Nagyon nem így tervezte sem a házigazda Elefántcsontpart, sem a címvédő Szenegált ezt a tornát. Arra gondolunk, hogy rögtön az egyenes kieséses szakasz első meccsén össze kell csapniuk, ahol bármi megtörténhet. 

jan 29. 21:00 Közvetítés: Unibet

Kedvezőtlen összjáték Szenegál számára

Minden bizonnyal úgy kalkuláltak Aliou Cissé és fiai, hogy majd csoport első helyén továbbjutva, viszonylag könnyű ellenfelekkel eljutnak a legjobb négybe, addigra már a forma is rendben lesz, jöhet a címvédés. Az Afrikai Nemzetek Kupája idei legnagyobb favoritja ugyanis megint Szenegál, aki a 2021-es tornát is megnyerte. A gárda szervezett, jól védekeznek, masszív középpályával és gyors támadósorral rendelkeznek. Az élet azonban komoly kihívás elé állította őket, ugyanis Elefántcsontpart a csoportkörben összeomlott, így már a nyolcaddöntőben összemérheti erejét a két válogatott, győztes pedig a Mali - Burkina Faso találkozó továbbjutóját kapja, szintén nem lesz sétagalopp.

Tartalékoltak Manéék

Eddig százszázalékos Szenegál, megnyerték az összes csoportmeccsüket, 8-1-es gólkülönbséget prezentáltak, egyik mérkőzésükön sem volt veszélyben a győzelem. Kamerun ellen úgy nyertek 3-1-re, hogy hagyták focizni a riválist, míg a gólokat Szenegál szerezte. Az utolsó csoportmérkőzéstől okkal tarthattak, hiszen Serhou Guirassy révén visszatért a rivális legjobbja. 

Szenegál Elefántcsontpart
Sadio Mane (Fotó: Maciej Rogowski Photo/Shutterstock.com)

Guinea azonban értékelhető helyzetet sem tudott felmutatni, ez pedig a hatékony szenegáli védekezést dicséri. Szenegál 2-0-ra nyert, hiába csak a második félidőben szerezték a gólokat, végig kézben tartották a találkozót, első félidőben úgy volt 50%-ban a labda Guineánál, hogy nem jutottak el kapura lövésig, ami ilyen csoda faktornak tekinthető. Aliou Cissé együttese szervezett, ráadásul még nem is erőltették meg magukat.

Elefántcsontpart: Mi történt?

A házigazda számára minden jól kezdődött, első mérkőzésen nyertek 2-0-ra, kérdés sem fért a sikerükhöz. Ezek után mi történt, arra viszont nehéz okosat írni. Nigéria ellen kikaptak 1-0-ra úgy, hogy sok helyzetet dolgoztak ki, de pontatlanok voltak. A továbbjutás szempontjából így fontossá vált az utolsó csoportmeccsük, ahol minimális elvárás volt a győzelem, ehhez képest nagyon más történt. 

Egyenlítői-Guinea 4-0-ra győzte le Elefántcsontpartot, mindezt 32%-os labdabirtoklásból és 1.32-es xG-mutatóval. Érthető, ha felhúzod a szemöldököd, mert az ellenfél minden statisztikai mutatóban jobban teljesített, több nagyobb helyzetük volt, többet volt náluk a labda. Ezek azonban nem jelentettek semmit, Nicolas Pépé hatalmas helyzetet hagyott ki a 30. percben, majd jött a teljes döbbenet, amitől még Didier Drogba sem tért magához a lelátón. 

Elefántcsontpart ugyanis szerzett két lesgólt, miközben Egyenlítői-Guinea négy szabályosat. Kontrából, szabadrúgásból, felépített támadás végén, teljesen mindegy volt, házigazda védelme darabjaira hullott. Emellett pedig kihagytak egy csomó helyzetet. Elefántcsontpart nem volt meggyőző, ráadásul most megkapták a létező legerősebb ellenfelet, így mi a címvédő továbbjutását várjuk a hétfő esti derbin. 

  • Szenegál - Elefántcsontpart tipp

    Szenegál nyer
    Unibet
    2.50

100% befizetési bónusz akár 300 RON-ig + 200 ingyenes pörgetés

Az új Unibet játékosok akár egy 300 RON értékű befizetési bónuszban, valamint 200 ingyenes pörgetésben is részesülhetnek.

Unibet regisztráció Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

hírdetés

Borítókép: Sadio Mane (Fotó: Maciej Rogowski Photo/Shutterstock.com)