A feröeri tetőkön nő a fű, és nem véletlenül, hiszen az eső zaja így elviselhetőbb a házban, és hőszigetelő funkciót is szolgál, miközben a nyírása egy nagyon érdekes művelet lehet. Nincs gyep a B36 stadionjának tetején, sőt teteje sincs, de a TNS elleni EL-selejtezőn potyoghatnak a gólok. Téma átkötése, pipa.

Nehezen tudnám elhitetni, hogy a feröeri és walesi foci megszállottja vagyok, ezért töredelmesen bevallom, hogy leginkább statisztikák és összefoglalók győztek meg arról, hogy a B36 - TNS mérkőzésen a 2.5 gólnál többet 1.63-ért megjátszam az Unibet fogadóirodánál. Két inkább támadó jellegű csapatról van szó, elég csak megnézni az utóbbi mérkőzéseiket. Nemrég indult a walesi bajnokság, a TNS három gólos győzelemmel kezdett, míg a javában zajló walesi pontvadászatban a B36 mérkőzésein átlagosan 4.4 találatot láthatnak a nézők.

A csapatok honlapjai kiemelik a lebonyolítási rendszert, tehát hogy egyetlen meccsen dől el a továbbjutás sorsa. Ez kedvezhet is az overnek, de alapvetően a két csapat stílusa miatt tetszik az overes tipp. Nagyon jó játékkal, sok támadással és helyzetekkel kezdte a TNS a bajnokságot, labdabiztos, passzokra épülő taktikával érvényesült. A feröeriek az eddigi két EL-meccsükön beadásokból, pontrúgásokból, szögletekből voltak veszélyesek, nagyon jó fejjátéknak köszönhetően.

Mindkét klubon érződik a jó csapatszellem, a B36 többször is összeomolhatott volna az EL-selejtezők során, de nem tette. Eközben a TNS játékosain látszik az összeszokottság és az is, hogy csak két tétmeccset játszottak. Leginkább a befejezések terén jön ki, a kapu előtt állva is képesek voltak a bajnokin felé, mellé rúgni a labdát. Ezen a téren remélem javult a helyzet, mert akkor egy igazán szórakoztató összecsapásra van kilátás.

szeptember 16., szerda