Portugália, pontosabban Espinho városa ad otthont a 2015-ös strandfoci világbajnokságnak. Július 9-én 16 csapat vágott neki a tornának, csütörtökre már csak 8-an maradtak. Jönnek tehát a negyeddöntők, innentől egyenes kieséses rendszerben zajlik tovább a világbajnokság.

Brazília - Oroszország:  Idejekorán búcsúzhatnak a brazilok

Előrehozott döntő? Így emlegetik sok helyen ezt a meccset, az elmúlt hat világbajnokságon e két csapat közül nyert az egyik. A brazilok mindhárom csoportmérkőzésüket megnyerték, a mutatott játék minden volt, csak brazilos nem! Igazából dögunalmas játékot tolnak, pedig tudnának ezek a srácok közönségszórakoztató focit produkálni, de inkább az eredményre koncentráltak. Mindhárom csoportmeccsükön az első két percben sikerült gólt lőniük, ez pedig nem lehet véletlen. Gyors gól, aztán kontroll. Oroszország esetében főleg az erőt emlegetik, ám a csoportmeccseket figyelgetve én nem mondanám, hogy fizikálisan annyira erősek lennének. Shisihnék 17 gólt lőttek és 14-et kaptak, igazán jó mérkőzéseket toltak eddig. Paraguay ellen ötöt nyeltek be, Tahititől egyenesen hetet. Bukhitskiy kapus előszeretettel bombázza kollégája ketrecét, Tahiti ellen el is sült a lába, igaz, a góljához szükség volt egy kis mákra is.. Ami ezt a találkozót illeti, nehéz tippelni. Mégis olyan érzése van az embernek, ez a brazil együttes a három győzelme ellenére sebezhető. Az orosz válogatott a Lokomotív és a Zenit csapataira épül, két sor játszik egymást váltva. Jobb az orosz együttes, ki fogja verni Bruno Xavier-ékat. Tipp: Oroszország vagy iksz (1.66)

Strandfoci-004

Illusztráció. Fotó: FUTBOL PLAYA/Wikipédia

Portugália - Svájc: Elgörcsölhetik a hazaiak

Jó esély van rá, hogy a negyeddöntők közül ez lesz a legizgalmasabb, és egyben a legszórakoztatóbb is! Igazi egyéniségek játszanak mindkét oldalon, olyan játékosok, akik képesek kiszínezni a játékot. A luzitánok otthon játszanak, Belchior, Alan és Madjer vezérletével két meccset nyertek, Szenegál ellen viszont meglepetésre elbuktak. Az afrikai együttes a harmadik harmadban csodát csinált, a harmad elején két gyors góllal sokkolták Madjeréket, akik képtelenek voltak váltani. Ahogy ilyenkor lenni szokott, a szerencse sem volt a hazaiakkal, Szenegálnak minden sült. Argentínát viszont 7-2 arányban kivégezték, koncentrált játékkal küldték haza a gaucchókat. Ami Svájcot illeti, két győzelemmel nyitottak. A helvét együttesben Stankovic és Ott a legnagyobb csillagok. Stankovic óriási bombáiról híres, technikás is, de inkább erős. Nem lennék a labda helyébe, amikor ő úgy igazán eltalálja a ballont. Ott pedig a strandfoci Messije, legalábbis így emlegetik őt. Az fix, hogy rendkívül technikás, de abban talán különbözik a játéka Messiétől, hogy Ott játékában ott van az elegancia. Sőt megjelenésében is, Messi szerintem nem előfizetője egyik divatlapnak sem. Borer, Schirinzi, Spacca, Leu vagy a kapus, Jaeggy is remek spíler. Elvileg sok gólt hoz majd a meccs, ám ezt a bukik is sejtik. Meg lehet próbálni behúzni a 8.5 gól felett opciót 1.66-ért, de nekem jobban tetszik a Svájc +2.5 gól tipp (1.40). Jók a helvétek, ha a luzitánok elgörcsölik a meccset, lazán ki is kaphatnak!

Olaszország - Japán: Nincs kérdés!

Ez az a negyeddöntő, ahol nincs benne a levegőben a meglepetés. Olaszországnak nagy favoritja a találkozónak. Japán igazából a fegyelmezett játékának köszönheti, hogy eljutott idáig, meg annak, hogy Szenegál totálisan felsült a Japán elleni találkozón. Sylláék képtelenek voltak egy normális akcióra. Az első gólt a 33. percben szerezte meg Szenegál, de ekkor már néggyel égtek. Végül 4-3-ra feljöttek, jó kérdés, mit csináltak a meccs első 33 percében. Mondjuk én láttam, hát kb. semmit. Az olaszok egyben vannak most, Zurlo és Gori minden meccsén betalált itt a vb-n legalább egyszer. A kis méregzsák, Palmacci is képes megrázni magát, szóval jó kis ütőképes csapat ez. Svájcot is megütötték 6-4 arányban, Japánban nem nagyon látni azt a pluszt, ami kéne az olaszok megfarkalásához. Ráadásul ismerjük a taljánokat, képesek a sporikat is 'hipnotizálni', addig-addig fognak rinyálni (ha kell), míg döntő szituációban javukra fognak ítélni (ha kell). Ha többel nem is, 2-3 góllal nyernek az olaszok. Az Olaszország DNB tipp 1.20-ért kiváló ajánlat!

Strandfoci-003

Felvételünk illusztráció. Fotó: mooinblack/Shutterstock.com

Tahiti - Irán: Ismét elődöntőbe juthat Tahiti

Ez a párosítás sem sok sportág világbajnoki negyeddöntőjében jöhetne össze, de strandfociban igen. Tahiti két éve rendező volt, és rendezőként egészen az elődöntőig jutott, ott azonban későbbi győztes Oroszország a végállomást jelentette. Tahiti válogatottját strandfociban egy pillanatig sem szabad lebecsülni, ezek a srácok nagyon érzik ezt a játékot. Madagaszkárnak négyet lőttek, Paraguay és Oroszország ellen hétig meg sem álltak. Tahiti játékán érződik, hogy nem görcsölnek a játékosok, szívből játszanak, de nem gyengén. Technika, elegancia, lazaság és megfelelő mértékű agresszivitás jellemzi Tahitit, de az agresszivitás nem megy át durvaságba! Már június elején megérkeztek Portugáliába, Tahitit szinte már hazai csapatként kezelik arrafelé. Tahiti úgy tud szimpatikus lenni, hogy közben eredményes is. Ha van válogatott, amely játssza ezt a játékot, az nem Brazília, hanem Tahiti. Legalábbis ezen a tornán! A Tahiti +0.5 gól opció 1.65-ös oddsal bír, én viszont azt ajánlom, hogy inkább húzzuk be a Tahitit 1.5 gólos előnyből, így is 1.50-es oddsot kapunk! Kicsit karcsúbb így az odds, de tényleg csak picit, és így belefér egy gólos Iráni siker is! Azért fontos ez, mert Irán minden eddigi meccsét egy góllal nyerte... Ugyanakkor megjegyzem, Tahiti az eddig látottak alapján jobb Iránnál!

Borítókép: Fotó: FUTBOL PLAYA/Wikipédia

20.000 Forint Kockázatmentesen!

Az új Unibet játékosok akár egy 20.000 Forint értékű kockázatmentes fogadásban is részesülhetnek.

Regisztrálj itt Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

 • Brazília - Oroszország (Oroszország vagy iksz)
  1.66 Unibet
 • Tehiti - Irán (Tahiti +1.5 gól)
  1.50 Unibet
 • Olaszország - Japán (Olaszország DNB)
  1.20 Unibet
 • Portugália - Svájc (Svájc +2.5 gól)
  1.40 Unibet