Elérkeztünk a mérkőzéshez, amely a legfontosabb lesz a magyar válogatott számára, ahol már nem elég szimpla győzelem, hanem lehetőleg több góllal kéne verni azt a Skóciát. Képesek erre Szoboszlaiék, akik eddig messze nem nyújtottak meggyőző teljesítményt? Egyáltalán, tudunk nyerni Skócia ellen? Megannyi kínzó kérdés, amire vasárnap este választ fogunk kapni, addig meg elemzünk kicsit az A csoport esélyei kapcsán.

jún 23. 21:00
Tipp: Lesz öngól a mérkőzésen
Unibet
9.00

Számolgatásban a magyarság

Hogyan lehetne továbbjutni? Mi kell hozzá, mekkora győzelem? A győzelem biztos kell, az az alap, de vajon elég egyetlen góllal, netalán azt is hallottuk, hogy három vagy négy gólos különbségig meg sem kell állni, az lenne a biztos, de vajon az is biztos?

Amikor világjárvány volt, akkor mindenki virológus lett. Amikor a magyar válogatott szenved, akkor tíz millió ország edzője leszünk, most pedig matematikusokká váltunk. Azt ne felejtsük el, hogy nekünk már csak a legjobb csoportharmadikok opció létezik.

Egyenes ágon nem juthatunk tovább, így garantált, hogy az A/E/F-csoportok valamelyik győztesét kapjuk, ha továbbjutunk. 

Skócia: Gondot okozhatnak

A magyar és a skót válogatott egyértelműen szerencsétlen volt, hiszen a második fordulóra mindkettőjük játéka javult, viszont az elsőben olyan vereségekbe futottak bele, ami alapjaiban határozta meg a helyzetüket.

A Németország - Skócia mérkőzésen Steve Clarke együttese teljesen leblokkolt, felmerült, hogy innen már nincsen visszaút számukra, rögtön búcsúzhatunk is, hiszen következő ellenfelük is nehéz volt. 

A Skócia - Svájc találkozó viszont egy teljesen más képet festett, hiszen a skótok jóval agilisabb módon kezdtek, bátrabb volt a támadásvezetés, illetve a presszing is. Nem az volt, mint a németek ellen, ahol Kroos és a többiek szabadon passzolgathattak, mert McTominay és társai nem léptek oda. Előjött az a játék, amivel a selejtezőben legyőzték a spanyolokat, ez pedig intő jel lehet Magyarország számára is. 

Magyarország: Képesek vagyunk a győzelemre?

Arra a magyar válogatottnak nem kell figyelni, hogy a csoportban pontegyenlőség lesz, nekünk mindössze az a lényeg, hogy nyerjünk, viszont így sem rózsás a helyzetünk a mínuszos gólkülönbség miatt.

Emellett van egy nem elhanyagolható tény, ami mindenképpen megnehezíti a helyzetet: a magyar válogatott játszik először, míg a többi csoportban már tisztában lesznek a mi eredményeinkkel. Ez pedig taktikázásra adhat okot a többi négyesben, így nekünk tényleg csak arra kell figyelni, hogy nyerjünk minél több góllal. 

A Magyarország - Svájc mérkőzésen tapasztalt játékunk alapján, erre nem jók az esélyeink, hiszen ott teljesen szétesett a csapat. Több gyengébb láncszem is volt, kiemelkedő teljesítményt szinte senki sem nyújtott. Ezt követte a házigazda elleni találkozó, ahol felmerült egy olyan lehetőség, hogy a németek majd nem kegyelmeznek, kiütik a csapatot, hiszen Skóciával szemben is kiemelkedő játékkal rukkoltak elő. 

Mindezek ellenére a Németország - Magyarország találkozó nem okozott olyan mértékű csalódást, igaz, hogy kikaptunk 2-0-ra, de sokat javult a gárda játéka, fegyelmezettek voltunk védekezésben is, amennyire tudtuk, annyira limitáltuk a Kroos - Gündogan - Musiala - Wirtz négyest. Közülük Wirtz és Kroos gyengébb napot fogott ki, de Gündogan már sok volt a magyar védelem számára, míg a szurkolóknak a holland bíró ténykedése. 

Skócia - Magyarország
Willi Orbán, Dárdai Márton, Varga Barnabás, Fiola Attila és Nagy Ádám a labdarúgó Európa-bajnokság A csoportjának 2. fordulójában játszott Németország - Magyarország mérkőzés után a stuttgarti MHP Arénában 2024. június 19-én. Fotó: MTI/Illyés Tibor

Amiről viszont kevesebb szó esett a németek elleni mérkőzés kapcsán, hogy az addig rendben, mindenki azt gondolja, nem volt szabályos az első bekapott gól, de adott két másik tény is, ami felett jótékonyan elsiklott a többség: támadójáték gyenge és súlytalan, gólszerzés terén gyengék vagyunk, másfelől a mérkőzés végére fejben elfogytunk, mint ahogyan a svájciak ellen is ez eredményezte a harmadik bekapott gólt. Szoboszlaiék nem tudnak 90 percen át koncentrálni. 

Skócia - Magyarország felállások és taktika

Skócia várható kezdőcsapat

Steve Clarke részéről lehetnek minimális változtatások, de minden bizonnyal az egyik legerősebb kezdőt küldi pályára. Ahogyan említettük, bevált Svájc ellen a presszing, mint ahogyan a visszahúzódó mélységi védekezés, amikor a tizenhatoson belüli területet teljesen túltölti a skót csapat, így csak az olyan váratlan megoldások működnek, mint amivel Shaqiri is próbálkozott. Teljesen felesleges ívelgetni, sőt, még talán az átlövéseknek sincs sok értelme, mert elhal a próbálkozás a kettős falban.

Skót válogatott felállás Eb 2024 (2407800595,2465592781, 2445220271)
Fotó: BOLDG/Shutterstock, tomambroz/Shutterstock, ArtDesign Illustration/Shutterstock

Amire majd a magyaroknak figyelnie kell, az a szinkronban kitámadó skót játékosok, akik amint megkapják a labdát, rohannak előre, teljesen megzavarják az ellenfél védelmét, ugyanis 3-5 emberre ront rá ilyenkor 5-6 skót játékos. Az sem mellékes, hogy az első meccsek alapján olyan képet kaphattunk, hogy Skócia keretének állóképessége jobb lehet, mint a miénk, ez is gondot okozhat egy kiélezett hajrában. 

Foci Eb 2024 Tippjáték: Vedd ki részed te is a 150.000 Ft-os nyereményalapból
Tippelj, szurkolj, gyűjtsd a pontokat és zárd a versenyt a legjobbak között a 2024-es foci Eb során, és ezáltal te is részesülhetsz ingyenes fogadásban az Unibet jóvoltából.
Tipp beküldése

Magyarország várható kezdőcsapat

Ezért nem ártana minél előbb lezárni a mérkőzést, magyarok egyik előnye lehet, ha úgy kezdünk, mint a németek ellen, de most gólt is szerzünk. Nincsen veszíteni valónk, ugyanis gólokkal kell nyernünk, támadni kell. Még a második meccs előtt felvázoltunk egy kezdőcsapatot, elvileg ez lenne az ideális, de nem lehet tudni, hogy Marco Rossi végül miként dönt majd, ugyanis gólok kellenének, amiből eddig nekünk csak egy volt. 

Magyar válogatott felállás 2ik meccs Eb 2024
A magyar válogatott várhatő kezdőcsapata a Németország elleni mérkőzésen

Nem feltétlenül azon múlik minden, milyen felállásban lépünk pályára, hanem a játékosok akarásán, hogy mennek előre úgy, mint például Ausztria vagy Ukrajna. Ők tényleg küzdöttek, végletekig harcoltak, hogy nyerjenek, nálunk azt érzi az ember, hogy ha nem sikerült az első 40-50 perc során elérni valamit, akkor csökken a lelkesedés. Ez nem engedhető meg a skótokkal szemben. 

Skócia - Magyarország élő közvetítés, helyszín és időpont

Az M4 Sport közvetíti magyar kommentárral a Skócia - Magyarország mérkőzést. Ha inkább szabadban néznéd meg a találkozót, azt Magyarország különböző pontjain is megteheted, ebben nyújt segítséget számodra a szurkolói zónákat összesítő cikkünk!

Hol nézhető a Skócia - Magyarország válogatott mérkőzés? Alább megtalálod a magyarlakta területeken a TV adók listáját. Aki pedig szeretné élőben megtekinteni a találkozót, szeretne egy útikalaúzt, azok mindenre választ kaphatnak Stuttgart kapcsán. 

 • Időpont: 2024.06.23. 21:00 
 • Helyszín: MHPArena, Stuttgart (54 800 fő befogadására alkalmas)
 • Élő közvetítés: M4 Sport (HU), Pro TV (RO), ServusTV (AT), Markiza TV (SK), Arena TV (RS)

Szerkesztőnk a Svájc elleni első mérkőzésen kint járt Kölnben, helyszíni beszámolóját érdemes elolvasni. Érdekesség, hogy mind nyolc, mind három évvel ezelőtt ott volt a lelátón, így össze is tudja hasonlítani a különböző tornákat. Utazás szempontjából az autót választotta, semmi probléma nem volt, míg Kölnben nem kellett tartani szurkolói atrocitásoktól sem a svájciak részéről.

A helyszínen is ugyanolyan gyenge volt a magyar válogatott, mint élőben, de egy maradandó élmény kollégánknak, hogy háromszor is láthatta hazánkat az Európa-bajnokságon nyolc év leforgása alatt.

Skócia - Magyarország mérkőzéstipp játék

A mérkőzéstipp játékba összesen 79 tipp érkezett be. Nem küldtél be tippet ebbe a játékba.

A verseny nyertese: zsiraf111
A nyertes tipp: Varga Barnabás [Magyarország], 22'.
A tipp beküldésének időpontja: 2024 jún 23. 17:47.

A nyertest sorsolással választottuk ki. A kisorsolt sorszám: 62.

A tippelés lezárult erre a mérkőzésre. Nyeremények és részvételi feltételek

Tippek megtekintése

Játékvezető

Facundo Tello (argentin): Ilyen névvel, hogy Facundo Tello és az argentin nemzetiségével simán lehetne valamilyen több ezer részes szappanopera szereplője. Ehelyett 2013 óta vezet meccseket az argentin élvonalban, és 2019 óta FIFA játékvezető. Kiválasztották a 2022 világbajnokságra is, tehát feljövőben van nemzetközi szinten. Esetében figyelembe kell venni, hogy dél-amerikai környezetben dolgozik, ezért gyakran ítél büntetőt. Az Eb-n eddig a Törökország - Grúzia mérkőzést vezette, ahol 3 sárga lapot osztott ki.

Facundo Tello 2023/24-es mérlege: 23 mérkőzés / 105 sárga lap / 5 piros lap / 11 megítélt tizenegyes

Skócia - Magyarország tippek, esélyek és fogadási lehetőségek

Lehetne nagyon mély okoskodás, de röviden inkább annyi, nyerni kell és kész. Ebben van-e érték? Nincsen. Elhiszem, hogy az elhivatott szurkolók úgy érzik, hogy ez egy jó fogadás, de szimplán csak az első két meccset figyelve, ilyen szorzón ebben biztosan nincsen érték.

Inkább egy biztosított DNB opció a magyarokra, ott még a döntetlennel menthető a helyzet, ha mégsem nyernénk. Másfelől, gólok piacán a 2,5 over nem rossz opció, sőt, 1.72-ért sokkal inkább használható tipp, mint a mindkét csapat gólt szerez 1.58-ért, kettőt kombinálva pedig már egy majdnem duplázós odds ütheti a markunkat. 

 • Magyarország nyer2.55
 • 2,5 gól felett 1.73
 • Lesz öngól a mérkőzésen 9.00

 

Tovább böngészve a piacot, azt láthatjuk, hogy a büntető lapok esetében a 4,5-es határ arra utal, hogy feszült mérkőzést várnak, főleg a tét nagysága miatt. A szabálytalanságok tekintetében is 24,5-es határt húztak meg, viszont az eddigi alapján azt láthattuk, hogy legfeljebb 20-21 fault van a két csapatban, így itt az underben lehet érték.

Ahogyan abban is, hogy lesz öngól a mérkőzésen, mert azért lássuk be, egyik védelem sem stabil, amikor pedig ilyen nagy a tét, akkor sokkal inkább hibáznak, nem mellesleg ezen az Eb-n a góllövőlistát az öngól vezeti groteszk módon.

Megnövelt oddsok  
Dominik Szoboszlai asszisztot ad 7.25
Skócia nyer & Scott McTominay gólt lő 7.25
Bármely csapat 1-0-ra nyer 6.00

A cikkben közölt oddsok a(z) Unibet fogadóirodától származnak és a következő időpontban voltak érvényesek: 2024 június 22. 12:13 UTC.

 • Skócia - Magyarország tipp

  Lesz öngól a mérkőzésen
  Unibet
  9.00

20.000 Ft sportfogadás üdvözlő bónusz + 60 ingyen pörgetés + 10.000 Ft ingyenes fogadás

Az új Unibet játékosok akár egy 20.000 Ft értékű befizetési bónuszban, valamint 60 ingyen pörgetésben részesülhetnek, sőt ha általunk regisztrálnak és befizetnek akkor 10.000 Ft ingyenes fogadást is kapnak!

Unibet regisztráció Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

hírdetés

Borítókép: Sportfogadas.org illusztráció