Fogadhatunk arra, hogy Erling Braut Haaland lesz a legeredményesebb európai góllövő. Jelenleg az élmezőnyben van, de komoly verseny várható, igazi világklasszisokkal.

Nem mindennapi teljesítmény úgy kezdeni a Bajnokok Ligájában, hogy első meccsen kapásból mesterhármast rúg valaki. Erling Haalandnak ez összejött, ráadásul egy félidő alatt. Ezzel rögtön élmezőnybe került a BL-gólkirályi cím fogadási kínálatában, Messit és Ronaldót követve, 10-es szorzón tippelhetünk a Salzburg támadójára. Felnőtt pályafutását a norvég másodosztályú Bryne FK csapatában kezdte, 16 meccsen egyetlen gólt sem szerezve. Ezt követően jött egy átigazolás és az izomnövelés!

Ki lesz a BL-gólkirály?

Messi 7.00 Ronaldo 7.00 Haaland 10.00

Ole Gunnar Solskjaer lett az edzője a Molde csapatánál, akinél jobb mentor nem kell egy csatárnak. Ekkor még mindig csak 17 éves volt Erling, akinek fizikai fejlődése meghozta a gólokat is. 39 meccsen 14 találatig jutott, érdekesség, hogy góljainak közel egyharmadát egyetlen meccsen lőtte, a Brann ellen. Ez az egy meccsen több találat úgy néz ki szokás nála, U20-as vb-meccsen Hondurasnak például 9 gólt lőtt, de érdemes megnézni a legutóbbi időszakát is.

Annyira eredményes mostanában, hogy az Unibetnél külön fogadási kínálat került ki: Erling Haaland nyeri az Európai gólcipőt? 16-os szorzót nyerhetnénk azzal, ha ez sikerülne neki! Önbizalma megvan hozzá, és elnézve a Salzburg kimagasló erejét az osztrák bajnokságban, könnyen ott lehet a cím közelében. Ennek a pontvadászatnak nem olyan jó a szorzója, mint a Bundesligának például, ezért is előzi meg az aktuális listában Robert Lewandoski, a Bayern München játékosa.

Erik Sorga hiába szórja a gólokat, az észt bajnokságban szerzett találatok nem sokat érnek az Aranycipőért folytatott harcban. Lionel Messi nyerte meg legtöbbször az Aranycipőt, összesen hatszor. 1968 óta létezik ez a díj, amit ha korábban is kiosztottak volna, akkor olyanok is megnyerték volna, mint Dunai Antal, Kocsis Sándor vagy épp Puskás Ferenc. Norvég játékos még egyszer nyert, Erling Haaland lesz majd az első?

Erling Haaland nyeri az Aranycipőt?

Igen - 16.00 Nem - 1.01