A csütörtök esti bajnoki több szempontból is fontos lehet, hiszen ez dönthet akár a következő évi nemzetközi kupaindulásról is a spanyol ligában. A Valencia számára még mindig van remény, köszönhetően annak, hogy a Sociedad sokat hibázott idén.

máj 16. 22:00 Közvetítés: Unibet

Sociedad: Végére elfogyott a lendület

A mai labdarúgást jól jellemzi, hogy a Real Sociedad ott lehet évek óta a spanyol élcsapatok között, de inkább mögött. A baszkok nem játszanak látványosan, mintha egy véget nem érő, folyamatos passzolgatást néznél, kiválóan működik a rendszer, tényleg fel van építve Imanolm Alguacil által, de ez messze nem szórakoztató. Sajnos, mostanra ez lett a trend a labdarúgásban, nem feltétlenül baj a szervezettség, sőt, ugyanakkor kiveszik egyén szerepe, pont úgy, ahogyan több más sportágban is. Amikor pedig nem jön az előre begyakorolt gépezet, akkor a Sociedad támadójátéka szenvedőssé válik, ezt láthatjuk statisztikákon át.

 • 144 kaput eltaláló lövés (12. hely)
 • 33%-os helyzetkihasználás a kaput eltaláló lövésekből
 • 299 kulcspassz, amivel helyzetet teremt a csapat (12. hely)
 • 639 csel (7. hely)
 • 46,12 xG-mutató (12. hely)
 • 13 olyan meccs, ahol egynél több gólt szereztek (37%)
 • 9 bajnoki mérkőzésen nem szereztek gólt (25%)

A Sociedad úgy akar top6-os csapat lenni, hogy több mutatóban is inkább a középmezőny felé tendálnak. Groteszk módon viszont akkor volt a legjobb Imanol Alguacil csapata, amikor ezek a támadók sérülés miatt nem léphettek pályára, sokkal dinamikusabb volt a Sociedad offenzív játéka nélkülük. A váratlan húzások olyannyira hiányoznak, hogy ez okozta a vesztüket a Spanyol Kupa elődöntőjében, ahol már egy előre megnyert párharcot nem tudtak lezárni, nem véletlen, hogy annyi alkalommal rekedtek meg idén két gól alatt. Egy topcsapattól - vagy legalábbis akiket annak szánnak - nem fér bele, hogy mérkőzései negyedén ne szerezzen minimum egy találatot!

Valencia: Az utolsó szalmaszál

Ha tavaly tavasszal valaki azt mondja, hogy a kiesés elől menekülő Valencia - ahol óriási válság volt -, idén majd az európai kupaindulásért fog küzdeni, akkor azt a személyt kinevették volna minden bizonnyal. Még talán a szezon elején is, hiszen érdemi erősítést nem hajtott végre az elnökség, Rubén Baraja mesternek sok lehetősége nem volt. Ennek ellenére maximálisan helyt tudott állni. 

Sociedad - Valencia statisztika: Real Sociedad hazai mérkőzéseken átlagban 1.5 gólt szerzett, Valencia FC pedig vendégként átlagosan 1.1 gólt. Real Sociedad hazai pályán átlagban 1.06 gólt kapott, Valencia FC pedig vendégként átlagosan 1.65 gólt.  Real Sociedad a mérkőzések 37 %-án nem kapott gólt, Valencia FC pedig a 37 %-án.

A csapat stabilan a top10-ben volt a szezon során, körülményekhez képest a játék is rendben volt, Baraja védekezésorientált felfogása sokszor mentett pontot a Valenciának. A bajnoki hajrá viszont nem sikerült fényes, legutóbb négy meccsükön nem tudtak nyerni, viszont a Sociedad szenvedése miatt, kaptak egy lehetőséget ők is, hogy előzzenek, ha képesek idegenben nyerni. 

Sociedad - Valencia mérkőzés tipp

Nem lennénk meglepve, ha ez a találkozó nem a sziporkázó játékról lenne emlékezetes. Természtesen benne van, hogy 4-5 gól születik, de a két csapat támadójátéka alapján nem ez lenne az elvárás. Ezen indokok miatt, inkább egy 2,5 gól alatti tippben lehet érték, esetleg a bátrabbak próbálkozhatnak egy Valencia pontszerzéssel is, ugyanis nincsen akkora érték a hazaiak alacsony szorzójában.

Sociedad - Valencia élő közvetítés

Hol nézhető a Sociedad - Valencia mérkőzés? Magyar kommentárral a Spíler 1 felületén, illetve az Unibet oldalán csütörtökön 22:00-től. 

 • Real Sociedad - Valencia tipp

  2,5 gól alatt
  Unibet
  1.66

100% befizetési bónusz akár 300 RON-ig + 200 ingyenes pörgetés

Az új Unibet játékosok akár egy 300 RON értékű befizetési bónuszban, valamint 200 ingyenes pörgetésben is részesülhetnek.

Unibet regisztráció Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

hírdetés