A St. Pauli és a HSV közötti fogadási tipp egy igazi rangadót világít meg, az első helyezett a második helyezett ellen léphet pályára. Az FC St. Pauli a szokásos erővel tért vissza a válogatott szünetből.

2023 dec 1. 18:30 Közvetítés:

A Hansa Rostock elleni múlt szombati meccsen Fabian Hürzeler csapata alig, de végül teljesen megérdemelten nyert 3:2-re. A HSV viszont a saját otthonában, a Volksparkstadionban jóval többet küzdött az Eintracht Braunschweig ellen. Erős kezdés után (2:0 vezetés 26 perc után) a második félidőben kaptak egy gólt, és végül némi nehézséggel, de 2:1-re győztek.

A Hamburger SV bizonyítottan sebezhető. Az augusztusi magabiztos szezonkezdés után szeptemberben jöttek az első vereségek és legutóbb is Tim Walter csapata gyakran mutatott sebezhetőséget. A Holstein Kiel ellen közvetlenül a válogatott szünet előtt 2:4-re vesztettek, és a Braunschweig elleni bizonytalan 2:1-es hazai győzelem sem volt fényes teljesítmény. A Walter-csapat változó teljesítményének kritikája tehát nem szűnik meg.

A FC St. Pauli másrészt az egyetlen csapat a ligában, amely még veretlen. Erős ellenfelek ellen (mint a Hannover 96 a 13. fordulóban) a Hürzeler-csapat néha pontokat veszít (0:0), de eddig még senki sem tudta legyőzni a Kiezkickereket. A mérkőzés a Millerntor-pályán kezdődik péntek este 18:30-kor, 29.446 néző előtt, és igen, ez egy 2. Bundesliga meccs.

FC St. Pauli - Hamburger SV: a kiindulási helyzet

Az FC St. Pauli vezeti a táblázatot, míg a HSV a második helyen áll. Jelenleg 30 ponttal a St. Pauli valamennyire elhúzott az élen, a második helyezett városi rivális 27 ponttal követ, mögöttük pedig a Holstein Kiel szerepel 26 ponttal. Van egy kis távolság a 4-től 6-ig terjedő helyeken álló csapatok (Düsseldorf, Fürth és Elversberg) között, amelyek mindegyike 24 pontot gyűjtött.

Az éllovas St. Paulinak pénteken az a feladata, hogy távol tartson egy közvetlen riválist, és így megerősítse igényét a felső osztályba való feljutásra. Természetesen a városi derbin mindig szó van arról is, hogy megfékezzék az ősellenséget.

FC St. Pauli - Hamburger SV: közvetlen összehasonlítás

Eddig 42 alkalommal került sor a hamburgi városi derbire. Ezekből a párharcokból a HSV jött ki összességében jelentős előnnyel (22 HSV győzelem szemben az FC St. Pauli 11 sikerével. Ezen kívül kilenc döntetlen is született). Az utóbbi időben azonban a helyzet inkább kiegyenlítettnek tűnt.

Az utolsó hat találkozó részletesen (mind a 2. ligában):

 • Hamburg – St. Pauli: 4:3 (2023.04.21.)
 • Pauli – Hamburg: 3:0 (2022.10.14.)
 • Hamburg – St. Pauli: 2:1 (2022.01.21.)
 • Pauli – Hamburg: 3:2 (2021.08.13.)
 • Pauli – Hamburg: 1:0 (2021.03.01.)
 • Hamburg – St. Pauli: 2:2 (2020.10.30.)

FC St. Pauli - Hamburger SV szorzók

A táblázatot vezető St. Pauli az egyértelmű favorit ebben a mérkőzésben. A fogadóirodáknál a hazai győzelemre körülbelül 2.00 alatti oddsokat kapunk, míg a vendég Hamburg-Bahrenfeldi csapat esetleges idegenbeli győzelmére 3.30 és 3.46 közötti szorzókat kínálnak. Ez már több mint csak a St. Pauli hazai előnye. A döntetlenre tippelők 3.80 és 3.94 közötti oddsokat találnak.

FC St. Pauli jelenlegi formája

A tabellát vezető St. Pauli az egyetlen csapat a ligában, amely ebben a szezonban még nem veszített meccset. A csapat időközben teljesen jó teljesítményeket nyújtott, volt egy 5:1-es győzelem a Holstein Kiel ellen a 6. fordulóban és az 1. FC Nürnberg ellen a 9. fordulóban.

Van azért, hogy nehezebben mennek a dolgok, mint például a Hannover elleni 0:0 a 13. fordulóban. De konstans módon fenntartanak egy szintet, amelyet a többi 2. ligás csapat nem tud folyamatosan tartani. Érdekesség továbbá, hogy a St. Pauli megnyerte az utolsó három hazai meccsét a Hamburger SV ellen.

Hamburger SV formája

A Hamburger SV a 2. helyen áll, és ez 14 forduló után nem véletlen. Ennek ellenére gyakran mutatnak meglepően ingatag teljesítményt. Különösen idegenben veszítenek gyakran pontokat. Valójában a hamburgiak a 6. forduló óta nem tudtak egyetlen idegenbeli meccset sem megnyerni, ebben az időszakban három idegenbeli meccset is elvesztettek.

FC St. Pauli - Hamburger SV: fogadási tipp

A fogadóirodák péntekre egyértelmű előnyt látnak a hazaiaknál, mi is így gondoljuk. Természetesen nem lehet teljesen kizárni a döntetlent, aki biztosra akar menni, az a Dupla Esély 1X-re tippelhet (hazai győzelem vagy döntetlen, a legjobb szorzó 1.35 az Unibet-nél). Persze a DNB is egy jó opció.

Mi viszont elég biztosak vagyunk abban, hogy a St. Pauli a városi rivális ellen még nagyobb lelkesedéssel fog hozzáfogni a munkához és nem fogják hagyni, hogy elvegyék tőlük a győzelmet. Azt javasoljuk, hogy tippelj a St. Pauli hazai győzelmére, és ehhez válaszd a 2.00-os szorzót as Unibetnél.

 • FC St. Pauli - Hamburger SV tipp

  St. Pauli győzelem
  Unibet
  2.00

100% befizetési bónusz akár 300 RON-ig + 200 ingyenes pörgetés

Az új Unibet játékosok akár egy 300 RON értékű befizetési bónuszban, valamint 200 ingyenes pörgetésben is részesülhetnek.

Unibet regisztráció Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

hírdetés