Az EuroCup csoportkörének második körében két olyan gárda csaphat össze, akik aktuális formája merőben különböző. A lengyel Slack Wroclaw egyelőre csak keresi az ideális játékát, míg a Kolozsvár hozta a kötelezőket eddig.

Slask Wroclaw: Nem segítenek az amerikai légiósok?

Annak ellenére, hogy tavaly az EuroCup sorozatát egy lengyel gárda nyerte, az elmúlt 10 évben komolyan visszaesett az ország kosárlabdázása nemzetközi kupaszinten. Nincsen már Euroligában érdekelt csapatuk, EuroCup és a Bajnokok Ligája maradt számukra. Az Anwil Włocławek tavalyi sikeréhez azért kellett egy adag szerencse is a csoportkörökben, viszont ez a győzelem nem jelenti azt, hogy innentől felemelkednek a lengyel klubok. 

A Wroclaw az elmúlt évek meghatározó lengyel csapata volt, nyáron pedig megerősítették a keretet két NBA-t megjárt amerikai légióssal: Hassani Gravett és Jawun Evans neve, ha nem mondott semmit, nem probléma, ugyanis ketten együtt 64 alapszakasz mérkőzésen léptek pályára, nem váltották meg a világot, viszont a lengyeleknél magukra találhatnak. Ez egyelőre nem igazán történt meg, ugyanis az EuroCup első fordulójában ketten együtt 2/11-et hoztak triplából, duplákat tekintve sem acélos a 4/10-es mutató. 

U Kolozsvár: A jó forma nem kérdés!

A kolozsvári gárda bekezdett, két tükörsima győzelmet arattak a román kupában, majd a bukaresti Rapid csapatát ütötték ki a bajnokság első fordulójában 23 ponttal. Ezek papírforma mérkőzések voltak, ahol mondhatni kötelező volt a győzelem, majd fogadták az EuroCup keretein belül a sorozat tavalyi döntősét, a Turk Telekom csapatát. Azt a török gárdát, akik nyáron eléggé meggyengültek, kiváló védekezéssel őket is sikerült magabiztosan legyőzni. 

Azért megyünk oda, hogy nyerjünk. Nagyon szeretnénk és ez egy elérhető cél. Mindenki egészséges, jó a hangulat a csapatnál.

nyilatkozta Mihai Silvășan a kolozsvári együttes edzője.

Akire a vendégeknek figyelnie kell, az a lengyelek centere, Dusan Miletic. A hazaiak magasabb szerkezetben játszanak, képesek fizikális játékra, erről beszélt Bryce Jones is, a vendégek játékosa. A kolozsváriak előnye, hogy Miletic mellett nincs más olyan játékos, aki kiemelkedő formában lenne. A kolozsvári U-náé viszont van 5-6 játékos, aki képes 8-15 pontra meccsenként, jár a labda, emiatt nem meglepő, ha a győzelemükre csak 1.60-os szorzót kínálnak. Ezt mindenki maga dönti el, van-e benne érték. 

20.000 Ft sportfogadás üdvözlő bónusz + 60 ingyen pörgetés + 10.000 Ft ingyenes fogadás

Az új Unibet játékosok akár egy 20.000 Ft értékű befizetési bónuszban, valamint 60 ingyen pörgetésben részesülhetnek, sőt ha általunk regisztrálnak és befizetnek akkor 10.000 Ft ingyenes fogadást is kapnak!

Unibet regisztráció Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

hírdetés