A Rosenborg számára sajnos elúszott a továbbjutás egy nagyon erős csoportban, így tét nélkül várhatják a Vardar elleni találkozót. Az Östersunds kellemes meglepetést okozott, hiszen magabiztosan jutottak tovább egy Herthával és Bilbaóval fémjelzett csoportból, de még az utolsó mérkőzésüket sem veszik félvállról. A Kobenhavn élete az záró mérkőzésen múlik, ha nyernek a Sheriff ellen, akkor továbbjutnak. 

Ahol minden eldőlt

Csütörtök este az L-csoportban befejezi az ide szezonját a Rosenborg a Vardar Szkopje elleni vendégjátékával. A Sociedad és a Zenit már továbbjutott, míg mérkőzésünk két részvevője kiesett az Európa Liga idei kiírásából. Ráadásul a macedónok négy pont hátrányból követik a trondheimi fiúkat, így még az előzés sem lehetséges. Ettől függetlenül a Vardarnak van min javítania, mivel eddig semmilyen szerepet sem játszottak a kvartettben. Ez furcsa azért is, mivel a playoffban kettős győzelemmel búcsúztatták a Fenerbahcét. A nyár végén azonban többen távoztak a csapattól (elég csak a Fradiban remeklő Spirovskit említeni) és ezzel jelentősen meggyengültek. Pontszerzés közelében sem jártak a csoportkörben és legnagyobb vereségeiket otthon szenvedtek él (0-5; illetve 0-6), így pedig hízelgő rájuk nézve a 4-es hazai szorzó is. Azonban mikor máskor, ha nem a szezont már lezáró, Rosenborg ellen találnának egy pontot?

Sérültek nehezítik Ingebrigtsen mester dolgát, aki a bajnokság utolsó fordulóira nem igazán tudta motiválni már a fiait és ez a Sociedad elleni meccsen is meglátszódott az előző körben. A szélsők közül de Lanlay és Helland sérült, míg Bendtner helyettese, Vilhjalmsson is maródi az év nagy részében. Ezenkívül a norvég mester mellőzi Milan Jevtovic játékát is, mióta kiderült, hogy a kölcsönszerződése után nem marad a klubnál. Két hete játszott utoljára meccset a fekete-fehér alakulat és a legutóbbi hat meccsükből csak egyet nyertek meg. Se a forma, se a körülmények nem nekik kedveznek, így biztosan elvetném 1.90-ért a győzelmüket. A Vardar pontszerzése 1.94 ennél már hízelgőbb, azonban a bukik jól lőtték be az oddsokat. Sajnos ez elmondható a gólok terén is, mivel a várható 2,5 gól over 1.61-ért kapható és ez igen alacsony. A véleményem szerint a hazai gárdának itt lesz a legnagyobb esélye pontot szerezni és ha a balszerencse nem fogja őket kísérteni, akkor ez meg is fog valósulni.

Tényleg tét nélküli meccs?

A svédországi Östersunds (3.30) városában alighanem a helyi futballklub történetének aranykorszakát élik 2017-ben a szurkolók! A bajnokságban ugyan nem sikerült jövőre kivívni a kupaszereplést, de ez aligha izgatja őket, mivel kis túlzással ugyan, de Graham Potter fiai simán abszolválták újoncként az Európa Liga "J" jelzésű kvartettjét, pedig nyár végén korántsem tűnt egyszerű párosításnak az Athletic Bilbao, Hertha és Zorya trió. Amellett, hogy a svéd egylet magához képest csúcsformában játszik, illetve nagyon összeszokott, motivált csapat benyomását kelti, hozzá kell tennünk, hogy mindhárom ellenfél komoly gondokkal küzd a honi pontvadászatokban, amit a vikingek gyönyörűen kihasználtak az ősz folyamán. Malmukra hajtja továbbá a vizet, hogy északon már végetért a bajnoki szezon, így figyelmüket 100%-osan a csoportmeccsekre tudják fordítani az elmúlt EL-forduló óta.

Niklas Stark - Hertha BSC 001

Niklas Stark (Fotó: Vlad1988 / Shutterstock.com)

Jelenleg az első helyen tanyáznak Ghoddosék, s ahhoz a Herthához (2.30) látogatnak vendégségbe, akik Dárdai regnálása alatt talán a legnagyobb hullámvölgyüket élik. A berliniek jelenleg csak a 12. helyen állnak, s egyes források szerint a magyar edző - révén, hogy csapata a nemzetközi porondról már biztos kieső -, figyelmét következő, hétvégi bajnoki mérkőzés köti le leginkább. Lehet ebben valami, mert a Herthának már tök mindegy az EL, viszont a svédekben dolgozhat a motiváció, hogy az év utolsó tétmeccsén egy EL-csoportelsősséggel koronázzák meg ezt a páratlan sikert hozó évet! Ezen gondolatmenet alapján mind az X2-ben (1.65), mind pedig a DNB 2-ben (2.33) is jó fogadási lehetőséget látunk!

Elkezdhetnének focizni!

Ki lehet jelenteni, hogy a bajnokság már elment a Kobenhavn csapatának, december elején pedig még az Európa Ligát is bukhatják. A nyári erősítések után azért ezt nem sokan gondolták, de augusztusban már voltak erre utaló jelek, hogy Solbakkennek nem sikerült megfelelően összerakni ezt a gárdát. Nevek alapján egy nagyon masszív és erős keret jött össze (Pavlovic, Olsen, Kvist, Matic, Verbic, Sotiriou), akik még a BL-ben is megállnák a helyüket, de a pályán ebből semmi sem látszik. Egyedül a balszélső Verbicet lehet kiemelni idén, aki tényleg mindent megtesz a sikerért. Egyedül azonban nagyon kevés lesz, mivel a Sheriff elsősorban a csapatjátékban erős. Nem hiába vezetik a csoportot, nagyon kevés gólt kapnak, jól zár a védelmük. Ha azt nézzük, irreális a hazaiak 1.70-es szorzója, mivel nincs meg az a támadójátékuk, ami a sikerhez szükséges. Meddő erőlködéssé alakul át a játékuk a mérkőzés folyamán, nincs meg a koncepció, amivel meccset tudnának nyerni. Ez főleg Solbakken hibája, rezeg is alatta a léc. Mindezek ellenére, mégis a Kobenhavn sikert lehetne ajánlani annak, aki veszi a bátorságot, hogy erre a mérkőzésre fogad. Van akkor tapasztalata a dán klubnak, hogy rutinból hozzák a "kötelezőt". 

5.000 Forint Ingyenes Fogadás

Exkluzív ajánlat! Amennyiben általunk regisztrálsz az Unibet fogadóirodához, akkor egy extra 5.000 forint értékű ingyen fogadásban is részesülhetsz!

Regisztrálj itt Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

  • Östersunds vagy döntetlen
    1.65 Unibet