Az Adria-ligából hoztunk mérkőzést, ahol egy olyan csapattal foglalkozunk, akik pár éve még a második vonalban voltak, most pedig már Euroligában érdekelt gárdát győznek le! Eközben Horvátországban megváltoztak az erőviszonyok, de vajon mennyire befolyásolja ez az Adria-ligát?

Studentski centar: A diákok oktatnak 

Maradjunk annyiban, nem hibáztatunk, ha sosem hallottál még a Studentski centar csapatáról, mivel a 26 éve létező montenegrói klub gyakorlatilag az elmúlt hónapokig szinte ismeretlen volt a nézők számára. Hazájuk bajnokságának élvonalába is csak 2015-ben jutottak fel először, míg az Adria-ligába csak 2021-ben. A régió kiemelt kosárlabda bajnoksága a fokmérő a klubok számára, sorozat két kiemelkedő csapata a Partizan és Crvena Zvezda

Ők az Euroligában képviseltetik magukat, ez a Studenti becenévre (Diákok) hallgató klubnak csak álom, viszont szeptemberben felhívták magukra a figyelmet, mikor az Adria-liga szuperkupáját megnyerték. Az utóbbi évek egyik, ha nem a legnagyobb meglepetése volt, elődöntőben a rivális Buducnost együttesét verték, míg a döntőben az Euroligában remeklő Partizan csapatát

A podgoricai kiscsapat két év alatt megszilárdította helyét az Adria-ligában, első szezonban nüanszokkal maradtak le a rájátszásról, míg a második évben már elérték azt. A negyeddöntőben a Partizan ellen ugyan kiestek, kiváló tanulópénz volt ez számukra. A montenegrói bajnoki címet is elbukták a fináléban (Buducnost volt az ellenfél), de azóta mindkét csapatnak visszavágtak, érezhetően folyamatosan fejlődnek. 

Zadar: Őrségváltás délen

Nem könnyítették meg a horvát gárda dolgát a tavalyi szezonban. Miközben az Adria-ligában bejutottak a rájátszásba, folyamatosan játékban tartotta őket a szövetség a horvát ligában. Tehettek volna engedményeket, hiszen a Zadar ellenfele a Crvena Zvezda volt, de két szerbek elleni negyeddöntős meccs közé, rendre két horvát bajnokit illesztettek. Normál körülmények közt sem volt sok esélye a horvátoknak, így meg semmi, végül 3-0-val kiestek, de a bajnokságban visszavágtak, történetük negyedik bajnoki címét szerezték, három év alatt már a másodikat. Jelenleg ők az ország legerősebb csapata. 

Felemás rajt

A szuperligás sikerével egyértelműen bejelentkezett egy jó szezonra a Studenti, amire érdemes velük kapcsolatban figyelni, hogy jól kezdenek a mérkőzéseiken, ezért az első negyedben vagy félidőben érdemes a sikereikre fogadni (ennek minimálisan ellentmond, hogy Splitben hátrányban voltak félidőben legutóbb, de végül ott is nyertek). A Zadar ugyan több kulcsjátékosát megtartotta, viszont a szezon gyengébben kezdték, mondhatni beragadtak. A szorzók cikkünk megírásában kerülnek ki, emiatt is lehet 1.20 környékén fogadni a Studenti sikerére, amiben nagy érték nincsen. Azonban az említett első félidős hazai vezetés jó opciónak tűnik, Zadar többször ragadt be az első 20 percben idén.

100% befizetési bónusz akár 300 RON-ig + 200 ingyenes pörgetés

Az új Unibet játékosok akár egy 300 RON értékű befizetési bónuszban, valamint 200 ingyenes pörgetésben is részesülhetnek.

Unibet regisztráció Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

hírdetés