Szalai Ádám, aki megjárta a Real Madridot és mindenkivel pálinkát itatott (FRISSÍTVE)

Admin
2022 szept 23. 09:12
6 hozzászólás

Foci Magyarország Magyar válogatott Szalai Ádám

Visszavonulását jelentette be Szalai Ádám Csaba, akinek családnevét sokáig y-nal a végén gondoltam leírni, és három emlék ugrik be róla.

Real Madrid utánpótlás

Amikor először jött szembe velem Szalai neve, akkor a Real Madrid Castillánál nevelkedett még 2007-ben, és nem is ment rosszul neki. Gólokat szerzett, összesen 23-szor volt eredményes a madridi tartalékcsapatnál töltött három esztendő alatt. Mindig vártam a híreket, hogy bekerül-e a felnőtt keretbe, esetleg pályára léphet a Bajnokok Ligájában, mert ugye a magyar sportmédia nyilván ezt a lehetőséget sugallta, akár edzőktől kierőszakolt nyilatkozatokkal is. Lehet volt esélye erre, mindenesetre, a Castilla után Németország felé vette az irányt, ahol végül kiteljesedett karrierje a Bundesliga játékosaként.

Pálinkát mindenkinek!

A magyar válogatott csatára 2015-ben a norvégok elleni siker és Eb-kijutás után meglátogatott egy körúti kocsmát. A rövid mondandójában közli a kocsmában lévőkkel, hogy sokáig szenvedtek, várakoztak egy jó eredményre, de végül összejött, és ott lehetünk a 2016-os Európa-bajnokságon. Ennek örömére mindenkit pálinkára buzdított, és hogy reggel 7-ig ne is menjenek haza, hanem ünnepeljenek.

"A testvérével állított be a helyre, egyedül volt a válogatottból. Ádám megkérdezte hány ember van itt. 200 körül lehettek, ekkor mondta, hogy töltsenek pálinkát mindenkinek. Őt ünnepelte az egész hely" - mesélte Gebura Máté, a 4-es 6-os Wesselényi üzletvezetője.

 

Bármi történik, nincs fáradtság!

"Ma nincs olyan ember, aki elfárad, nincs olyan, aki leszegi a fejét, ma azt akarom látni, hogy mi vagyunk a gladiátorok! Bármi történik, nincs fáradtság! És aki a padról beáll, eldönti a mérkőzést! Hajrá, Magyarország!” - ez hangzott el Szalai beszédében, amit a társaihoz intézett még 2020 novemberében.

Ekkor épp vírushelyzet uralta a világot, az Izlandok elleni pótselejtező is zártkapus volt.

"Ez egy lehetőség és egy öröm, hogy mindenkinek olyan munkája van, hogy egy mérkőzés alatt ezt az egész évet meg tudjuk változtatni” - mondta Ádám, mint egy igazi csapatvezér.

Valószínűleg ez is kellett hozzá, hogy Marco Rossi hiányában, a pótselejtezőt megnyerjük 2:1-re, és ott legyünk a 2021-es Európa-bajnokságon.

FRISSÍTÉS: Szalai gólja Németország ellen

Neked mi jut eszedbe Szalai Ádámról? Oszd meg velünk véleményed a lap alján!

Borítókép: Szalai Ádám (Fotó: Laszlo Szirtesi / Shutterstock.com)

10.000 forint ingyenes fogadás - Exkluzív ajánlat!

Amennyiben általunk regisztrálsz az Unibet fogadóirodához, akkor egy extra 10.000 forint értékű ingyenes fogadásban is részesülhetsz!

Unibet regisztráció Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.orgHozzászólások 6

Várda64
Várda64
2022 szept 23. 17:45

Én is a Real Madrid Castillánál töltött időszaka óta követtem a pályafutását, mert az egy haverom irodája közvetítette oda. Nem volt egy labdazsonglőr, mert nem egyszer láttam tőle olyat, hogy labdakezelés közben orrba verte a labda, de a mentalitása és a töretlen győzni akarása miatt én sokakkal ellentétben szimpatizáltam vele. Szurkolok neki, hogy sikerüljön szépen búcsúznia a meggypiros meztől.

Admin
Admin
2022 szept 24. 08:52

Szerintem a tegnapi németek elleni gólja, ami egyben győzelmet is jelentett, a lehető legszebb zárás, az utolsó találkozó kimenetelétől függetlenül. Szép volt Ádi, szép volt srácok!

grof19
grof19
2022 szept 24. 15:57

Valóban így van ez egy nagyon szép búcsúzása lesz Szalai Ádámnak. Nagyszerű játékos és csapatkapitány volt és az is marad örökre. Nagyon szép volt bizony az egész csapattól!

robmiller
robmiller
2022 szept 24. 16:52

Én arra leszek kíváncsi, hogy ha adjad Úristen bejutunk a nagydöntőbe, akkor még kitolná-e a válogatottságát arra az egy, vagy le se írom hány meccsre xDDD Szerintem oda még mennie kellene, ha úgy alakul, de ez a jövő zenéje. Nekem akkor sem lesz hiányérzetem, ha az olaszok ellen most ez nem jön össze, bár az az érzésem, hogy leszünk olyan tökösek, és még őket is meg akarjuk b.szni itthon xDDD Egyszerűen őrület, hogy csapatként mennyire ütőképes ez a sztárokat nélkülöző válogatott.

oakland23
oakland23
2022 szept 25. 13:14

Szalai Ádám, a srác, aki többet színészkedett, mint Neymar Jr. Nem pejoratív értelemben, de nekem róla pár év múlva biztos ez fog megmaradni.

elektroD
elektroD
2022 szept 26. 03:57

Még egy ingyen élő, csak a bicska nyílik ki az ember zsebébe egy focista neve hallatára.

Szólj hozzá

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned. Nem vagy fórumtag?

10.000 forint ingyenes fogadás - Exkluzív ajánlat!

  • Amennyiben általunk regisztrálsz az Unibet fogadóirodához, akkor egy extra 10.000 forint értékű ingyenes fogadásban is részesülhetsz!

Unibet útmutató
Unibet regisztráció
18+ Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősségteljesen! BeGambleAware.org

Magyar Labdarúgó Válogatott 2022

Admin hozzászólt
2022 szept 26. 14:18
SPF Előzetes hozzászólt
2022 szept 24. 16:48
Igazi gálameccset játszhat a magyar válogatott (Podcast)

Hétfőn este a csoportelsőségért vív harcot az olaszokkal Nemzeti Tizenegyünk! Olvasd tovább
Admin hozzászólt
2022 szept 24. 09:01

Még több Foci