perc elé nézhetnek skandináv barátaik.

Fogadj kötésben akár 30%-s nyereménynövelővel

Három futball eseménnyel a fogadószelvényeden extra nyereményt nyerhetsz akár 1 500 000Ft értékben.

Regisztrálj itt Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

  • Valur Reykjavik - Rosenborg BK; 3 gól alatt
    1.83 Unibet