Sok magyar szurkoló fejében ez a kérdés merül a Foci Eb 2024 ezen mérkőzése kapcsán, pedig egyébként még egy jó meccs is kerekedhet belőle. Ennél kiélezettebb csoport nincs az egész tornán, hiszen az utolsó kör előtt minden válogatottnak három pontja van. Figyelhetik a másik meccset, és beérhetik döntetlennel ha ott jól alakul minden, vagy éppenséggel rámennek a győzelemre, és akkor a győztes fél biztosan továbbjut.

jún 26. 18:00
Tipp: Dupla esély X2
Unibet
1.34
Tipp: Legalább 3 lapot kiosztanak
Rabona
1.45

Románia gólzáporos első sikere sokat érhet

Jól kezdte az Európa-bajnokságot a román válogatott, talán őket is, de a szurkolóikat mindenképp meglepte a dolog. Hiszen a selejtezők alatt 10 fordulót követően 16 gólt szereztek, bár az is igaz, hogy ezzel megnyerték a csoportjukat. Megelőzték a 22 találatig jutó Svájcot, és így jutottak ki a németországi tornára. Azért hozom fel a gólokat, mert nem igazán volt kiemelkedő gólszerzőjük, nyerőemberük, valahogy úgy haladtak előre. Stílusban is inkább védekező, ellentámadó, sok izgalmat nem hozó játékkal jutottak ki.

Aztán a kontinensviadalt ehhez képest 3 góllal, rengeteg lövéssel kezdték a Románia - Ukrajna mérkőzésen az első körben. Ahogy lentebb látható is, bátran lőttek kapura akár távolról, szereztek szép gólt és igazából simán verték meg az ukrán válogatottat. A stílus annyiban nem változott, hogy a labdabirtoklás továbbra sem érdekelte őket, csak 34%-ban volt náluk a játékszer. Illetve a védekező, de hatékonyan ellentámadó hozzáállást az is jelzi, hogy az xG mutató, tehát várható gólok száma esetükben 1.32-es volt, ehhez képest 3-szor voltak eredményesek.

A második fordulóban a Belgium - Románia mérkőzés már nem sikerült jól szomszédaink számára, ugyanis 2:0-s vereséget szenvedtek. Továbbra sem birtokolták a labdát, viszont támadásban visszaestek. Kevesebb lövéssel próbálkoztak, kevesebb helyzetük volt és hatékonyságuk sem volt annyira magas. Viszont jól mutatja az a 3 szerzett gól erejét, hogy az Eb 2024 csoportjaiban a rangsorolási szempontok között a szerzett gólok, majd a gólarány a legfontosabbak. Így aztán Románia számára egy döntetlen is továbbjutást érhet.

Szlovákia meglepő módon legyőzte Belgiumot

Jól indult a torna a másik szomszédunknak is, hiszen a Belgium - Szlovákia mérkőzés meglepő eredménnyel zárult. Egy korai szlovák gólt követően meg tudták tartani ezt az előnyt végig és megnyerték a meccset. Akkor azt említettük előzetesen, hogy hatalmas baklövésként Thibaut Courtois otthon maradt a belgáknál, de az igazi balszerencse Romelu Lukaku teljesítményét érte utol. Lukaku ugyanis szerzett két gólt Szlovákia ellen, de mindkettőt érvénytelenítette a VAR-ítélet, emellett pedig sok helyzetet kihagyott.

A belgák esetében az xG közel kettes volt, míg a szlovákoknál 0.58 lett úgy, hogy a második félidőre teljesen visszaesett a szlovák támadóerő. Azért bőven mondhatjuk ezt egy szerencsés győzelemnek, még ha alább egy elemzésben a középpálya sikerének is tulajdonítják a dolgot. Ha nincs Ivan Schranz találata a 7. percben, akkor nyitottabb taktikára lett volna szükség, és most nem is a belgák ellen fontos ez, hanem pont Romániával szemben.

Románia ellen ugyanis nem lesz elég, hogy kivárásra játszanak és nem támadnak. Nagyon hasonló abban a két válogatott, hogy szereti átadni a kezdeményezést az ellenfélnek. Majd ezt követően védekeznek és várnak a kontrázási lehetőségre. Amihez viszont jó befejezések, magas hatékonyság kell, mert ugyebár kevés helyzettel jár ez a stílus. Ebben szerintem Szlovákia gyengébb, mint Románia, és ezért lesz érdekes látni, hogy ha támadniuk kell Schranzéknak, akkor mi történik velük és a védelmükkel.

Szlovákia - Románia felállások és taktika

Szlovákia várható kezdőcsapata

Azért kíváncsi leszek, hogy a szurkolói zónákban és Eb-teraszokon mennyire fogja érdekelni a magyar szurkolókat a szlovák kezdőcsapat. Mindenesetre látszik a felállásukon, hogy inkább defenzív, négy védős rendszerük előtt egy ötfős sűrű középpálya van. Elől pedig marad egy szem csatár, Róbert Bozeník, aki az első két meccsen nagyjából semmit nem csinált. Le is cserélték mindkét esetben. Azért tegyük hozzá, hogy alapvetően ez egy 4-3-3-as felállás, de Lukás Haraslín és Ivan Schranz azért besegít hátra, és visszavontabban játszik, mint Bozeník.

Szlovák válogatott felállás Eb 2024 (2407800595,2465592781,2445222033)
Fotó: BOLDG/Shutterstock, tomambroz/Shutterstock, ArtDesign Illustration/Shutterstock

Középen van egy hármas, Stanislav Lobotka, Juraj Kucka és Ondrej Duda révén. Ők mindenesek lényegében, hiszen támadásokat szerveznek, kulcspasszokat adnak. Ugyanakkor a védekezésbe is besegítenek, szerelnek, labdákat csennek az ellenféltől, tehát szűrik a feléjük érkező offenzívákat, ha tudják. A védősor négyes, fellépnek a támadásokhoz, tőlük is jöhet távoli lövés, mondjuk második hullámban. Kapuban pedig Martin Dúbravka védi a szlovák hálót, a belgák ellen például a meccs egyik legjobbja volt. Tehát megbízható kapusnak mondható, aki képes bravúrokra.

Foci Eb 2024 Tippjáték: Vedd ki részed te is a 150.000 Ft-os nyereményalapból
Tippelj, szurkolj, gyűjtsd a pontokat és zárd a versenyt a legjobbak között a 2024-es foci Eb során, és ezáltal te is részesülhetsz ingyenes fogadásban az Unibet jóvoltából.
Tipp beküldése

Románia várható kezdőcsapata

Képünkkel ellentétben a románok a 4-1-4-1-es felállást szeretik, ahol nem jutott egyelőre hely a csatár poszton George Puscasnak, aki helyett Denis Dragus játszik. Ráadásul jó formában van, szerzett már gólt, adott kulcspasszokat és ültek a cselei is. Azért ő is visszaesett a második körre, ahogy az egész román támadórészleg. Dennis Man gólpasszai és jó megoldásai kitűntek az első körben, aztán a második fordulóban már szinte semmit sem csinált.

Román válogatott felállás Eb 2024 (2407800595,2465592781,2445222033)
Fotó: BOLDG/Shutterstock, tomambroz/Shutterstock, ArtDesign Illustration/Shutterstock

Nicolae Stanciu is kitűnt a nyitókörben a középpályán, szép gólt is szerzett, aztán teljesen visszaesett. Alapvetően ez jellemző a román csapatra, hogy jól sikerült a kezdés, aztán talán ők maguk is, meg komplett Románia várta a folytatást. Ami nem következett be, Belgium ellen már tompák voltak támadásban, és a védelem sem volt tökéletes, mert Florin Nitának bőven akadt dolga. A román hálóőr Belgium ellen 7 védést mutatott be.

Szlovákia - Románia élő közvetítés, helyszín és időpont

Hol látható a Szlovákia - Románia mérkőzés? A csoportok utolsó fordulójában a mérkőzések egy időpontban kezdődnek, ezért aztán mindkét meccset az adott kvartettből nem tudja az M4 Sport közvetíteni. Ilyenkor az érdekesebb meccs megy a főcsatornára, a másik pedig a Duna Worldön lesz látható, ami M4 Sport plusz lesz erre az időre. A szlovák - román meccs is a 2024-es foci-Eb E csoportjában a kevésbé érdekes, ezért az M4 Sport + közvetíti.

 • Időpont: 2024.06.21. - 15:00 
 • Helyszín: Deutsche Bank Park, Frankfurt (48.057 férőhelyes)
 • Élő közvetítés: M4 Sport + azaz Duna World (HU), Pro TV (RO), ServusTV (AT), Markiza TV (SK), Arena TV (RS)

Játékvezető a szlovák - ukrán mérkőzésen

Daniel Siebert (német): Nem tudom te mit csináltál 14 évesen, de Daniel Siebert német játékvezető akkor tette le a játékvezetői vizsgát. Ezt követően elindul felfelé szakmai minőségében, hiszen 2012 óta a Bundesligában vezet meccseket, majd 2018-tól kezdve pedig a Bajnokok Ligájában is láthatjuk. Nem rajzolódik ki egyértelmű minta nála, simán kiosztja a pirosat és büntetőt is ítél, ha úgy alakul.

Daniel Siebert 2023/24-es mérlege: 33 mérkőzés / 147 sárga lap / 6 piros lap / 8 megítélt tizenegyes

Szlovákia - Románia tippek és esélyek

Azt gondolom jobb csapata van Romániának, ezért aztán nem fogja hagyni elúszni a továbbjutás lehetőségét. Ezt egy biztonságos formában is meg lehet fogadni, például dupla esély X2-re tesszük a pénzünk az Unibet fogadóiroda kínálatában. Ez annyit jelent, hogy döntetlen lesz a vége vagy nyer Románia. Tehát úgy tippelem, hogy a román továbbjutási esélyek magasak.

 • Dupla esély X2 1.34
 • Legalább 3 lapot kiosztanak 1.45

Mivel két defenzív csapatról van szó, ezért bizony nem lennék egyik játékos bokája helyében sem. Simán menni fog a mezőnymunka vagy ahogy szokták mondani, taktikai harc a pályán. Ez pedig könnyen eredményezhet lapokat, főleg ha vezetést szerez valamelyik fél. Akkor már kiemelten mennek majd a színészkedések, időhúzások, amik mind-mind lapokat eredményezhetnek. Van is erre kínálat bőven a Rabona fogadóirodánál.

Megnövelt oddsok  
Ivan Schranz szerzi az első gólt 12.50
Mindkét csapat szerez gólt és több mint 2,5 gól lesz a meccsen 4.00

A cikkben közölt oddsok a(z) Unibet fogadóirodától származnak és a következő időpontban voltak érvényesek: 2024 június 25. 7:24 UTC.

 • Szlovákia - Románia tippek

  Dupla esély X2
  Unibet
  1.34
 • Legalább 3 lapot kiosztanak
  Rabona
  1.45

20.000 Ft sportfogadás üdvözlő bónusz + 60 ingyen pörgetés + 10.000 Ft ingyenes fogadás

Az új Unibet játékosok akár egy 20.000 Ft értékű befizetési bónuszban, valamint 60 ingyen pörgetésben részesülhetnek, sőt ha általunk regisztrálnak és befizetnek akkor 10.000 Ft ingyenes fogadást is kapnak!

Unibet regisztráció Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

hírdetés

Borítókép: Fotó: ArtDesign Illustration/Shutterstock, xalien/Shutterstock