Süper Lig: Egy új korszak kezdete?

Nagy Bence
2020 febr 14. 11:09
Szólj hozzá!

Foci Besiktas Süper Lig Basaksehir

A török labdarúgás különleges helyzetben van, hiszen az állami beavatkozásnak köszönhetően, alaposan átalakult az elmúlt években a liga. Jó, de mégis mennyire?

Basaksehir - Besiktas

Hosszú időn át a Fenerbahce - Galatasaray - Besiktas triumvirátus uralta a török bajnokságot. Akadt egy-két próbálkozó, de nem tudta megszakítani a hegemóniát. A török elnök, Recep Tayyip Erdogan hatalomra kerülése után nem sokkal egy új csapat került be a körforgásba: a Basaksehir. Az említett isztambuli kiemelt sztárcsapatok, kaptak maguk mellé egy riválist, aki mögött ott az állami befolyás. Egy kirakatcsapat, melynek a stadionját a legendás edzőről, Fatih Terimről nevezték el, melynek elnökre Göksel Gümüşsdag, aki Erdogan barátja. 

Amikor egy stadionavató mérkőzésen pályára lép az ország regnáló elnöke, ott nincs miről beszélni, ráadásul még három gólt is összehoznak neki (ez a Basaksehirnél történt). Mindezek ellenére meglepő, hogy a Basaksehir még nem nyert egyetlen egy bajnoki címet sem, cserében háromszor állt zsinórban dobogón az elmúlt három szezonban. Idén is ott tartózkodnak, egyelőre nagyon szoros a bajnokság "eleje", érdekesség, hogy a három sztárcsapata egyike sem tagja az első négynek. 

Különös, hogy olyan csapatok tartózkodnak jelenleg a dobogón, akik jó viszont ápolnak a jelenlegi elnökkel. A politikán túl, viszont érdemes megvizsgálni a Basaksehir keretét, illetve taktikáját is. A csapatnál szerepel Robinho, Gael Clichy, Demba Ba, Enzo Crivelli, Martin Skrtel, Volkan Babacan vagy épp Gökhan Inler. Lehetne még sorolni, hiszen egykori kiégett sztárok, vagy balhés játékosok alkotják a keretet. Az edző személye sem hétköznapi, hiszen az az Okan Buruk irányítja a sztárokat, aki pár hónapja még politikai kirakatembere volt a labdarúgásnak. 

Robinho (Fotó: Marco Iacobucci EPP / Shutterstock.com)

Hiába az impozáns névsor, anyagi háttér, valami mégsem klappol a klubnál, amikor igazán komoly a szituáció (mint a tavalyi bajnoki versenyfutás alkalmával), akkor nem mindig jönnek a győzelmek. A Besiktas ellen muszáj lenne nyerni, elmúlt években ez rendre sikerült a Fatih Terim stadionban. Az előjelek most is jók, hiszen hazai pályán erős a Basaksehir, hatékonyak a kapu előtt, rendkívül keveset szabálytalankodnak. Edin Visca élete formájában játszik, Enzo Crivelli kigürcöli elől a helyzeteket, szóval nem lehet gond, vagy mégis?

A Besiktas idegenben gyenge, nincs egy olyan játékosuk, aki szállítaná a gólokat. Idegenben az egyik leggyengébb a védelmük, rengeteg helyzetet dolgoznak ki ellenük, amiből sok gólt kapnak. Azonban van egy tény, ami feléjük billentheti a mérleg nyelvét: míg a Basaksehir jövőhéten az Európa Ligában játszik, addig nekik nincsenek ilyen terheik. Az pedig egyre inkább érződik, hogy Robinhóéknak fontos a nemzetközi kupa, hiszen csak úgy lehet mutatni, hogy mennyire sikeres a klub. Mit várunk az isztambuli "derbitől"? Gólokat, hiszen kivédekezni nem fogja tudni ezt a mérkőzést a Besiktas, fel kell vállalniuk a kontrajátékot, lesz, ami lesz alapon. 

Borítókép: Edin Visca (Fotó: Marco Iacobucci EPP / Shutterstock.com)

Parlay bónusz

Nyerjen akár 50%-kal többet gyűjtőivel. Csak új és jogosult ügyfelek számára érhető el.

Regisztrálj itt Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org
Szólj hozzá

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned. Nem vagy fórumtag?

Nagy Bence

Nagy Bence

ROI 17.90 %

február

Tippek
Nyertes
Vesztes
Push

Parlay bónusz

  • Nyerjen akár 50%-kal többet gyűjtőivel. Csak új és jogosult ügyfelek számára érhető el.

Bet365 útmutató
18+ Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősségteljessen! BeGambleAware.org

III. félidő

Pozzato hozzászólt
Ma, 11:50
11 ÉVES KOR ALATT NEM FEJELHETNEK FOCILABDÁBA AZ ANGOL GYEREKEK
Valakinek utána sem kéne.  ;D
BvB_09 hozzászólt
Ma, 11:23
11 ÉVES KOR ALATT NEM FEJELHETNEK FOCILABDÁBA AZ ANGOL GYEREKEK

Az Angol Futballszövetség (FA) döntése értelmében a jövőben a 11 éves és fiatalabb gyerekeknek nem lehet fejelést tanítani a fociedzéseken. A szabály Skóciában és Észak-Írországban is érvényben lesz.

Az FA azt követően szánta rá magát a szigorú szabály meghozatalára, hogy a Glasgow-i Egyete
SPF Előzetes hozzászólt
2020 febr 21. 12:28
Vinnie Jones tippjei a hétvégére

Tippadónak állt a korábbi focista és színész! Olvasd tovább

Szerinted bejönnek a meglátásai?

Kapcsolódó cikkek