Kissé érthetetlen, ami Svájcban történik, hiszen egy olyan versenyző az első hegyi etap legnagyobb esélyese, aki jóformán még alig tért vissza a mezőnybe. Hogy lehet ez? Valamit elmértek volna az irodák, esetleg tudomásuk van egy olyan dologról, amiről rajtuk kívül csak a versenyzők és a csapatok tudnak?

Ayuso vagy Evenepoel?

Elérkeztünk a Svájci körverseny harmadik etapjához. Az első egy időfutam volt, ahol Stefan Küng nyert hazai pályán, legyőzte Remco Evenepoelt és Wout van Aertot. A második szakaszon Van Aert megint nem tudott nyerni, mezőnyhajrá volt, ahol túl korán indított, így végül Biniam Girmay szerezte meg a szakaszgyőzelmet. Ezzel eljött az első hegyi etap, ami kissé kaotikus lehet, mert a mezőny foghíjas.

A Svájci körverseny ugyanis hivatalosan a Tour de France előtt van, de nem igazán szokták felkészülésnek használni a francia háromhetesre. Épp ezért kerülik el olyan versenyzők a többnapost, akik a TdF összetett esélyesei. Az idei svájci viadal esélyesei így olyan versenyzők, akik nem indulnak a Tour de France-on, ráadásul mindketten bajlódtak sérüléssel, kihagyással vagy épp feladással. 

Juan Ayuso idén április végén versenyzett először, ez betudható egészségügyi problémájának. A felépülése lassan haladt, nem igazán volt formában, majd a szintén svájci többnaposon, a Romandiai körversenyen etapot nyert, rögtön a negyedik versenynapján. Ebből kiindulva az irodák úgy gondolták, hogy a tavalyi év felfedezettje lesz az egyik favorit a keddi hegyi etapon. Bátor vállalás, hiszen Ayusóról semmit se tudni. 

Nyert egy szakaszt, de a formája ingadozó, hiszen az egy hegyi időfutam volt, amit megnyert, majd másnap a hegyi etapon kapott 3,5 percet a szakaszgyőztes, (és összetett győztes) Adam Yatestől. Ez viszont azt mutatja, hogy messze még az a forma, amit tavaly láthattunk tőle, komolyak az ingadozások. A másik favorit a harmadik etapon Remco Evenepoel, aki a Giro d'Italiát kénytelen volt feladni pár hete

Milyen állapotban van Evenepoel?

A Giro d'Italián benne volt bukásban, komolyat zakózott a belga, majd utána elkapta a covidot is, formáján ez látszott az időfutamon (eléggé magas értékeket produkált a vírus a testében). A csapata jobbnak látta, ha inkább feladja, így gyakorlatilag az idei nagy álma pillanatok alatt szertefoszlott. A világbajnoki cím és a Giro di Lombardia maradt számára, illetve az olyan többnaposok, mint a Svájci körverseny. 

Többeket aggodalommal töltött el, hogy több napot nem edzett, illetve nincsen csúcsformában. Az is fontos adalék, hogy Evenepoel számára a Svájci körverseny utólag került be, mint amolyan pótlék a Giro feladás után. Ennek ellenére majdnem kronót nyert egy láthatólag csúcsformában lévő Künggel szemben. A hegyekben ő az egyik legjobb ebben a mezőnyben, ha összetett versenyt akar nyerni, akkor már az első hegyi etapon bizonyítania kell. 

  • Kerékpár tippek

    Svájci kör összetett: Remco Evenepol nyer
  • 3. szakasz: Evenepoel előrébb végez, mint Ayuso

Számlanyitási ajánlat: Fogadj 10£ értékben és 30£ ingyenes fogadást kaphatsz

Tegyél meg egy £10-os tétet és kapj £30 értékű ingyenes fogadást, amikor csatlakozol a bet365-höz. 

Bet365 regisztráció Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

hírdetés

Borítókép: Remco Evenepoel (forrás: shutterstock.com / Massimo Baldo)