Úgy tűnik, hogy az Egyesült Államok szépen elkapja a fonalat a torna végére, de mire lesz ez elég? Következnek férfi kosárlabdában az elődöntők!

Franciaország - Szlovénia

A szlovénok a németek elleni elődöntőben érvényesítették a papírformát, mindezt úgy, hogy Doncic megint nem hozott annyira extra teljesítményt, de nem is volt rá szükség. Tobey újból kiváló játékot tett le az asztalra. A spanyolok ellen Cancar szórta a pontokat, most Zoran Dragic lépett előtt. Szinte az összes "személyzetisnek" volt már jobb meccse a szlovénoknál, könnyen előfordulhat, hogy az eddig gyengébb teljesítményt mutató Jaka Blazic lesz a franciák elleni nyerőember. 

A franciák szenvedtek az olaszok ellen, látszott, hogy a Vincent Collet által elképzelt magas szerkezet nem működik, váltottak small-ball-ra, így tudták behúzni a meccset. Az biztos, hogy a gallok sokat nem tudtak tartalékolni, szinte végig koncentrálni kellett az olaszok elleni derbin. A szlovénok jóval dinamikusabbak, ha mindig akad Doncic és Tobey mellett egy-egy játékos, aki besegít, akkor nehéz dolguk van a riválisoknak. A franciák a jó védekezésben bízhatnak, emiatt a kevés pontos meccsre törekedhetnek (178,5 pont alatt: 1.68), de nagyobb érték lehet a szlovén sikerben, főleg akkor, ha esnek a triplák (szlovén győzelem: 1.67). 

Egyesült Államok - Ausztrália

A felkészülés során Ausztrália legyőzte a Team USA-t, aminek híre bejárta a világot. Hibátlan produkciót mutattak be az elődöntőig, aminek csúcspontja az Argentína elleni siker volt a negyeddöntőben. A játékuk a kulcsa a védekezés és a sebesség, ebben a mezőny legjobbjai közé tartoznak. Esetleg a franciák képesek még olyan szívós defenzív játékra, mint az ausztrálok. Támadójátékuk nem kiemelkedően jó, de amit védőoldalon mutatnak, azzal reális az esélyük akár a döntőre is. 

Az Egyesült Államok a kezdeti gyengélkedés után, elkapta a fonalat, de a spanyolok ellen volt egy komoly rövidzárlat. Ehhez Ricky Rubio fantasztikus játéka, illetve a spanyolok fegyelmezett védekezése kellett (ami rövid ideig működött). Kevin Durant lépett ekkor elő, aki győzelemre vezette az Egyesült Államokat. Hiába volt Rubio kiváló, ha a többi spanyol játékos nem tudott hozzá felnőni, védekezésben szétestek.

Ez egy intő jel lehet az ausztrálok számára, hogy végig szívósan kell védekezni, ez lehet az alapja, hogy megszorongassák Popovich legénységét. A spanyolokra a hendikep nem működött, ausztrálokra is ugyanígy 11-12 pont körül kínálnak, ezt is nehéz kihagyni, mert egy fokkal erősebbek fejben (+11,5 pont: 1.91). Az viszont ellenük szól, hogy nincsenek olyan játékosaik (2-3 ember), akik képesek felváltva feltörni az amerikaiak védekezését. 

Borítókép: Rudy Gobert. Fotó: Marcos Mesa Sam Wordley/Shutterstock.com

Számlanyitási ajánlat

Akár 15.000 Ft fogadási kreditekben új bet365 ügyfeleknek. Feltételek, időhatárok és kivételek érvényesek.

Bet365 regisztráció Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org