Stratégia: Megéri döntetlenre fogadni az öt nagy bajnokságban?

Bence
2019 okt 6. 13:59
Szólj hozzá!

Foci döntetlen fogadások

A döntetlenekre való fogadás mindig is nagy érdeklődést váltott ki a sportfogadó berkeken belül. Alapjáraton minimum 3.00-s szorzóval kecsegtet, könnyű pénznek tűnik. Tényleg így van?

Könnyed triplázás?

Nehéz megtalálni a megfelelő stratégiát a sportfogadásban. Elsőre sokszor aranybányának hitt elképzelés csúfos kudarcba fullad, de olykor csak egy kis erőfeszítés, továbbgondolás és kitartás kéne, hogy működjön a megálmodott rendszer. Mi a helyzet a döntetlenekkel? Sokan és sokféle módszerrel vágtak már bele, hogy eltalálják azt a bizonyos minimum 2.80 vagy 2.90-es, de inkább 3.00 feletti szorzót. Mi ebben az írásban csak az öt legnagyobb bajnokságra koncentrálunk: LaLiga (spanyol első osztály), Premier League (angol első osztály), Serie A (olasz első osztály), Bundesliga (német első osztály) és a Ligue 1 (francia első osztály). 

Mi kell egy döntetlenhez? Lehetőleg kevés gól, hiszen nagyon ritka a 2-2, esetleg 3-3 vagy 4-4, inkább a 0-0 vagy 1-1, ami a döntetlenek piacán jellemző eredmény. Ennek tükrében nem árt, ha a bajnokságban gyakoriak a 2,5 gól alatti találkozók, ezek elősegíthetik, hogy nagyobb eséllyel induljunk harcba az x-ek eltalálásra terén. Nem árt ezt a feltételezést alátámasztani, hiszen lehetséges, hogy teljesen rossz nyomon járunk. 

A 0-0-ra vagy 1-1-re végződő döntetlenek aránya az összes döntetlenre nézve (forrás: Sportfogadas.org)

Látható, hogy az esetek minimum 70%-ában dominál a 0-0 vagy az 1-1 a döntelenek között. Érdemes tehát ebben az irányban haladni, ahol a következő pont a bajnokság "gólerőssége". Nekünk ezek alapján a 2,5 gól alatti mérkőzések jelentik a "hasznos tartományt", ahonnét megfelelő kiválasztással elérhehtjük, hogy eltaláljunk egy pontosztozkodást. Az öt legnagyobb ligában azonban eléggé megoszlik az underek aránya, hol 50%, hol 40% környékén. 

Döntetlenek esetén egy olyan találkozót vizionálunk, ahol minél kevesebb találat születik és kiegyenlített mérkőzést. Olyan csapatokat kell tehát keresnünk, akik viszonylag sok döntetlent játszanak, kevés gólosak a meccseik, de vajon utóbbi biztosíték a pontosztozkodásra? Ha egy liga alapjáraton "underes", akkor már automatikusan több a döntetlen? Ennek kapcsán a megvizsgáltunk minden bajnokságból egy kiemelt évet az elmúlt 10 esztendőből, amikor az átlagnál magasabb volt az underek aránya. 

A 0-0-s vagy 1-1-s döntelenek aránya a 2,5 gólnál kevesebbet hozó mérkőzések tekintetében. (forrás: Sportfogadas.org)

Egy 2,5 alatti fogadás esetén négy eredmény jöhet szóba: 0-0, 1-1, 1-0 és 2-0. Mindezek ellenére azonban a döntetlenek aránya még a legkedvezőbb szezonokban sem érte el az 50%-ot az underes meccsek esetén. Szignifikánsan nem nőtt a döntetlenek száma sem, hiába vált egy-egy szezon erejéig "underessé" egy bajnokság. A hétvégi programban az öt nagy bajnokságot tekintve összesen 49 mérkőzést rendeznek. Ha valaki szeretne egy olyan szűrőt, ahol a kevés gól és a döntetlen kombinációja dominál, akkor az előző szezon végi adatok összegzése után arra jut, hogy mindössze az esetek 19,04%-ban valósulhat ez meg. Lefordítva, hétvégi bajnokik esetén a 49 mérkőzésből mindössze 9 felelne meg a kritériumoknak.

0:0 - pénzvisszafizetés


Visszafizetés válogatott piacokon, 0:0 esetén. Csak új és jogosult ügyfelek számára érhető el.

Regisztrálj itt

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

Természetesen ez egy átlag, ettől lehet több és kevesebb is, de nem sokkal. Akkor már minimálisan jobb a helyzet, ha szimplán csak döntetlenre fogadnánk, amolyan ad hoc módon, magyarán mindegy, hogy milyen a csapatok előélete, lehet akár 4-4 is a meccs végeredménye, csak döntetlen legyen. A tavalyi szezont figyelembe véve, így már 25,98%-ról beszélhetünk, ami a mérkőzések több mint negyede, ergo majd 13 találkozó. Az adatok azonban minden évben változnak, de azért egy körülbelüli támpontot adhatnak a fogadók számára, amiből kiindulva már egy fokkal könnyebb szűrni. 

Mi várható idén?

Nem a döntetlenekről volt ismert a top5 pontvadászat. Voltak kiugró szezonok, jobb periódusok, de ezek nem tartottak sokáig. Hiába a nagy tét, ez nem befolyásolta a csapatokat abban, hogy a győzelemre játszanak. Természetesen voltak olyan időszakok egy-egy csapat életében, mikor az egy pont jelentette számukra a világot (Southampton a feljutást követő évben 15 döntetlenre volt képes, de két szezonnal később már csak 6-ra), de ez nem tartott sokáig. 

Idén eddig a 0-0-s vagy 1-1-s eredmények a 18,51%-át tették ki a mérkőzéseknek, tehát nagy változás nem történt, ahogyan a többi döntetlen esetén sem (25,60%). Ha lehet azt mondani, ugyanaz a szint, mint az elmúlt évben. A minta ugyanakkor nagyon kicsi, mert alig telt el 6-8 forduló a bajnokságokból, ahogyan a megoszlás is nagyon változó, hiszen egyik évben a spanyol, másik évben az olasz bajnokságtól lehet több döntetlent várni. Azonban az látható, hogy nagy eltérések nincsenek. Hogy megéri-e döntetlenre fogadni az öt nagy bajnokságban?

A csapatok egyre tudatosabban játszanak, megszerzett előny esetén képesek azt a mérkőzés végéig is tartani. Sok esetben már az első 60 perc során eldől a győztes kiléte, érdemi dolgok nem maradnak az utolsó 10 percre. A Premier League első öt fordulója során a 80. percet megelőzően döntetlenre álló mérkőzések közül mindössze két esetben hozott meccset eldöntő találatot a "hajrá". A klubok tehát próbálnak gyorsan dűlőre jutni, ami szintén nem kedvez a döntetleneknek. Mindezek fényében, érdemes alaposan megfontolni, hogy mely találkozókat választjuk, ha döntetlen fogadásra adjuk a fejünket!

Labdarúgás korai kifizetés ajánlat

Egyszeri fogadásait kifizetik, ha a csapata 2 gólos előnyt szerez - többszörös fogadásoknál a választást nyertesnek jelölik.

Regisztrálj itt Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org
Szólj hozzá

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned. Nem vagy fórumtag?

Bence

ROI -11.82 %

május

Tippek
Nyertes
Vesztes
Push

Labdarúgás korai kifizetés ajánlat

  • Egyszeri fogadásait kifizetik, ha a csapata 2 gólos előnyt szerez - többszörös fogadásoknál a választást nyertesnek jelölik.

Bet365 útmutató
18+ Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősségteljessen! BeGambleAware.org

III. félidő

SPF Infó hozzászólt
Tegnap, 16:59
MLSZ: hamarosan kezdődik a jegyértékesítés a Magyar Kupa döntőre

A Magyar Kupa jövő szerdai döntőjét a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) szervezi, amely él a csütörtöktől életbe lépett lehetőséggel, így "hamarosan megkezdi a jegyek értékesítését - kizárólag online - a Budapest Honvéd-Mezőkövesd Zsóry FC összecsapásra", amelyre a Puskás Arén
SPF Infó hozzászólt
2020 máj 26. 18:28
Bajnokok Ligája - Az AZ Alkmaar az Ajax helyét akarja a főtáblán

A holland labdarúgó-bajnokságban szereplő AZ Alkmaar az Európai Labdarúgó Szövetséghez (UEFA) fordult azért, hogy az Ajax Amsterdam helyett megkapja a Bajnokok Ligája főtábláján való szereplésre jogosító automatikus helyet.


Hollandiában április végén döntöttek úgy, hogy k
csabax hozzászólt
2020 máj 26. 16:44
Bemondták a híradóban, hogy elindult a profi labdarúgás Magyarországon.
Ekkorát fejlődtünk két hónap alatt?

Kapcsolódó cikkek

2020 máj 5. 22:00
Hogyan fogadjunk sakkra?

2019 márc 6. 10:15
Miért éppen döntetlen?