A magyar válogatott legértékesebb játékosa soha nem látott magasságokba jutott, most épp a Manchester City otthonában léphet pályára a Bajnokok Ligájában.

Nem túl jó hír, hogy a Guardiola-alakulat szinte tökéletes összeállításában léphet pályára, a megszokott 4-3-3-ban, sok passzal, dominálva a mérkőzést. A védelemről Rúben Dias gondoskodik, előtte szűr Rodri és Ilkay Gündögan, míg az elől lévő Riyad Mahrezt, Ferran Torrest, és Raheem Sterlinget tömheti labdákkal Kevin De Bruyne. Vagy épp Jack Grealisht, esetleg Gabriel Jesust. Két csapatra elegendő sztárral rendelkeznek. A bajnokságban két 5:0-s, egyértelmű és magabiztos sikert követően jött a Leicester City elleni 1:0-s győzelem, de helyzeteik voltak ezen a találkozón is bőven.

Pep Guardiola. Fotó: sbonsi / Shutterstock.com

Ennél mélyebb és összetettebb kerettel nem igazán fognak szembenézni Szoboszlaiék, akik a Stuttgart 4:0-s legyőzése után visszaestek. Szolid vereség a Wolfsburg otthonában, és legutóbb kiütéses, reménytelen bukás a Bayern Münchennel szemben. Hazai pályán 4 gólt rámoltak nekik, a labdabirtoklásuk meddő fölényt eredményezett. Szoboszlai 79%-os passzhatékonysággal, kulcs átadások nélkül, egy szereléssel és a szögletes elvégzésével, nem igazán hozott kimagasló teljesítményt. Gulácsi Péter sem védett túlságosan jól, míg Wili Orbánt le is cserélték. Kicsit szétesve, nem jó előjelekkel utaznak Angliába.

Szerintem nyerni fog a Manchester City, az erre adott szorzó nem túl magas, de kombi szelvényen akár jól is mutathat. Nem hinném, hogy sok esélye lesz a német klubnak, de a Szoboszlai hullámra most felülök, és vele kapcsolatban tippelek. Arra fogadok, hogy egyszer eltalálja a Manchester City kapuját, ez nem kell hogy gól legyen, elég ha csak egy szabadrúgás során, Ederson kezébe lövi a lasztit. Erre azért van esély, ha engedik neki a pontrúgást elvégezni. Ilyen helyzet azért elő-elő szokott fordulni, mármint fault és szabadrúgás az ellenfél kapujának környékén.

Próbáld ki ingyenesen a Beat Drop játékot!

Válaszolj a kérdésekre és oszd be okosan a velük járó kezdőtőkét. A maximális megnyerhető összeg akár 1 000 000 euró is lehet!!

Regisztrálj itt Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

  • Manchester City - RB Leipzig Tipp

    Szoboszlai legalább egyszer eltalája a kaput