Elérkeztünk az vizes világbajnokság utolsó napjához, ami az úszó döntőket illeti. Az utolsó napon hét finálét rendeznek, igyekszünk pár döntőt részletesen is kifejteni. 

Újból nem léphetjük meg

A férfi 1500 méter döntőjére készültünk, mondván ugyanaz történik majd, mint 800 méteren, illetve tavaly a tokiói olimpián. A budapesti vb-n így levadásztunk egy 8.00-as szorzót, reménykedtünk benne, hogy az 1500 döntőre is benézik az oddsokat Robert Finke esetében, de tanultak a hibából. Mindössze 1.83 és 2.50 között mozgott az amerikai szorzója, aki a legjobb hajrával rendelkezik. Ezt most már a világ is tudja, így szinte evidens, ha ott tud maradni Romanchuk - Wellbrock - Paltrinieri trióval a végéig, akkor valószínűleg "levadássza" őket, megnyeri az 1500 métert. Aki beleszólhat még a versenybe, az a német Martens. 

Férfiak 50 méteres hátúszásában amerikai csatát várnak, minden azon múlik, hogy Armstrong vagy Ress kapja el jobban a rajtot (2.10 - 2.10), fej-fej mellett tehát a szorzók, ha mondani kéne valakit, akkor mi Armstrong mellett tennénk le a voksunkat, aki 50 méteren pár hónapja világcsúcsot úszott az amerikai válogatón. Az olasz Cecconnak ez a táv rövid, viszont a görög Christou meglepetést okozhat, hiszen jó rajtal rendezik, így odaérhet a dobogóra (Christou előrébb végez, mint Ceccon: 1.95). 

Magyar szempontból a legfontosabb finálé a női 400 vegyes, ahol Hosszú Katinka futamgyőztesként, összességében 5. legjobb idővel kvalifikálta magát. Valószínűleg utoljára láthatjuk őt a Duna Arénában (és Magyarországon világversenyen) versenyezni, szóval a pontszerzős helyre "beszurkolják" őt, viszi előre a szíve (4-6. hely: 1.60). Másfelől, fiatalokat várnak a dobogóra, de Summier McIntosh mellett, mi nem feltétlenül érezzük annyira az erőt a Grimes - Weyant párosban, hogy mindketten ott lehetnek a dobogón. Minimális esély tehát nyílik egy bronzéremre, ha Katinka képes felpörögni az utolsó úszására.

Miben lehet még érték szombat este? A női 50 méteres mellúszás döntőjében egyértelmű favorit a kissé furcsa stílussal versenyző Benedetta Pilato (1.53), viszont az eltiltásokból visszatérő Rūta Meilutytė (8.00) gondot okozhat, majdnem meglepte a nyolcas pályáról a középdöntőben Pilatót. A litvánnál a rajt a fontos, ha az rendben, akkor olyan sebessége van a végén, amivel még akár a győzelemért is harcolhat. 

A szorzókat a Tippmixpro úszás szekciójában, illetve a Bet365 - Egyéb sportok - Úszás fül alatt találhatjátok. 

Borítókép: Budapest, 2022. június 22. Békési Eszter a női 200 méteres mellúszás elődöntőjében a vizes világbajnokságon a Duna Arénában 2022. június 22-én. MTI/Illyés Tibor Fotó: Illyés Tibor/MTI Fotószerkesztőség

Fizess be 8000 Ft-ot s játssz 16000 Ft-tal!

A Betfair iroda új játékosait egy 100%-os bónusszal várja. Fizess be 8000 Ft-ot a Betfairhez, s máris 16000 Ft-tal kezdheted a játékot.

betfair regisztráció Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org