A Tahitin rendezett strandfoci vb-n már túl vannak a csapatok a csoportmeccseken, innentől egyenes kieséses rendszerben folytatódik a torna. Hibázni nem szabad. Nézzük a párosításokat, és persze a tippeket.

Tahiti

Tahiti, fotó: Viajar24h.com

Brazília – Japán (1.11-10.00-9.40)

Brazília strandfociban olyan, mint kosárlabdában az Egyesült Államok. Eddig 16 vb-t rendeztek (ebből csak az utolsó hat volt FIFA rendezvény) és 13-szor a brazilok nyertek. Az első 13 világbajnokságnak egyaránt Brazília adott otthont, arrafelé a soccer, a beach soccer és a futsal is vallásnak számít. Brazília mellett egyébként még Argentína és Japán mondhatja el magáról, hogy mindegyik vb-n képviseltette magát.

2011-ben Olaszországban viszont olyasmi történt, amire kevesen számítottak. André és társai 12-8 arányban kikaptak a döntőben az oroszoktól, így ezüstérmet nyertek. Felejthetetlen döntő volt, 20 gól fináléban még nem esett, és vélhetően egy ideig nem is fog.

Brazília tehát 16 vb-n vett részt, 15-ször nyert érmet. Csak 2001-ben maradt medál nélkül, akkor a bronzmeccsen Argentína győzte le.

André és társai tehát eddig legrosszabb esetben is bronzért játszottak. Csoda lenne, ha Japán megállítaná őket. Az utolsó, Szenegál elleni csoportmeccsen már 8-szor villantak a dél-amerikaiak, nekik igazából most kezdődik a torna. Japán válogatottja kétszer volt negyedik, most erre kevés az esély.

Argentína – Tahiti (1.40-6.40-4.16)

Argentína legjobb eredménye eddig egy bronzérem, legutóbb azonban tovább sem jutott a csoportjából. El Salvador és Portugália is előtte végzett, most jobb szereplésben reménykedhet.Tahiti ellen jó esélyük van az argentínoknak, bár Tahitit nem szabad lebecsülni. Az Egyesült Államokat és az Arab Emírségeket is verték, de a spanyloktól is csak 4-2-re kaptak ki.

Nehéz bármit is tippelni a meccsre, szerintem elég, ha megnézzük, és nem fogadunk erre a találkozóra. (Vagy legfeljebb élőben, meccs előtt nehéz megmondani még azt is, hogy sok, avagy kevés gólra kell számítani.)

Papíron egyébként itt van a legnagyobb távolság a két együttes között, de Tahiti otthon játszik. A homokbuckákról pedig tud érdekesen pattani a labda.

Spanyolország – El Salvador (1.35-6.60-4.57)

Spanyolország Brazíliához hasonlóan veretlenül nyerte csoportját. Nekem mégsem tetszik ez a spanyol társaság. Amarelle már nincs a keretben, ő nagyon hiányzik ebből a csapatból. 2011-ben kinn sem voltak a vb-n, én simán el tudom képzelni, hogy El Salvador megvicceli a hispánokat.

A salvadoriak szívből játszanak, és tényleg élvezik a játékot. Ugyanakkor megvan bennük a kellő alázat is, veszélyes kis társaság ez. 2011-ben negyedikek lettek, a bronzmeccsen a Madjerrel, Belchiorral felálló portugáloktól csak 3-2-re kaptak ki.

A salvadoriak két vezére Frank Velasquez és Augustin Ruiz. Előbbinek ez a 3. vb-je, 2011-ben kilenc gólig jutott. Itt, Tahitin, eddig kétszer villant, most Augustin Ruiz szórja a gólokat. Ő is rendkívül rutinos, negyedik világbajnokságát játssza, és jelenleg 2. a góllövőlistán a brazil Bruno Xavier mögött.

A salvadori srácok minden helyzetből tüzelnek, én azt hiszem, meglepik a spanyolokat. Ettől függetlenül fogadni nem mernék rájuk.

Oroszország – Irán (1.16-9.00-7.25)

Oroszország védheti meg Európa becsületét. Portugália, Svájc vagy épp az olaszok ki sem jutottak, a hollandok és az ukránok pedig a csoportkörben elvéreztek.

Irán 2008-ban jutott ki a vb-re, de három meccséből hármat elveszített. Legutóbb 2011-ben is kinn volt a Dubaiban, de ott is elveszítette mindhárom csoportmeccsét. Itt, Tahitin, végre meccset nyert Szenegál ellen, és ez elég is volt a továbbjutáshoz. (Szenegál egyébként a torna legfegyelmezetlenebb csapata volt, tipikus afrikai társaság, csak örülhetünk, hogy Sylla és társai kiestek)

Harcos, kevésbé látványos meccs lesz ez. Az oroszok igazából sablont játszanak, azt viszont nagyon jól. Nem színezik túl a játékot, az ellenfeleket sem szokták megszórni. Pont ezért volt fura az a bizonyos 2011-es finálé, amikor 12-8-re verték meg Brazíliát. 1.16-os odds van az oroszokra, ami túl picike, hogy megérje nekünk.

 

A legnagyobb valószínűsége most is egy brazil-orosz döntőnek van. A felső ágon Brazília majd a Spanyolország-El Salvador továbbjutójával játszik, mindenképp Bruno Xavierék fináléba jutása várható. Az alsó ágon pedig az oroszok a favoritok, címvédőként mi más is lehetne az elvárás, mint a finálé.

Borítókép: Tahiti, fotó: Viajar24h.com

Számlanyitási ajánlat

Akár 15.000 Ft fogadási kreditekben új bet365 ügyfeleknek. Feltételek, időhatárok és kivételek érvényesek.

Regisztrálj itt Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org