Az Euroliga csütörtöki kínálatában szerepel egy parázs szerb derbi, ahol garantált a feszültség, illetve két formáját visszanyerő csapat is, amelyek akár még a végső győzelemre is reális eséllyel pályázhatnak. 

Partizan - Crvena: Rangadó az életben maradásért

Egy szerb derbi sosem nyugodt, mindig történik valami. Most a szokásosnál is nagyobb a tét, ugyanis a két csapat nem az Adria Ligában méri össze erejét, hanem az Euroligában, ahol ezen a találkozón még akár az is múlhat, ki szerepel tavasszal a rájátszásban. A két csapat ugyanis nincsen sokkal lemaradva a rájátszást érő helyekről. Amelyikük nyeri ezt a találkozót, annak még talán lehet esélye megszerezni azt a bizonyos 8. helyet. 

A Partizan a favorit, mivel hazai pályán játszik, de zsinórban három vereségnél tartanak az Euroligában, míg a Crvena Zvezda az underdog, pedig négy meccses győzelmi szériát tudhatnak maguk mögött. Hogy is van ez? A Partizan esetében óriási a kontraszt a hazai és az idegenbeli teljesítményük között, ráadásul a legutóbbi három vereségük is csalóka. Ebből kettő idegenben, ráadásul az Euroliga két topcsapata ellen (Barcelona és Real Madrid).

A Valenciától hazai környezetben kaptak ki, de az a találkozó a hosszabbításban dőlt el. Kaotikus mérkőzés volt, Valencia már a rendes játékidőben nyerhetett volna, de a végső tripla kimaradt. A hosszabbításban viszont a szerbek dobhattak volna a győzelemért, ha az utolsó támadás közben nem veszítik el a labdát. Ilyen hibák most nem engedhetőek meg a Crvenával szemben. 

Hiába tehát a kedvező előjelek a vendégek számára, idegenben nem túl acélos a játékuk. Az Euroliga egyik leggyengébb triplázói (32%-os mutatóval), védekezésben rendre szétszedik őket az ellenfelek. A zsinórban megszerzett négy győzelmük is kissé csalóka, mert az ASVEL - Maccabi - Virtus - Alba trióból talán jelenleg az izraeli csapat volt a legjobb állapotban, de ők sem kiemelkedőek. Ha mindenáron fogadni akarunk, akkor inkább egy hazai győzelmet érdemes preferálni. 

Real Madrid - Monaco: Jó formába kerültek

Mindkét csapat jól kezdte a szezont, majd jött egy visszaesés, de úgy tűnik, mostanra lábaltak ki belőle. A Monacónál ez szorosan kapcsolódik Mike James teljesítményéhez, akinél most újból egy jobb periódus kezdődött el. Miért nem szabad azonban rájuk fogadni? Azért, mert hat napon belül ez lesz a harmadik meccsük, hála a francia bajnokság naptárának. Ez egy olyan megterhelés, amit még ez a csapat sem fog bírni (az elmúlt 10 napra vetítve, ez lesz a hatodik meccsük). 

A másik oldalon ugyanis egy hétről hétre egyre jobb formába kerülő Real Madrid lesz. Akár 5-6 játékosuk is képes 10, sőt 15 pont feletti teljesítményre, triplázásuk is 45-50% körül mozog. A Fenerbahce otthonában elért sikert jelenleg óriási skalpnak számít, hiszen a törökök voltak a legjobb formában lévő csapat az Euroligában. Működnek a pick and rollok Musa és Tavares révén, Llull és Hezonja is jó formának örvend, egyben van a csapat. 

Olyan mély a rotációjuk, hogy meg sem érződik a kereten a kettős terhelés, ráadásul nekik nem kellett az elmúlt napokban két mérkőzést is játszani, nem úgy, mint a hercegségbeli csapatnak. Ezért is gondoljuk azt, hogy a madridiak a fáradt vendégek ellen viszonylag sima sikert aratnak majd, főleg, mert a Real Madrid perimétere képes megállítani Mike Jamest. 

Kapcsolódó mérkőzések:

  • Real Madrid Baloncesto - AS Monaco Tipp

    Real Madrid -4,5 ponttal + Real Madrid 78,5 pont felett
    Bet365
    1.71

Számlanyitási ajánlat

Akár 15.000 Ft fogadási kreditekben új bet365 ügyfeleknek. Feltételek, időhatárok és kivételek érvényesek.

Bet365 regisztráció Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

hirdetés