A jelenlegi formák és erőviszonyok alapján a Szerbia - Kanada mérkőzés egy döntőnek is beillik. Az egyik oldalon egy szupersztár, míg a másikon egy bizonyítani akaró, sztárjait nélkülöző gárda küzd a fináléba jutásért.

szept 8. 10:45 Közvetítés: UnibetBet365
Tipp: Filip Petrusev 4,5 lepattanó alatt
Unibet
1.60

Kanada: Shai megoldja egyedül

Ha a csapatodban van a torna egyik legjobb játékosa, aki egymaga képes meccseket nyerni, akkor könnyű dolgod van. Ezt gondolhatták a kanadai stábnál is, hiszen megint mindent Shai Gilgeous-Alexander intézett. Egysíkú a gárda, de eredményes, hiszen már elődöntősök. Szlovénia ellen végül behúzták a győzelmet, egy újabb remek második félidőnek köszönhetően, illetve jött a szokásos Shai remeklés. 

A mérkőzés ettől függetlenül véleményes volt, mert a szlovénok esetében sokszor elmaradt a fújás, hiába reklamált Luka Doncic, végül annyit tudott elérni, hogy a bírókat sikerült magára haragítani, kapott egy technikait és a véleményes szituációkkal sem foglalkoztak. Azonban, nem ez volt a döntő tényező, hanem az, hogy Kanada jobban játszott, limitálták a szlovén zsenit, kikapcsolták Mike Tobeyt, aki teljesen használhatatlan volt ezen a találkozón. 

Ez utóbbi intő jel lehet majd a szerbeknek is, ugyanis nem ez az első alkalom, hogy a kanadai szívós védekezés teljesen kiveszi a pályáról az ellenfél legjobbjait, nem melleleg pedig a magasemberekkel szemben is kiválóan védekeznek. Ha pedig a támadóoldalt nézzük, akkor azért Shai mellé felnőtt RJ Barrett is, illetve Dillon Brooks a védekezés mellett, támadásban is mutatott dolgokat, jó hatékonysággal dobott. 

Szerbia: Amikor kell, akkor odateszik magukat

Nem számítottunk rá, hogy Szerbia épp a litvánok ellen szívja fel magát, összeáll a védekezés, minden klappol és kiütik a riválist. Ezt csúnyán benéztük, nincs mit szépíteni rajta, ez a világbajnokság ilyen, nem lehet bízni abban, hogy egy gárda képes végig egyenletes játékkal sikereket elérni. Óriási hullámvölgyek vannak, sok-sok meglepetéssel, talán nem véletlen az sem, hogy több, mint 15 darab 3.00-as szorzót meghaladó underdog siker volt eddig (20% feletti mutató).

A szerbek pedig hol kiválóan dobnak, hol pedig teljesen átlagos a teljesítményük, ami mellé még a védekezés sem működött. A litvánokkal szemben viszont minden összeállt, limitálták a világbajnokság egyik legjobb és leghatékonyabb támadószekcióját, ezzel pedig bejelentkeztek az aranyéremre. Azonban azt ne felejtsük, hogy a szerbek még mindig tudnak úgy játszani, mint az olaszok ellen, ahol hiába voltak óriási favoritok, simán kikaptak. 

Teljes bizonytalanság

Miért nehéz fogadni erre az elődöntőre? Mert bármi előfordulhat, kiütéses kanadai vagy szerb siker, fizikális, kevés pontot hozó mérkőzés, esetleg egy pontzuhatag, ahol 180 pont fölé jutnak a csapatok. Írhatnánk nagyon okos dolgokat, de jól látható, hogy ezen a világbajnokságon az esetek jelentős részében borul a meccs előtti elképzelés. A franciákat például 30 ponttal ütötték ki a kanadaiak, minden rangadójukat megnyerték, de mi történik, ha Shai épp most fog ki rossz napot?

Az egyéni teljesítményekre koncentrálunk újfent, a szerbek centere, Filip Petrusev kerül középpontba. Elsősorban az olyan csapatokkal szemben tartható fent, ahol akadnak magasemberek, viszont, ha az ellenfél mozgékony és alacsonyabb szerkezetben játszik (mint Kanada), akkor Petrusev jobbára a padon pihen. Képes 14-17 pontot beszórni, viszont lepattanóknál nem annyira remekel. A kanadaiak egyik fontos játékeleme a hatékonyság, viszonylag kevesen villognak ellenük lepattanók terén, Petrusev pedig eddig csak két meccsen játszott többet 15 percnél (egyiken se jutott 21 perc fölé), mindössze egyetlen találkozó volt, ahol elérte az 5 lepattanót. 

  • Szerbia - Kanada tipp

    Filip Petrusev 4,5 lepattanó alatt
    Unibet
    1.60

20.000 Ft sportfogadás üdvözlő bónusz + 60 ingyen pörgetés + 10.000 Ft ingyenes fogadás

Az új Unibet játékosok akár egy 20.000 Ft értékű befizetési bónuszban, valamint 60 ingyen pörgetésben részesülhetnek, sőt ha általunk regisztrálnak és befizetnek akkor 10.000 Ft ingyenes fogadást is kapnak!

Unibet regisztráció Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

hírdetés