A Liverpool legendája, aki Skóciában próbál befutni edzőként. Egyelőre a bajnoki címre még várni kell, talán idén összejöhet? Ehhez egy jó kezdés sem ártana a Rangerstől!

Nem volt bölcs döntés

Skóciában visszaállt a rend, újra a Celtic - Rangers páros az első két helyen, ezen felbuzdulva Steven Gerrard még az év elején nyilatkozott egy merészet, miszerint:

Ha a Celtic és Rangers számára megengednék az angol Premier League-ben való indulást, azzal megmenthetnék a skót labdarúgást - mondta Gerrard a Jaime Carragher által készített podcastben. 

Eléggé nagy hullámokat vert a skót edzők között ez a nyilatkozat, legélesebben Derek McInnes (Aberdeen edzője) kritizálta az egykori angol válogatott labdarúgót:

A skót labdarúgást nem kell megmenteni, de mindannyian kötelesek vagyunk még jobbá tenni - nyilatkozta McInnes. 

Miért is volt fontos ez a kis intermezzo? Elsősorban azért, mert hétvégén Derek McInnes csapata február után újból a Rangers ellen játszik. Az ominózus nyilatkozatok január elején történtek, majd a két csapat 20 napra rá, február 1-én játszott egymással az Ibrox stadionban. A találkozó "favágósra" sikeredett, összesen hét sárga lapot osztott ki a játékvezető, ebből négyet az Aberdeen játékosai kaptak. 

Aberdeen játékosa (Fotó: Tim J Gray / Shutterstock.com)

Steven Gerrard és Derek McInnes összecsaphatnak megint, ami az elmúlt két év alapján érdekes csatát hozhat. Elsőre feltűnhet (McInnes 3 győzelem, Gerrard 3 győzelem, 4 döntetlen), hogy kiegyenlített volt a párharcuk, ahol nem tudott egyikük sem olyan mértékben dominálni, ahogyan azt tervezte. McInnes rutinos skót edzőnek számít, hét éve dolgozik a klubnál, nagy tapasztalattal rendelkezik, ismeri a skót ligát, de ez lassan Gerrardról is elmondható. 

Mi változott erre a szezonra?

Az Aberdeen részéről a keret érdemben nem gyengült, nem is erősödött. Az elmúlt években nem tartoztak a kiemelkedően durva csapatok közé, általában 50-55 sárga lapot gyűjtöttek egy szezon alatt. Ennek fényében viszont nehéz magyarázatot találni az alábbi adatokra, amelyeket a Steven Gerrard által irányított Rangers ellen ért el:

  • hazai mérkőzéseken elért sárga lapok száma: 2, 4, 2 (+1 piros lap), 4 és 3 
  • idegenbeli mérkőzéseken elért sárga lapok száma: 4, 3, 3 (+1 piros lap), 8, 2 (+1 piros lap)

Mintha felpörögne McInnes csapata a Rangers ellen, teljesen mindegy, milyen áron, de meg akarják állítani Gerrard csapatát. Eddig kétszer találkoztak a bajnokság elején, mindkét meccsen minimum 3 sárga lapot kaptak az Aberdeen játékosai. A szombati meccs játékvezetője, Robert "Bobby" Madden két meccsüket fújta eddig, az egyiken 5-0-ra nyert a Rangers, ahol mindössze 3 sárga lapot osztott ki a bíró, de az összeset az Aberdeen játékosai kapták. 

A másik találkozón 4-2-re nyert a Rangers, ahol 2 sárga lap mellett még egy piros lapot is begyűjtött az Aberdeen. Ezek után érdekes, hogy a 2,5 büntető lap fölötti opcióra 2.23-as szorzót kínálnak! A két edző viszonya sokat nem változott, az Aberdeen nem lett szignifikánsan jobb (felkészülési meccseken is gyengék voltak), magyarán megint megpróbálják kemény védekezéssel és szereléssel megfogni a Rangers csapatát, amiből jöhetnek a büntető lapok reményeink szerint. 

Borítókép: Steven Gerrard (Fotó: MediaPictures.pl / Shutterstock.com)

20.000 Forint Kockázatmentesen!

Az új Unibet játékosok akár egy 20.000 Forint értékű kockázatmentes fogadásban is részesülhetnek.

Regisztrálj itt Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

  • Aberdeen - Rangers FC Tipp

    Aberdeen 2,5 büntető lap felett
    2.23 Unibet