Elérkeztünk az egyenes kieséses szakaszhoz az Ázsia Kupán is, ahol a nyolcaddöntőben rangadót rendeznek, két merőben különböző felfogású nemzet csaphat össze, akár döntőnek is beillene a Szaúd-Arábia - Dél-Korea párosítás.

jan 30. 17:00 Közvetítés:

Nincs előtérben az Ázsia Kupa

Ha az Afrikai Nemzetek Kupája háttérbe szorul a topligák miatt, akkor mit szóljanak Ázsiában, ahol hiába rendeznek tornát a legnépesebb kontinensen, senkit sem érdekel. A házigazda Katar a 2022-es világbajnokság után, újabb nagy nemzetközi tornát rendezhet meg, egyelőre félház előtt. A mérkőzések iránt nincsen nagy kereslet, bár a 20-25 ezres látogatott impozánsnak tűnik elsőre, de a stadionok minimum 40-45 ezer fő befogására alkalmasak. Az összképet árnyalja, hogy a házigazda Katar mérkőzéseire mondhatni kötelező menni, így ott előfordult a 80 ezer néző is, míg mondjuk egy Thaiföld - Kirgizisztán derbin csak 4500-an voltak, nem is értjük, miért. 

Szaúd-Arábia nagy lehetősége?

A 2022-es katari-vb-n az egyik óriási meglepetést a szaúdiak szolgáltatták, mikor az első körben legyőzték a végső győztes Argentínát. Akkor azt gondoltuk, hogy azon a tornán akár többre is képesek lehetnek, de végül a csoportból sem sikerült a továbbjutás. A válogatott játékosai csak a hazai, most már világszerte ismert bajnokságban játszanak, ha szerepet kapnak a sztárok mellett. Az összevásárolt szaúdi ligából időközben már elkezdtek távozni az európai légiósok, megunták azt az életet, ami Szaúd-Arábiában várja őket. 

Az országnak viszont komoly terveik vannak, világbajnokságot rendeznek 2034-ben, miközben sportnagyhatalom szeretnének lenni, mindezt pedig temérdek pénzzel próbálják elérni. Eltekintve ezektől, Szaúd-Arábia bizonyítani akar az idei Ázsia Kupán, mert az elmúlt másfél évtizedben nem remekeltek. Szerencséjük most sincs, mert a legnehezebb ágat kapták, csoda lenne, ha döntőig jutnának. A csoportkört megoldották, lényegesen könnyebb ellenfelekkel szemben sem volt meggyőző a játékuk.

Dél-Korea végre Ázsia Kupát nyerne

Utoljára 1960-ban volt a kontinens legjobbja Dél-Korea, ami azért megdöbbentő, mert a válogatott több ízben rendelkezett a legerősebb kerettel Ázsiában. Ha megnézzük, most is ők az egyik nagy esélyesei a tornának, nem véletlenül, Ázsia legjobb játékosai náluk játszanak, ráadásul az Ázsia Kupán is képviseltetik magukat: Son Heung-min, Kim Min-jae és Hwang Hee-chan is a keret tagja. Minden csapatrészben van tehát egy európai topligás, klasszisnak tekinthető játékosuk. 

A csoportkört Bahrein ellen jól kezdték, majd Jordánia és Malajzia ellen két érthetetlen döntetlen, szenvedős játék, utolsó percekben egyenlítés. Ennek ellenére csak 1.73-ért fogadhatunk a győzelmükre, amiben semmi érték nincsen. Inkább érdemes kockáztatni és a gólok piacát választani, Dél-Korea nem fog védekezni ilyen támadóegységgel, míg Szaúd-Arábia nem biztos, hogy tartani tudja majd Sonékat. 

  • Szaúd-Arábia - Dél-Korea tipp

    2,5 gól felett
    Unibet
    2.05

100% befizetési bónusz akár 300 RON-ig + 200 ingyenes pörgetés

Az új Unibet játékosok akár egy 300 RON értékű befizetési bónuszban, valamint 200 ingyenes pörgetésben is részesülhetnek.

Unibet regisztráció Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

hírdetés

Borítókép: Son Heung-Min (Fotó: Daniel.08 / Shutterstock.com)