A Barcelona egy hosszú folyamat elé néz, de a vezetőség - és szinte mindenki - úgy számolt, hogy a katalánok tavasszal a BL-ben folytatják. A Benfica elleni baki rányomja bélyegét a hétvégi meccsre is?

Lendület megvan, de még sok a munka

Xavi első két mérkőzésének pozitívuma, hogy nem kapott gólt a csapat, nem a régivágású tiki-takát vette elő, illetve megvan a koncepció, ami mentén haladni szeretne. A játék képe sokat javult, viszont egy olyan problémával kellett szembenéznie a katalán mesternek, ami hosszabb távon is fejtörést okozhat: ki szerez majd gólokat? Mindkét mérkőzésen lelkesen játszott a Barcelona, fölényben voltak, de a 180 perc alatt, mindössze egyetlen büntetőből elért gólra futotta. A nagyobb gond az, hogy nem látszik, ki az, akiből "gólvágó" lesz. Xavi viszont nem bosszankodott a Benfica elleni 0-0 után sem: 

Nagyszerű meccs volt, egyedül az eredménynek nem örülök. Ezen a mérkőzésen a győzelemért játszottunk. Ha gólt lövünk, még jobb lett volna a meccs, ami így is jó volt. Nem vagyok dühös, csak kár érte.

Mindössze két játékosban látom a "gyilkos ösztönt", de ők folyamatosan sérüléssel bajlódnak (Dembélé és Fati). Ha pályára tudnak lépni, akkor utána rendszerint valami történik velük (sérülések), erre építeni pedig nehézkes. Pontosan ezért is gondolom, hogy kezdetben a Xavi-féle Barcelona underes lehet, mert ez a játékstílus stabilitást hozhat a csapatnak - szinte alig van az ellenfélnél a labda -, de támadások tekintetében meg kell találni azt a csatárt, aki képes szállítani a gólokat. 

A BL-ből való esetleges kiesés (eléggé nagy rá az esély), viszont pont ennek szabhat gátat, ugyanis egy tetemes összeggel nem számolhat majd a Barcelona vezetése, amire "biztos" forrásként tekintettek. Így lehet, hogy ez a kezdeti stádium elhúzódik nyárig (Agüero és visszavonul). A Villarreal ellenében nem várok tőlük gólparádét, annál is inkább, mert hiába a kettős terhelés a hazaiak részéről is, összességében tartják magukat, elsősorban a hazai meccseiken. 

Unai Emery óvatos, amikor egy komolyabb kvalitású edzővel méri össze az erejét. Nem mer kockáztatni, ha olykor mégis, az általában rosszul sül el. Egy "ismeretlen" Xavi ellen a jól bejáratott taktikához fog nyúlni, nem kockáztat, ez pedig előrevetít egy óvatosabb mérkőzést. Ezek miatt lehet érték a 2,5 gól alatti opcióban. Míg a Barcelona csatársora nem képes gólt szerezni, addig lehet a Villarreal előtt nem lesz helyzet, hogy ezt megtegyék. 

Borítókép: Jordi Alba (Fotó: katatonia82 / Shutterstock.com)

Fogadj 25%-os élő nyereménynövelővel

Kövesd élőben az Unibet TV-n az izgalmas sporteseményeket és légy résen, mivel minden héten kijelölt meccsekre 25%-os élő nyereménynövelővel köthetsz fogadást.  

Regisztrálj itt Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

  • Villarreal - FC Barcelona Tipp

    2,5 gól alatt
    2.07 Unibet